Skip to main content

Berkabung : Johor lawan T-Team ditunda


JOHOR BAHRU 23 Jan. – Perlawanan Liga Super antara pasukan Johor menentang T-Team di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin sini malam ini ditunda kepada satu tarikh yang akan ditetapkan kemudian.
Pengurus Pasukan Johor, Datuk Abdul Aziz Sapian mengesahkan perkara itu ketika dihubungi di sini hari ini.
Perlawanan itu ditunda berikutan kemangkatan Sultan Johor, Almarhum Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail semalam.

Comments

  1. apa ko rasa....hahaha...sedap ko jak komen pasal sultan johor...kalo mak bapak ko mati orang cakap camtu...apa ko rasa..sekarang baru nak terngadah tukar topik yang nak dibincangkan...pasal main bola la konon...ingat ko!!!...orang biasa boleh la ko buat..ini kerabat diraja...tak guna juga ko minta maaf..bagus2 ko keja di luar..dapat gaji boleh buat blog kutuk orang lagi..haaaa...sekarang rasa kau keja di penjara pulak...ko tak boleh lari beb...Malaysia bukan macam negara luar sana leh kutuk2 orang...kita ni negara berdaulat...apa kau rasa sekarang...oren...hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    salam blog buat awak.. sy pun tak suke nak komen blog awak, tapi klu nak berpolitik dan meluahkan ideologi tu, biarla secara matang dan rasional.. biar akal di dahulukan dan nafsu jgn skali di ikuti. kalau awak orang muslim, awak takkan cakap mcm ni.. k....

    pikir dengan minda terbuka dan bukannya dengan nafsu dan dendam yg membara...

    harap-harap lepas ni, blogger lain tak buat macam awak.

    semoga ini menjadi pengajaran buat awak dan blogger lain k.. tahniah jg sebab dapat offer keja kat penjara k.. keja elok-elok

    ~wassalam~

    ReplyDelete
  3. baik lu lari menyorok dekat thailand la bro... sebelum special branch cawangan johor dtg rumah lu... abes la lu bro... gudbye...


    haire-family.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Awak mengutuk orang dah mati sesedap rasa. Masa orang tu hidup bernyawa, sihat tak pulak. Dasar bacul. Orang cuma nampak jahat jek sultan nie. Tapi nasib orang melayu Johor nie, kalau tak kerana dia dah lama dipijak2 ca ya nun alif, apa awak tau. Awak bukan orang Johor. Kalau ya pun, awak tak duduk Johor dan tak tau apa berlaku di Johor.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. TAHNIAHH!!!

    1Malaysia dah tau keberanian saudara..

    Tapi keberanian yg di salah gunakan..

    Memang x salah lg.. saudara la manusia yg paling berani dlm Malaysia ni.. Boleh masuk Rekod Malaysia taw..

    Takde sape pn dlm Malaysia ni yg berani kutuk Sultan.. n tinggalkan no. akaun..

    Bijak..bijak... memang bijak..
    he.he..he...he...he..he..he.heeee..

    ReplyDelete
  7. Orang niat jahat selalu rugi..rugi masa, tenaga..ha tu larr.

    ReplyDelete
  8. salam...

    hatiku sakit
    penuh luka
    bila payung kuningku patah
    tak boleh menaungi aku lagi
    aku semadikan dia dalam hatiku
    penuh kasih dan sayang
    doa menyusulinya

    namun ku lihat kecacatan di hujung bukit
    curiga dan segera ku dekati
    rupanya hitam sedang melempar najis
    ke sana ke sini
    diseluruh tanahku
    jijik dengan perbuatannya

    ku baca
    ku dengar segala yang di caci maki
    masyallah..dia menghina darahnya sendiri
    dia menghina dagingnya sendiri
    dari mana lahirnya makhluk ini?
    aku kecewa dengan apa yang terjadi..
    aku kecewa...
    namun hanya doa jua yang ku panjatkan
    supaya segera yang gila menjadi siuman...
    semoga dosa-dosanya di ampuni tuhan...
    ---amin---

    ReplyDelete
  9. ckp pakai otak..bukan pakai kepala lutut..padan muka ko...dalam agama pun ada mengajar cara2 menghormati org yg dh meninggal dunia..cuba org buat mcm ni kt keluarga ko???? apa ko rasa??? sekarang ko rasa la sendiri..bila dh terjerat mcm ni baru gelabah....jgn main2...negara kita negara berdaulat bang..sultan tetap kita junjung...ini pegangan melayu kita..malaysia..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.