Skip to main content

UMNO diminta tidak membakar gereja di Sabah dan Sarawak.

Oleh : AdukaTaruna

Dengan ini, gua menasihati semua blogger UMNO supaya menghentikan niat menempah tiket Air Aisa secara berjemaah ke Sabah dan Sarawak untuk tujuan membakar gereja di sana. Sabarlah bro... takan lu tak tahu UMNO nih caner.

Marilah kita selesaikan cara ini dengan sikap yang bertamadun tinggi. Hujah balas hujah. Perundangan lawan perundangan. Pijak2 kepala lembu, bunuh-membunuh Memali, kapak-mengapak, bunuh-membunuh Dato Taha', kerat 18 Mona Fendi, bakar gereja ni semua kerja UMNO.

Sejarah ma...

UMNO benarkan Kristian guna ALLAH di Sabah dan Sarawak.



Selepas beberapa bulan tercetus isu penggunaan perkataan Allah oleh bukan Islam, kerajaan BN nampaknya bersetuju kalimah suci tersebut digunakan di Sabah dan Sarawak.

Penganut Kristian di Malaysia Timur boleh terus menggunakan kalimah tersebut bagi terjemahan 'God' dalam cetakan bahasa Malaysia, kerana mereka telah menggunakannya sejak 300 tahun yang lalu.

Comments

  1. Jangan buat kenyataan yang bodoh mcm budak ASWARA kat facebook tuh. Tak tahulah dia betul terlibat atau saja2 cakap bunyi gempak but whether that was true or not, it was really stupid and ignorant. So, refrain from making provocative accusation that invites the authority to investigate. Be smart. Dont give the police reasons to catch you offguard.

    And to all, dont go around making baseless accusation. Dont write hatred comments. Be smart. There is always a way to detect who you are. Dont be stupid.

    ReplyDelete
  2. Boleh pulak Kristian Sabah Sarawak pakai nama Allah..

    Haron Din, Hassan Ali, Zulkifli Noordin, PEKIDA, ABIM, samseng kepala lembu, respon sket..

    ReplyDelete
  3. Nampaknya TGNA pun akhirnya mengaku menantu dia buat silap sampai negeri kerugian RM50 juta. Bila agaknya bloggers yg menyanjung menantu tu sebelum ni sambil buat fitnah pada Husam Musa hendak minta maaf? Tambahan pula para bloggers yg menonjolkan imej islamik dgn mengguna nama syahid atau memakai kopiah. Bodoh punya Manjong Mari!!

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0116&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_07.htm

    ReplyDelete
  4. AT, yo ler depa hat dewasa main api...bebudak kecik jangan cuba-cuba main api...bahaya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.