Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 2, 2009

PAS Kelantan kena buat himpunan gergasi sokong TGNA.

Oleh : AdukaTaruna

Nak kasi clean macam2 kes, terutama himpunan seratus, eh seribu ahli UMNO, eh rakyat Kelantan; PAS Kelantan mesti anjur himpunan gergasi. Siapa Ketua Pemuda Kelantan? Jangan lembab sangat bhai... kasi laju sket.

Demo gergasi tu dalam konsep Solat Hajat Perdana. Lu tengok gigil tak gigil Najib nanti. Nak cantek, suruh Nasha imamkan solat hajat tuh. Kali ni kita tengok Nasha gigil pulak.

19 comments:

Anonymous said...

hahaha..... nak suruh si Nash jadi imam... nantikan bila nak baca Al-Fatihah.... tergagap-gagap... bis....bis... bismilah....

-semalam wa ada borak ngan member.... ada gak dengar² cadangan tu..... tapi sekarang musim ujan/banjir susah skit nak buat.... mungkin lepas 'puye uje' ni kot....

-abanghensem

Edyes said...

cayalah Aduka...

aku sokong cadangan 1st class kau nie.. kita tengok pulak berapa puluh ribu yang menyokong berbanding 'seribu' yang mendesak TGNA letak jawatan.

Nak lagi cantek, solat hajat kat stadium. (baca : mohon bala pada Najib dan UMNO)

saya akan ulas dalam blog edyesdotcom

PEKIDA Machang said...

Ketua Dewan Pemuda PAS Kelantan ke Palestin la..
selesaikan masalah sempadan Ghaza...
dia kan tokoh disegani jemaah antarabangsa....
lu nak sangat jumpa dia sila ke Palestin la...

Anonymous said...

saya setuju dengan cadangan tuan aduka, cuma mungkin ada cadangan sahabat suh doa laknat tu kurang elok sesama islam..

kita wat solat hajat supaya dibukakan hati beliau untuk memberikan royalti minyak kepada kelanatan..

Stone said...

Gua sokong lu punya cadangan tu bro... 100%

kapt_shiqaqi said...

hahaha... nak counter etek pon bior le cara yg lain, ni idea serupa dgn umnO jek . persepsi bang persepsi.

summit next idea pls.

Anonymous said...

Kapt_Anjing,

SUBMIT la, bkn SUMMIT
SUMMIT tu puncak

apa la bodoh acuan Ganu ni...
haha......

Anonymous said...

apala bodoh piang sgt kapten bodoh ni. Geng teganu takpela ramai pencacai2 support presiden kalau apa2 berlaku. PAS kelantan rakyat je yg support MB kalau ada apa2 berlaku. Syoh2 pi menyalak kat teganu tu je

Anonymous said...

kamu semua ni x patut kutuk kapt_Shiqaqi,
kat mana lagi dia nak menyalak kalau bukan kat sini,
dia dah la x de blog,
suara dia di TKO dah la x laku,
dah kena pulau pun,
bagi la dia peluang nak menyalak,
keciaannnn diaa....

-penternak babi Afrika-

Edyes said...

summit tu bukan dekat USJ ke?

Anti-UG said...

Perarakan & Himpunan Aman Menyokong Kepimpinan Tok Guru. 4 Dis 2009 (Jumaat), Jam 10 pagi. berkumpul di Medan Ilmu, Jalan Dato Pati, Kota Bharu.

Sebarkan!

saye said...

ha ha, bagus bagus

eh nape lak puak tu leh jadi bangang ye. doa pun nak marah. maksudnye diorang takut la kalau2 doa tu dimakbulkan? dan berr errti memang betul la yang najib ni zalim, pasal tu takut betul diorang ni sampai mintak tarik balik he he. berani kerana benar?

uma said...

lu org nie..
bede kecik2 pasai pkataan sahabat kite pon lu org hentak pale dia sampai x ingat..
kasi chance laaa...

apa2pon..
bg wa
kita maki pimpinan je..
tu lah dasar blog AT ni
xcaya
tanye abghensem...hihi

Anonymous said...

bhai uma,

Kapt_Anjing tu lu panggil sahabat?
lu nak pimpin tangan dia ke Syurga atau dia nak pimpin tangan lu ke Neraka?

politik bhai..
benda kecik tu la jadi peluru dlm politik demokrasi berparlimen..
persepsi bhai persepsi..
org awam akan nampak acuan Ganu bodoh BI dan tak boleh pimpin negara...
Kang nak sebut 'pimple' tersebut 'nipple', hahaha....

bhai uma,

pemimpin takkan naik tanpa penyokong...
pemimpin takkan kekal tanpa penyokong...
ironinya, pemimpin berdiri kerana penyokong.....
sbb tu disamping lu maki pemimpin,
lu jugak kena hancurkan base dia..
iaitu penyokong taksub membabi buta mcm 'sahabat' lu tu...

ada paham bhai uma? hehehe......

-penembak burung unta-

uma said...

bede kecik..
x payahlah kira sgt..
ni sampai lu hentak pale dia
sampai nak pecah..
agak2lah..

kang dia majuk mcm ne..?
x bestlah
klu blog AT ni
semua jadi pak angguk lak
AT pon mesti tarak setuju
klu semua jadi pak angguk dia.

abghensem mesti setuju dgn wa ni...haha

Anonymous said...

bhai uma,

kalau nak majuk, duduk main pondok pondok kat dlm reban itik je..
tak payah main politik...
mana ada pak angguk bhai..
gua tengok kawan kawan AT pun dok bantai dia bila tak setuju...
dgn hujah, fakta dan cadangan..
ke arah pembaikan bhai....
Ya, perbahasan bermatlamatkan islah..

tp Kapt_Mangkuk tu sebaliknya...
kebenaran tetap nak dibusukkan..
dengki kpd Husam, Khalid Samad dll letak no.1...
iman dan akal letak no.2....
sentimen dan taksub berkerak..
pemimpin khianat dan pembohong dipertahankan.....
dicabar berdebat lari ke luar negara.....

ribuan balaci Ganu macam ni, senang hati Hadi..
tidur lena bhai org tua tu...
goyang kaki sampai terbuai buai kain jubah dia.....
hahaha.....

-penembak burung unta-

uma said...

klu lu org tarak setuju dgn hadi..
beliau lak
bersetuju dgn hadi.
masing2 ada
pandangan sendiri dari sudut masing2..

ni,
lu org pasai perkataan silap skit pon
lu org hentak pale dia sampai x ingat..
jgn lah berkira sampai begitu sekali.hehe


pastu lu org start maki sesama sendiri..
hadi dah x kene maki..
kan rugi tu...hahaha

Anonymous said...

hahaha uma......

ok la ok la.
selepas termakan hasutan lu, dgn ini gua pun stop maki kapt_Mangkok la...
tp kalau dia tunjuk kebodohan dan kebaculan dia lg, gua takkan kompromi bhai....
sbb kerana barua macam dia ni la pemimpin pembohong, pengkhianat dan bangang politik masih kekal berkuasa bertopengkan sijil agama, jubah labuh dan serban tinggi.....

-penembak burung unta-

uma said...

haha..
kita fokus maki pemimpin je..
elakkan diri kita semua
dari memaki semasa sendiri dlm blog ni...

maki hanya ditujukan pd pemimpin
tanpa kira COP apa didahi pemimpin tu...hahaha

rugi kita maki sesama kita..
beruntung kita maki pemimpin...haha

klu nas & dalil nya?
harap abghensem leh kluarkan,
coz dia pjaga dasar....hahaha