Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 27, 2010

Adukataruna: Lagi Updates Terkini

Oleh: Evelyn

Baru dapat koling2 dari Topeng Perak jugak. Topeng Perak pulak dapat berita baik dari Bukit Aman and dapat bercakap dengan AT. AT dalam keadaan yang baik, ceria dan sihat walafiat (Alhamdulillah..Syukur padaMu Ya Allah..) He is in a very good condition, jadi sahabat2 semua, yg concern pasal AT, jangan risaukan dia, dia dalam keadaan tip top!. Syukur sekali lagi Ya Allah...

Buat masa ini, AT berada di Jabatan Siasatan Jenayah Komersial JSJK Bukit Perdana, Bukit Aman dan ditahan di lokap Bukit Jalil. Sekarang beliau sedang memberi keterangan dan keadaan beliau sangat baik. AT bagitahu, makan minum semua sedap (Xenan kata catering Bukit Aman sgt sedap), sembahyang pun senang tak ada masalah. Syukur sekali lagi Ya Allah!

Kepada semua readers, marilah bersama kita doakan kebaikan untuk A, mana-mana yang masih tersinggung itu, mohon lah kiranya dimaafkan keterlanjura beliau. Beliau sedang berhadapan dan sedia bertanggungjawab atas apa yang berlaku. Semoga segala yang telah berlaku, memberi pengajaran kepada kita, dan semoga dilain hari, Allah tunjukkan segala hikmah rentetan dari apa yang telah berlaku.


Last but not least, seperti layanan yang diterima di IPD Kota Bharu, kami mengucapkan syabas dan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Bukit Aman dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk layanan yang baik dan sikap profesionalisme yang tinggi dan mantap yang telah dizahirkan selama Aduka direman.








(p/s: I received emails and sms regarding the use of Kalimah Allah. Some people email me and asked me not to use perkataan Allah. Very funny, as I happened to be a Muslim since birth.. *Sigh*....)

26 comments:

Harimau-Menaip said...

Evelyn,

diorang ingat ko Kafir sebab nama ko. nama tu, mak bapak ko kasi atau ko cipta sendiri?

Gomo de Fuckers al Juburi said...

Parpukari dan budak Frodo Bargins tu boleh pakai nama Allah ke?

Kafir ke Islam?

Kah kah kah....

Hasbullah Pit said...

lupa pula nak conteng "sebol wuz ere" kat lokap bukit Jalil dulu.

rakuban said...

so wuz i...kate AT....ngeh2

abanghensem said...

ken salam kat aduka.... oiiii aduka.... lu kuar nanti wa lempang lu sedas sbelah pipi lu nanti.... pasni lu jaga la skit bahasa lu tu..... kalau lu nak lagggar sapa pun lantak la..... tapi lu jaga skit sensitiviti orang nanti..... ingat la bini lu tu kesian dia.....

penyapu sial said...

Buat masa ini, AT berada di Jabatan Siasatan Jenayah Komersial JSJK Bukit Perdana, Bukit Aman dan ditahan di lokap Bukit Jalil. Sekarang beliau sedang memberi keterangan dan keadaan beliau sangat baik. AT bagitahu, makan minum semua sedap (Xenan kata catering Bukit Aman sgt sedap), sembahyang pun senang tak ada masalah. Syukur sekali lagi Ya Allah!

ko orang jgn tertipu la...pasal polis KPN nie tertiba jadi baik dengan blogger...musti ada udang di sebalik longkang...aku tercium bau busuk sesuatu la...aku harap AT..berjaga jaga...depa malaun dan firaun UMNO cuba saiko kat hang....ntah ntah depa cuba nak beli hang...mana tak bos monggolia dia baru balik dari India ...kat sana ramai pakar IT...musti ada sang bodek yang dah beri firasat supaya blogger2 yang ngetop dan racoon...patut di bela...aku harap bukan kena bela aje...may be kena belit sekali...ingat depa tu nampak baik hati tapi belum tentu murah hati...!!!

Edyes said...

apasal aku ada rasa macam 'de javu' ?

Hanz_Azdi said...

God Bless AT.

God Bless the late Johor Sultan..RIP

O' God, save us all in Malaysia.


hehe

p/s: God = Allah the one & only God of this universe

Mohd said...

salam semua, kesian kat AT, tak pasal2 keluarga dia terlibat sama, mak ayah, isteri, anak, mentua.. aduhai... ini lah retorik nya rakyat malaysia (Melayu am nya) jaguh berbunyi bunyi guruh sembunyi kepala, jgn lupa report kebanyakan dibuat di johor, pasti AT akan dihantar ke johor utk membantu siasat...
rakyat johor tak kan mendiamkan diri..

mohd said...

aku harap sangat setiap rakyat johor bagi penampar pada mamat ni..sbb kurang ajar..menghina org yang dah mati

shino hayashi said...

nak mintak maaf..xde maafla orang mcm 2...kroni lu..pndai2la lu suruh maafkan..pandai lu bodek polis bukit aman baikla,2la, inila..dah kuar nnti mcm2 plak korang reka..aku hairan dan pelik kenapa orang mcm korang pikiran sempit n kolot mcmmnie..aku ingat dah pupus dah orang mcm korang nie..

