Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 16, 2010

UMNO diminta tidak membakar gereja di Sabah dan Sarawak.

Oleh : AdukaTaruna

Dengan ini, gua menasihati semua blogger UMNO supaya menghentikan niat menempah tiket Air Aisa secara berjemaah ke Sabah dan Sarawak untuk tujuan membakar gereja di sana. Sabarlah bro... takan lu tak tahu UMNO nih caner.

Marilah kita selesaikan cara ini dengan sikap yang bertamadun tinggi. Hujah balas hujah. Perundangan lawan perundangan. Pijak2 kepala lembu, bunuh-membunuh Memali, kapak-mengapak, bunuh-membunuh Dato Taha', kerat 18 Mona Fendi, bakar gereja ni semua kerja UMNO.

Sejarah ma...

UMNO benarkan Kristian guna ALLAH di Sabah dan Sarawak.



Selepas beberapa bulan tercetus isu penggunaan perkataan Allah oleh bukan Islam, kerajaan BN nampaknya bersetuju kalimah suci tersebut digunakan di Sabah dan Sarawak.

Penganut Kristian di Malaysia Timur boleh terus menggunakan kalimah tersebut bagi terjemahan 'God' dalam cetakan bahasa Malaysia, kerana mereka telah menggunakannya sejak 300 tahun yang lalu.

4 comments:

Evelyn said...

Jangan buat kenyataan yang bodoh mcm budak ASWARA kat facebook tuh. Tak tahulah dia betul terlibat atau saja2 cakap bunyi gempak but whether that was true or not, it was really stupid and ignorant. So, refrain from making provocative accusation that invites the authority to investigate. Be smart. Dont give the police reasons to catch you offguard.

And to all, dont go around making baseless accusation. Dont write hatred comments. Be smart. There is always a way to detect who you are. Dont be stupid.

lelaki_ini said...

Boleh pulak Kristian Sabah Sarawak pakai nama Allah..

Haron Din, Hassan Ali, Zulkifli Noordin, PEKIDA, ABIM, samseng kepala lembu, respon sket..

Anonymous said...

Nampaknya TGNA pun akhirnya mengaku menantu dia buat silap sampai negeri kerugian RM50 juta. Bila agaknya bloggers yg menyanjung menantu tu sebelum ni sambil buat fitnah pada Husam Musa hendak minta maaf? Tambahan pula para bloggers yg menonjolkan imej islamik dgn mengguna nama syahid atau memakai kopiah. Bodoh punya Manjong Mari!!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0116&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_07.htm

Hanz_Azdi said...

AT, yo ler depa hat dewasa main api...bebudak kecik jangan cuba-cuba main api...bahaya.