Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 18, 2010

Apa bodoh ke TPM nih.

TPM ucap takziah kepada mangsa tragedi bot naga karam

18/01/2010 1:01pm

PUTRAJAYA 18 Jan. - Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan takziah kepada mangsa tragedi perahu naga yang karam dipukul ombak ketika pasukan dari Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMKJ) Chung Ling, Pulau Pinang berlatih mendayung di perairan Pantai Macalum semalam.

Timbalan Perdana Menteri menyifatkan kejadian itu sebagai malang yang tidak berbau meskipun segala aspek keselamatan telah diambil kira semasa latihan tersebut termasuk dengan kehadiran jurulatih.

“Usaha mencari masih diteruskan dan pagi ini saya dimaklumkan pasukan penyelamat telah menemui seorang lagi mangsa yang hilang.

“Sekolah tersebut memang cemerlang dalam bidang perlumbaan bot naga dan mempunyai pasukan sendiri sejak bertahun-tahun lamanya,” katanya.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan pelancaran inisiatif penggunaan MyID di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, hari ini. – Utusan

1. TPM lawannya Timbalan Presiden PAS. TPM dah sentuh isu remeh-temeh jemaah Rusila dengan mengumumkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa. Tapi Timbalan Presiden PAS mungkin beranggapan, Muhyidddin mewakili partinya PAS) juga.

2. Apa punya bodoh Muhyiddin bila mendakwa segala aspek keselamatan telah diambil kira. Nak tipu Melayu Felda atau Parpu Kari? terang2 mangsa adalah mereka yang tidak memakai jaket keselamatan.

So, siasatlah sama ada kecuaian menepati prosedur keselamatan atau kelengkapan yang tidak mencukupi atau sebagainya.

6 comments:

kepunden said...

Naik perahu/bot(atas air jer) klu tak pakai jaket keselamatan, cam bawak moto tak pakai helmet ler...
TPM ni entahapentah...

Gua mabuk laut...
hu hu

Anonymous said...

Cikgu dan budak yg jumpa semalam tu dua-dua pun pakai life jacket.

Tak semestinya pakai life jacket ni tak lemas. Kalau pakai tak kemas, atau panik berlebihan, kemungkinan ada utk lemas.

Anonymous said...

yg x bodoh nya hanya aduka ngan gang dia je....yg lain semua bodoh...

CgLyn said...

TPM PAS x berminat ulas benda remeh-temeh ni. Biar pencacai mcm Khalid Samad ulas lah.

mudz said...

Bukan bodoh macam parpuki ...ni cerdik nama ..tu cikgu bawah kementerian pendidikan ...projek bot naga bawah kementerian pendidikan....ni semua nak cover line....

Sedap mulut nko aje cakap orang bodoh...kalau parpuki....dia memang bodoh gaban.

yusrie said...

apa dok kata org tu bodoh la org ni bodoh... dah sampai ajal dia nak pakai 10 life jacket pun mati jugak.. Qada dan Qadar Allah.