Hang horatio said...

tuihhhhhhhh!!!!sapa yg menyokong ini blogger mmg celako mcm pak ajis!

Anonymous said...

wahai aduka nape la kau nii.....

DaKMuO said...

Salam...

Hurmm.. kenapa AT dpt layanan istimewa semacam je eh?

Tahanan dan banduan lain yg masuk lokap n penjara pun dapat layanan camtu ke???

Kalo camtu.. sume org nk buat salah je la kijernya kan.. best semacam je..

Korang2 sume xde rasa keraguan pape ke kat kes ni???


Citer panas..
Berita panas..
Artikel panas..

Post Giler > http://dakmuo.frenzyfm.my

Evelyn said...

DakMuo,

Kat mana yang kata AT dapat layanan istimewa. AT cuma dapat layanan yang baik sesuai dgn profesionalisme pihak polis. Dont say stuff that makes u look like an idiot. We already tolerated your comments with your stupid links. DOnt make me delete all ur comments. Give comments accordingly, dont speculate with hideous intent.

Understood?

ibnu marzuki al firdaus said...

"AT ada kah kamu melayu? bukan.."

buat apa jadi meLAYU, doh?

patutlah lembap nak mampos!

wakaka...


*p.s. 1) aku keturunan menyegar.
2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

ibnu marzuki al firdaus said...

patutkah aduka taruna mohon maaf padahal dia tak buat salah apa pun cuma ada yang terasa dan buat laporan pdrm palsu pasal menghina sultan johor pula?

JOM UNDI DI SINI!

Harimau-Menaip said...

Evelyn,

Ko tak jawab soalan aku. Nama ko tu, nama betul ke?

Lagi satu, ko dah kawen ke? Hehehehe..

agas linggi said...

aku tak hairan AT dapat layanan yg baik..kalau aku ada kuasa kat negara ni,orang mcm ni la aku jaga..boleh buat aset beb..

Anonymous said...

Menyegar honggeh ko.....

Wa rasa Lu ni bkn Melayu, mungkin Yahudi kot....Terbelanya Melayu di Tanahair Johor ni adalah kerana Kedaulatan Sultan nya.

Jadi lu ni memang spesis celaka, Gua rasa lu ni patut diikat bg sedas dua di humban kt Sg. Danga.

Lu sekolah ada mengenali apa itu "Rukun Negara". Wa rasa rukun Islam, rukun Iman lagi lu out. Ada hati nak jadi pemerhati bebas.....apa yang lu cari hah..bangsat.

Hamba Allah said...

Bahasa pertutura mencerminkan iman. kalau pakai bahasa maki hamun dan mencarut pastu hina ulama hina isteri nabi sesuka hati ade masalah ngan iman die...aku tak cakap iman die palsu atau tak lengkap..kerna iman seseorang hanya Allah yang tau...dan aku pon tak kenal secara sebenarnya AT..tp AT dan rakan2 blogger yang sokong die...tidakkah pernah sekelumit dalam hati korang anggap ini ujian /musibah Allah ke atas korang??pikir2kanlah antara yang kedua-duanye..kita saling menasihat..kerna kite manusia tak sempurna..kerna waktu2 akhir zaman ramai saje yagng berbicara tetapi bukan ahlinyenye..semoga Allah mengampuni dan menunjukki kite semua..amin.

ibnu marzuki al firdaus said...

APA KATA KITA TUBUHKAN KELAB ADUKA? NANTI BOLEH BUAT GATHERING!

Anonymous said...

Ini lah bahasa yang digunakan olih orang muda lah katakan, akan tetapi ini lah yang ditanamkan dalam benak mereka setelah bertahun tahun bersekolah di sekolah SAr khas nya PASTI. Ini lah produk melayu akhir zaman.... Nauu zu billah .....
Allah swt mengetahui apa yang didalam diri kamu.... dan ingat lah suatu masa nanti kita semua akan melalui zakaratul maut. Wallahualam.

ibnu marzuki al firdaus said...

BKN KRABAT + SLTN JHR JE BUAT JHT TP BRUNEI, PRK & HABSYAH JGK?

DULU BPK SLTN BRUNEI (X SLP) GUA DGR DIA SUKA RGL ORG SMPI RKYT TERPAKSA LARI KE LABUAN & SRWK...

SO LU JGN NAK KUTOK NEGRI SLTN TNH AIR JE!

ibnu marzuki al firdaus said...

LU ORG TGK SPONGE BOB SKRG... RAJA GILA RAMPAS APA JE DAPAT? CAYALAH TV9!

ibnu marzuki al firdaus said...

ABG KT PAKAI BAJU COKLATLAH HR NI... DIA TUTUP WJH SBB ADA GENG2 JHR BDH KANG P BANGANG KERJAKAN ORG TERANIYA PLK...