Skip to main content

Apa bodoh ke TPM nih.

TPM ucap takziah kepada mangsa tragedi bot naga karam

18/01/2010 1:01pm

PUTRAJAYA 18 Jan. - Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan takziah kepada mangsa tragedi perahu naga yang karam dipukul ombak ketika pasukan dari Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMKJ) Chung Ling, Pulau Pinang berlatih mendayung di perairan Pantai Macalum semalam.

Timbalan Perdana Menteri menyifatkan kejadian itu sebagai malang yang tidak berbau meskipun segala aspek keselamatan telah diambil kira semasa latihan tersebut termasuk dengan kehadiran jurulatih.

“Usaha mencari masih diteruskan dan pagi ini saya dimaklumkan pasukan penyelamat telah menemui seorang lagi mangsa yang hilang.

“Sekolah tersebut memang cemerlang dalam bidang perlumbaan bot naga dan mempunyai pasukan sendiri sejak bertahun-tahun lamanya,” katanya.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan pelancaran inisiatif penggunaan MyID di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, hari ini. – Utusan

1. TPM lawannya Timbalan Presiden PAS. TPM dah sentuh isu remeh-temeh jemaah Rusila dengan mengumumkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa. Tapi Timbalan Presiden PAS mungkin beranggapan, Muhyidddin mewakili partinya PAS) juga.

2. Apa punya bodoh Muhyiddin bila mendakwa segala aspek keselamatan telah diambil kira. Nak tipu Melayu Felda atau Parpu Kari? terang2 mangsa adalah mereka yang tidak memakai jaket keselamatan.

So, siasatlah sama ada kecuaian menepati prosedur keselamatan atau kelengkapan yang tidak mencukupi atau sebagainya.

Comments

  1. Naik perahu/bot(atas air jer) klu tak pakai jaket keselamatan, cam bawak moto tak pakai helmet ler...
    TPM ni entahapentah...

    Gua mabuk laut...
    hu hu

    ReplyDelete
  2. Cikgu dan budak yg jumpa semalam tu dua-dua pun pakai life jacket.

    Tak semestinya pakai life jacket ni tak lemas. Kalau pakai tak kemas, atau panik berlebihan, kemungkinan ada utk lemas.

    ReplyDelete
  3. yg x bodoh nya hanya aduka ngan gang dia je....yg lain semua bodoh...

    ReplyDelete
  4. TPM PAS x berminat ulas benda remeh-temeh ni. Biar pencacai mcm Khalid Samad ulas lah.

    ReplyDelete
  5. Bukan bodoh macam parpuki ...ni cerdik nama ..tu cikgu bawah kementerian pendidikan ...projek bot naga bawah kementerian pendidikan....ni semua nak cover line....

    Sedap mulut nko aje cakap orang bodoh...kalau parpuki....dia memang bodoh gaban.

    ReplyDelete
  6. apa dok kata org tu bodoh la org ni bodoh... dah sampai ajal dia nak pakai 10 life jacket pun mati jugak.. Qada dan Qadar Allah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.