Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 28, 2009

PAS Kawasan taja peralatan Projek Langgar Hadi 2010. (*)

Oleh : AdukaTaruna

Tadi gua dihubungi oleh satu individu yang mengaku dari PAS Kawasan *. Nama kalau gua sebut, hampir semua kenal. Tapi kalau dia tak bagitau nama kawasan, gua pun tak tau. Yerla... Hadi atau Mustapha Ali yang glamer tu pun, gua tak tau dia dari kawasan mana. Haha.

Dia menawarkan peralatan rakaman milik PAS kawasan. Gua tanya dia balik, dia nak follow gua dari Seremban atau tunggu gua di Rusila?

Dia cakap, kalau boleh dia nak follow gua dari Seremban. Jadi, gua timbang2 secara pantas time bercakap tu, bermakna dia masuk team gua. Gua no hal punya kalau nak masuk team gua, malah lagi suka. Ringan sket kerja.

Tapi, bab peralatan milik PAS Kawasan tu yang menjadi masalah pada gua. Kalau dia tunggu di Rusila sebagai PAS Kawasan dan menggunakan peralatan PAS Kawasan, itu terpulang pada PAS Kawasan dia lah. Tapi kalau dia masuk team, dan guna peralatan PAS Kawasan, gua rasa falsafah tak betul. So, gua tolak.

"Tak boleh bro. Gua tak setuju. Lu guna peralatan parti tu beb. Kalau lu tunggu sana, lain cerita."

"Peralatan ni takda tulis PAS."

"Tak boleh bro... gua tak terima. Itu satu hal. Satu hal lagi, kontroversi lu nanti beb. Lu parti tapi secara rasmi dok sebelah gua langgar Presiden lu."

"Ana takda masalah tentang itu. Ana dah nekad."

"Ok. Gua takda hal. Tapi bab peralatan, gua tolak. Camni la... gua usahakan handycam untuk lu. Lu jadi salah sekor kameraman."

"Alhamdulillah.... ana setuju."

Keperluan.

Gua perlukan 3 handycam. Dugong_darat 1, xenan 1, lagi satu sapa nak bagi pinjam angkat tangan!

Jurugambar still picture. Gua ingat settle. Topeng Perak boleh handle.

Bantuan pertemuan. Insyaallah settle. Kita akan hantar surat rasmi melalui bantuan Songkok Putih. Itu janji beliau.

Bantuan perjalanan, penginapan, etc. Pun insyaallah.
  1. Ditaja Songkok Putih. 
  2. Ditaja Blogger Top Ten Carta MSK.

Penafian.

Sebelum puak2 Ganu tuduh projek ni adalah projek Anwar, gua nafikan awal2. Pergi mampos sama Anwar. Kalau perlu pun, Anwar pun gua langgar gak. Pedulik hape gua.

Kalau puak2 Ganu tuduh gua adalah proksi UMNO, gua harap pintu langit terbukak time tuh. Jadi realiti. Gua tuntut RM4 juta untuk pemansuhan atau dana projek nih.

RM1 juta utk gua.
RM1 juta utk xenan
RM1 juta untuk bumblebee
RM1 juta diagih2kan kepada krew dan peminjam peralatan dan pemberi dana.

Pergh... kaye siottt. RM4 juta bagi UMNO kecik jer bhai... tapi pada gua nih... dah boleh jadi dugong tilam selama 2-3 tahun.

11 comments:

FaridShah said...

Bro,
T-shirt bila nak dibuka utk jualan?
Jadi ke tak jadi nih..?
Sori, kalo terlepas posting lu.

bumblebee said...

maceh.. nanti den sms no akaun. kah kah kah..

FaridShah, dah nak amik order la nih. sila tunggu yer..

Anonymous said...

oiii oiii ni dah kira kroni ni.... apa kaintan bumblebee ni.... dia ni menyemak dalam blog lu jer aduka... lagi pun dia ni anak beranak lu...... takkan la bini lu ni anak buat TGNA n TGNA lantik menantu lu pun nak ikut sama....... ini dah lebey ni...... bak sini RM 1 juta tu kat wa...... boley la wa ugrade dasar² yang dah lapuk ni....

