Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 8, 2009

Layangkan dulu kad merah kepada Presiden FAM.


ZAQUAN dilayang kad kuning kedua menyebabkan dia tidak boleh beraksi menentang Kemboja hari ini.


FAM cadang hukum gagal kawal emosi

EKORAN insiden menyerang pengadil selepas perlawanan menentang Vietnam kelmarin, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) menimbang untuk mengambil tindakan ke atas pemain yang jelas tidak dapat mengawal emosi selepas Zaquan Adha Abdul Radzak, dilayangkan kad merah.


Kalau dah kepala pun gagal kawal emosi. Habes sistem dilacurkan demi menyelamatkan team bangang negeri Pahang dari beraksi liga stupid, apatah lagi mamat mentah macam Zaquan nih. Layangkan dulu kad merah kepada semua stupid2 fahaman UMNO ni dari mengganggu bidang sukan negara. Serahkan sesuatu itu pada ahlinya.

Bodoh macam ahli PAS. Sistem ditundukkan dan dimusnahkan demi emosi dan keselamatan karier individu. Fakap. Hasan Ali langgar perlembagaan untuk memecat Khalid dan Saari. Ini disahkan oleh Ahmad Awang. Tapi PAS punya bodoh, dari Presiden sampai ahli. Bacul dan su'.

Dasar setan bisu.

19 comments:

Anonymous said...

betul, betul, betul!

Anonymous said...

'Sistem ditundukkan dan dimusnahkan demi emosi dan keselamatan karier individu. Fakap. Hasan Ali langgar perlembagaan untuk memecat Khalid dan Saari. Ini disahkan oleh Ahmad Awang.'

mohon komen dr geng penyedot telor Hadi :

1. searchforheaven
2. ali zaidan
3. maLin
4. kapt_shiqaqi
5. FZY
6. shannaro
7. zaragosa
8. al-madd

*jgn bg alasan ke luar negeri pulak..alasan tu Hadi dah book awal..kah kah kah

The Highlander said...

Mana dia penasihat presiden? Atau presiden telah diberi nasihat yang salah?

Anonymous said...

btol ke presiden telah diberi nasihat yang salah oleh penasihat yang salah.... kalau camtu presiden la salah sebab lantik penasihat yang salah..... camne presiden boleh ter'salah' pilih penasihat yang salah.... kalau terjadi sesuatu yang salah semuanya jadi serba salah..... bila cakap pun salah.... diam pun salah.... bagi kat penasihat yang salah cakap..... tu pun jadi salah.... semuanya jadi serba salah..... bila dah semuanya serba salah nak kekalkan penasihat pun salah..... nak pecat pun serba salah..... bila salah buat keputusan presiden juga diper'salah'kan.... last² masuk blog aduka kita salah menyalah..... hahahahaha

-abanghensem

MaLin said...

apa la nko membebel ni abangtakhensem....

anon 2.58
itu pimpinan punya hal, kuasa di tangan mereka, aku tak campur....
tugas aku ialah wala' selagi mana mereka solat dan tidak fasiq atau melakukan maksiat.
ada faham mangkuk?!

Anonymous said...

PAHANG FC cilake tu pun leh masok liga siper balik ape cer? cilake punya sultan, punya pres FAM pukimak FAM! harimau muda GAK YANG KELUAR, ,, CIBAI! NAK TUTUP SALAH BAWAK KL MASUK LIGA SUPER KAH KAH KAH . . .wtf! macam anak muda la ni bodoh macam hang masa muda2 dulu... binawe FAM

bentong said...

hoii at, lu tak yah citer le kad merah ke kad kelabu asap ke. mcmana dengan projek langgar hadi tu, jgn koner-koner lak, lepas lontar idea nk langgar hadi, banyak lak ulas benda lain, nampaknya lu ni dh jadi melayu bangang le at, aku rasa dh tak jadi ni, confirm tak jadi punya, fakap

KONTOL said...

fakap lu bentong!
kalau berani turun padang edar risalah Pas la.....

Hanz_Azdi said...

Hah! kan dah jangka benda ni berlaku punya..FAM buat mesyuarat ubah format liga Super lagi demi nak jaga maruah negeri boss FAM...dulu pun ada jugak ubah tapi semua perubahan hanya 'syok sendiri', konon nak upgrade skuad senior negara...podah! Liga tempatan kian suram...Format sentiasa berubah-ubah, bajet bagus je. Sekejap 10 pasukan ler, pastu 13 ler, ni nak 14 pasukan pulak? Dulu ada ke buat 3 pusingan cam liga-J, buat undian untuk tempat lawan pd round-3 tu. Ces. Tambahan dah takder pamain import lagi peminat bola fv(k liga Super...semua dah bosan dengar cerita FA tak bayar gaji, KWSP pemain. Dulu tu pasal rasuah. Idea FAM hampir semua gila khinzir...ada otak antara depa dlm FAM nak kena samak/format. KJ tu buat semak je dlm FAM..bila team kena tibai peminat & media, dia boleh kata Soh Chin pulak kena bertgg jwb...dasar pengampu & bacul...hehe

CgLyn said...

Wala' bertujuan melahirkan pengikut bodoh dan pasif. Mcm robot je kau ni MaLin. Disuruh taat, engkau taat. Disuruh maki, engkau maki. Takde pemikiran sendiri. Menurut je apa kata pemimpin.

earl said...

bentong cuba mengalih isu. Negeri die tengah kene lanyak tuh.. kapt_shiqaqi btol!

Anonymous said...

Duka, geng rusila dh bersedia tggu lu dgn batu kt tgn tu.. Baik lu pkai cermin kalis pecah sblm lu pi lggr rusila.. hahaha.

Shannaro said...

siot lu anon 2.58...

wa lama x masuk blog mangkuk aduka ni, lu umpat wa.

hassan ali bersalah ke? tu lu baru buat tuduhan. Ahmad awang br tuduh. tp lu org dah jatuh hukuman. gampang tol lu...wakaka

kalu dibicara, salah, elok peat je hasan ali tu. mana lembaga disiplin? umno nye lembaga disiplin pon at least gantung jg isa samad dulu. pas camne?

sesape yg nak survey jalan2 ke rusila, sila contact wa. mana tau misi lenggar hadi lu org fail, tahu gak jalan nak lari. wakaka

Anonymous said...

kes pahang ni lu orang jangan risau.... nanti game kat pahang red warroirs akan mengamuk....... hancur satu stadium nanti..... hahahahahaha........

-abanghensem

MaLin said...

CgLyn
nko tau ke definisi wala'?
ngaji kitab Sheikh Hasan Al Banna dulu la sampai khatam baru boleh sembang...
Tuan Guru Hj Hadi ulama' tersohor seantero dunia.
dah byk kisah karomah berlaku pd dia. tanya la penduduk Rusila dan mereka yg rapat dgnnya.baru korang tau siapa yg korang kutuk hari2 ni...

pencatat said...

Tersohor seantero dunia...banyak karomah...tanya penduduk rusila...ahaha mentaliti mana ntah dikutip... HAssan Albanna tak ajar taksub bodoh mcm tu... Cuba baca usul 20 betul2, punyalar albanna pesan hormati otak tu akal Tuhan bagi.

Anonymous said...

Kembalilah pd ALLAH S.W.T

Anonymous said...

nak kembali kena mati dulu....

SearchForHeaven said...

wa baru masuk hari ni maaa... tak sempat komen..
nak komen kena scroll..

hehehehe