Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 2, 2010

Al-Fatihah : Forumer TKO meninggal dunia.



Oleh : AdukaTaruna

Brother ni memang forumer TKO. Tapi kalau tak silap gua, gua lagi otai la dari dia jika bab tarikh daftar TKO. Gua register 2005 dan aktif menulis 2006.

Brother ni antara yang bagi sokongan kat gua ketika gua buka kaunter pertanyaan menjelang PRU12 dulu. Lepas PRU12, gua kembali kritik PAS. Di awal artikel gua bantai PAS, dia antara yang sokong gua. Terima kasih la. Gua story ni just perspektif gua jer. Kenangan.

Then, bila meletus isu skandal gelap yang menyebabkan tulisan gua jadi biadab secara melampau, dia mula tak setuju dengan gua. Tak kisah pun. Dia pun pro.

Bila tgk gambar kat bawah ni (sumber TKO), gua tak heran la kenapa dia tak boleh terima tulisan tak berakhlak gua. Tgk muke, memang tipikal ustaz2 PAS. Jenis sejuk jer mata memandang. Gua tak tahu yang mana satu beliau dalam gambar nih. Tapi gua rasa yang ada tanda sujud tu kot.

Tapi itu lah... macam gua cakap. Kalaulah akhlak itu segala2nya dalam misi Islamic State; gualah antara blog yang bermati-matian mempertahankan ostad2 nih.

Sekadar kenangan dari sudut gua lah....



Ust Abidin @ Abdin bin Umar @ Omar dilahirkan di Kampung Benoni Papar pada 27 Disember 1957. Beliau meninggalkan seorang isteri yang dinikahi pada 1984 dan 7 orang anak.

2 comments:

Anonymous said...

Muga tuhan ampunkan jika terikut2 dosa pas memaki hamun, memfitnah dan memutarbelit kenyataan.

CgLyn said...

Alfatihah. Dia sentiasa buka thread bab2 agama. Suka berpesan2. Cuma ambe kurang aktif mengambil bahagian kerana kejahilan ambe tentang hukum-hakam.