Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 26, 2010

Bukan Gambar Aduka

Oleh :Xenan
Oleh kerana fitnah dan berita palsu yang terlampau banyak di laman maya, Gua bersama rakan telah mengambil alih blog aduka taruna untuk tujuan penerangan berita rasmi aduka.
---------------------------------------

oleh ali :

Salam satu Malaysia. Entry ini tidak menyokong atau membela aduka. Den cuma nak bagitahu ado mangkuk-mangkuk yang menyebarluaskan gambar aduka di facebook, blog dan tagged. Betul-betul berniat jahat. Itu bukan gambar aduka. Gambar sapo la yang korang pedajalkan tu. Kepada Herman Samsudeen dan NurAflah, sila tarik gambar yang dimaksudkan. Jangan bikin fitnah beb. Jangan buat malu organisasi yang ekau sertai dan ekau sokong. Jangan memalukan orang yang tak bersalah. Tak pasal-pasal orang lain yang kono tangkap. Karang tak memasal report polis kat korang berdua menyebabkan organisasi ekau pun terpalit samo. Oh ye bagi yang lain yang tolong menyebarluaskan gambar tu sila lah tarik gambar tu dari blog memasing. Jangan jadi jobo bai. Nak tahu sapo aduka, tunggu pada hari dia menyerah diri. Tolong jadi blogger yang bertanggungjawab.

Eh bai, ekau ompek orang dah dimalukan. Poie repot copek.

Mak ai siap tulis wanted tu bai. Buek malu omak kau. Ekau poie saman copek sapo yang lotak gambar kau ni kat internet.

Herman Samsuden semakin jobo menyiarkan gambar aduka, padahal itu bukan aduka. Adakah Herman sebenarnya bermusuh dengan jejaka di gambar itu lalu memperdajalkannya?[link]

27 comments:

abanghensem said...

sapa jaga blog ni sekarang.... bagi wa buat sementara waktu ni tak payah la post apa² berita lagi.... just tumpu pada kes adukan i jer dulu....

Mr. J @ pengerindu.com said...

tak kena2 org dlam gambar tu yg kena. hurm..

bumblebee said...

Xenan ngan Evelyn yg jaga, diorang yg buat interface and layout n graphic blog AT nih.

abgensem, kene gak la maintain. sana sini fitnah berlambak. kalau tak clear kan secara direct, lagi la haru jadiknya. biar lah org nak caci maki, tapi yg penting, FITNAH tak boleh dibiarkan!

abanghensem said...

bumblebee....

insyaAllah wa buat yang termampu.... terlalu banyak fitnah melanda sekarang.... tengok jer dalam TKO.... Aduka berseorangan..... fitnah jadi makanan harian... pasal aduka kena tahan kat KB pun kecoh n difitnah aduka nak lari plak..... orang tak tau dia ada keluarga kat kelantan.... kalau aduka lari sekarang aduka dah ada kat siam dah..... apa pun kalau btol aduka salah wa harap aduka terima la hukuman yang bakal dikenakan.... kalau aduka tak salah InsyaAllah esok masih ada.....

Adnan Ibrahim al-Binjai said...

PAS boleh saman AdukaTaruna, Najib boleh beri tawaran http://nanbinjai.blogspot.com/

Xenan said...

brader,

nak gua pulak saman lu ker?akta mana PAS nak saman at?

at tak pernah claim die blogger PAS.

kalau pasal logo..terang dan jelas tader pon menyerupai logo official pas.Text yg digunakan pula ialah "Mendoakan Perubahan PAS"

ade niat jahat di kesan kat text tuh?

kasi alamat lu plak.biar gua saman lu jek

bumblebee said...

wakakaka. nih wa cakap, small minded punya org. amik kesempatan atas kesushan org lain. melayu sungguh. dengki2 kat org lain. brader tu dah tersungkur, lagi lu mau kerjakan dia. bkn nak doakan kebaikan dia. kalau org yang dah meninggal kita doakan, apetah lagi yg amsih bernyawa.

ke doa2 korang semua nih pilih bulu? tak baik woo.


xenan, saman jek dia nih. dia fitnah.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

bahaya wooo..

Adnan Ibrahim al-Binjai said...

Hai otak minima kalau tak takut kenapa buang beb. tu kat facebool tu jaga-jaga.

Lu nak cari gua tu kat blog gua. Gua tak hilang punya bukan macam lu penakut sembunyi. porah gertak kucing

Shahrizal said...

ni bukan mase nye lu nak bersorak bile AT kene kifarah. patut lu pon support dia. kasi dia jd baik. lu tambah maki dia, kesian dia beb. lu pon musti ada time lu akan kene ujian mcm AT. masa je blum tiba. klu lu hantam sama AT time dia dilanda musibah, lu jgn expect org akan tolong lu bila lu susah.