-abanghensem

Boar Shooter said...

Bhai..

Wa cadang t-shirt berlogo yang luorang jual tu, buat macam jersi bola....letak nama sekali dengan nombor...

Duka mesti mintak no.7, lepas tu lelain, pepandai la pilih..huhuhu

Nampak bergaya sikit..."satu gerombolan anak-anak muda berjersi langgar Rhusila"...amacam?


Lepas tu, lu derma jersi kuning kat songkok puteh ngan geng ganu...biar nampak macam referee ngan sekali penjaga masa...nantikan hadi konpius...

Wa takleh bayang kalu Hadi kuar ayat-ayat qur'an ngan bahse arab, lu sure nganga beb...mulut terlopong...masuk bumble bee lam mulut....huhuhu...Jangan lupa, jemput al-jazeera, BBC ngan CNN sekali...nampak universal, wharr3!

Tapi wa rase jersi no.1, lu kasik kat Greenbox, tak pun uma....biar dua ekor ni duk dedepan...laju sikit..panas beb..panas....!

Satu lagi....wa cadang lu ikut style gerombolan lahnat yang langgar Hassan ali 2 ari lepas...buat ari ahad,walaupun ganu tak coti...pasal nanti boleh masuk berita ari Isnin...coverage luas beb...buat ari jumaat ngan sabtu, kuar berita weekend...tak glamer nanti lu orang...berita pupus cam tu je...Kalu kuar ari Senin, ramai yang amek pott lu punya projek....Lu kan bercita-cita besar nak masuk buku sejarah Mesia taun 2030...silibus darjah 2, takpun darjah 3....wharrr3

Kalu lu nak poster free, lu boleh kontek Rosol Wahid, dia tu pemurah beb, tak pun jumpa si Wan Hilman, ketua lahnat yang berdemo 20 ribu owang ari tuh!

Wa takleh bayang....lu nya owang umah tanya;
"abe..abe...male ni nok kut blake ko kut depae??? Ko duo-duo skali...??"

Pasal lu nya mazhab cakap halal pakai jalan belakang....pergggh!

-boarshooter-

Anonymous said...

oii boarshooter..... lalu jer kot belakang.... tapi masyuk jalan depan gak.... hahahahahaha

-abanghensem

Boar Shooter said...

Lu diam la abanghensem poyo..sibuk aje!

-boarshooter-

Penembak Babi said...

Huhuhu...bang ensem...

Lu ngan memain...laluan belakang penuh liku beb...banyak ranjau dan duri....

silap konar, masuk gaung....whar3

wa mampu gelak bila ade orang giler memain nick wa....

-boarshooter-

Anonymous said...

dah mengutuk x mau mengaku..bila dah terlajak kata, mula kata org guna nick dia..ape bongok punye budak..haha

Anonymous said...

PUKIMAK LU...LU JAWAP ..NAK JMPA MANA???LU JGN SAMPAI GUA CARI LU SIAL...KALAU JUMPA,MUNGKIN GUA KASI PELUANG DGN LU LAGI..TAPI JGN SAMPAI GUA CARI LU...

Anonymous said...

jatesini@yahoo.com

TRY TENGOK LA..NAK CARI KA DAK...hehe..CUBA BAGI NO FON HANG PADA EMAIL DIATAS..TRY TENGOK..TAKPA AIH..TAK SAKIT AIH...TRY JA...BELUM CUBA BELUM TAU...TRY LA..

MaLin_0ri said...

aku sikit tertarik dgn rekaan cerita ini. seseorang hubungi blogger celaka tuh, org itu [ahli pas kawasan * ]yg hubungi blogger celaka tu, ertinya mereka berdua dah mengenali antara satu sama lain. ahli pas kawasan * SAH memang CELAKA sbb:
1. berhajat meminjamkan items kepunyaan PAS kawasan *
2. cenderung bersama blogger CELAKA (tiru TGNA kata) huhuhu