-Shannaro-

amxar said...

bodo btul org yg berhasad dengki nie... dari korang maki kutuk melampau2 si AT... baiklah sedekahkan AlFatihah ke... yassin ke... kat almarhum sultan tue...

nie korang buat melampaui batas Islam nie... hanya menyeksa arwah almarhu kat dalam kubur je... tak pasai2...

so bertenang je laa... ada undang2 biar dilaksanakan... better kalau si Sultan johor yg baru nie maafkan si AT... win2 situation... menampakkan akhlak terpuji... bukan nya AT bunuh org ke... cuma tgn dia gatal je... anggap nie semua KIFARAH CASH dari Allah SWT...

kita manusia biasa2 nie jangan ikut adab setan... hentam si AT melampaui batas... memang dia dah trerhina si almarhum... tapi skurang2nya dia dah kena CASH nya hukuman... anggap laa nie tulah dari almarhum sultan... CASH ntuk si AT...

wa rasa... jln terbaik... bertenang je semua... mana2 yg masih busuk hati keras hati... wa doakan Allah SWT lembutkan hati lu org... ikut kewarasan... jgn ikut hati... mati... org marah nie setan mudah je control... ingat tue... tak psal2 lu org tambah dosa... kutuk2 si AT... lu org plak makanm daging dia kat akhirat... semua rugi...

ada masa... kalau lu org sayangkan almarhum sultan... jangan laa seksa dia kat akhirat cenggini... better sedekahkan Ayat2 AQ... baca yasin ke... semoga roh almarhum TENANG disana... dan dicucuri rahmat Ilahi...

wallahualam...

Pandora said...

ape yea motif AT tulis blog tuh..sekadar mahu bertanya saja.. cubalah jgn menghina orang yg dah meninggal..xde makne nye..dpt dosa ada ar..

Miey said...

Kes ini masih lagi di dalam siasatan pihak berkuasa.

Walau apapun hidup mesti diteruskan.

Seperkara lagi ada lagi blog yang lain yang gatal tangan.

amir said...

x pasai2 org lain yang kena...bengong betoi puak2 yang post gambaq tu kat blog...i ngatkan cerdik..tapi lagi bodoh dari lembu

zargus2702 said...

-blog AT prlu diupdate , lbih2 lg utk prkembangan trkini AT, lg haru kalu diam jer, mcm2 crite @ versi akan timbul..

-yg wa x pham, cmner la brita hairan bole kuar crite yg brlawanan psl penyerahan diri AT?..pergh, btul2 bg peluang utk wat duit (saman)..wa rase penulis tue mmg peminat tulisan AT ar, die nk bntu AT dr segi kewangan x mampu then create satu crite agar AT brpeluang utk mmbuat sesuatu..hehehe..bingai!!

- adnan yg lu nk tnjuk samseng kt sini apehal?..rilek ar bro, kang xpsal2 name lu jd adnan al-bingai..

amxar said...

albingai... adnan lu kalau skadar menyemak jadi pemanas glanggang... skadar jadi talibarut khianat sesama melayu... mengadu domba... tak payah laa...

lu ngan skadar niat busuk hati tak payah laa...

melayu bangsat macam nie pun ada ka?...

sory... wa alergik ngan melayu pengadu domba cam nie... baik org gini pi mati... menyemak dunia ja...

FZY said...

bumblebee said...

Xenan ngan Evelyn yg jaga, diorang yg buat interface and layout n graphic blog AT nih.

abgensem, kene gak la maintain. sana sini fitnah berlambak. kalau tak clear kan secara direct, lagi la haru jadiknya. biar lah org nak caci maki, tapi yg penting, FITNAH tak boleh dibiarkan!

Jawapan:-

Blog ni pn blog fitnah juga, x sedar ke? Si jahil x sedar dirinya jahil.

Wallahu'alam.

Cinta Al-Aqsa said...
This comment has been removed by the author.
Cinta Al-Aqsa said...
This comment has been removed by the author.
sungai said...

wahh ko anak Johor Jati rupanya..
aku tak sangka ada juga pengkhianat Johor terselit rupanya..

Sultan usik telor ko ke?
kalau ko nak tau aku sgtt respect pd Almarhum ats kebijaksanaannya... Dan ustaz dan ustazah aku didik pd aku ini,Jahat mcm mana pun,apabila Sultan itu mangkat @ ko ke mampus..sekurangnya maaf kan sahaja la..

Tp ko ini belajar sekolah agama mana ni..bab mcm ini ko boleh terlepas pandang..ko sekolah agama sampai Darjah Khas tak??atau sekolah khas(terencat Akal) kat JB tu..itu sbb ko ada mereng sikit...

Lu blahhhh la dr JOHOR!!Pi duduk kat Aqsa nun tu..

Wakakaka...

KipasAngin said...

bt ape melayu dgn melayu nk gado..malu la ckt...cina kat lua sane ketawakn kite yg tgh gado...ms mlm kemangkatan sultan aritue...cina siap bakar mercun lg...mcm xder hormat...bersatu bangsa melayu

KipasAngin said...

bia AT dapat balasan nti..aku mmg sakit ati ngn dia..tp xpe..kalau dia trlepas dr hukuman undang2...masih ada lg anak melayu johor kat lua sane...takut xterlepas dr tangan dorang jer

ibnu marzuki al firdaus said...

aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

John said...

gambar yg berempat tu...tak pasal2 aku pun FAMOUS skali..hahaha...aku kawan empunya pic "AT PALSU"....hahaha

Adif Firdaus said...

tumpang lalu.. kalau dah penat berblogger tu..apa kata pekena jus jambu dulu..klik sini
==> Jus Jambu Batu

ibnu marzuki al firdaus said...

"AT ada kah kamu melayu? bukan.."

buat apa jadi meLAYU, doh?

patutlah lembap nak mampos!

wakaka...


*p.s. 1) aku keturunan menyegar.
2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體