Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 2, 2009

Cerita panas terbaru (siri 1)

Oleh : AdukaTaruna

Ini baru punya cerita beb. Baru tadi. Panas lagi nih. Tadi, tengah gua lepak2 depan pc, membaca, jin gua terjah gua dari belakang. Kanina sungguh. Nasib baik time tu tengah hari beb. Dan nasib baik time tu dia menyerupa sebagai Fasha Sanda. Kena time tu dia buat kelakar menyerupa as Hasan Ali, mau gua kena histeria secara automatik.

"Bos.. gua ada benda baik punya nih."

"Kanina lu. Lu tak boleh datang dari depan ke? Kalau nak langgar gua pun, tunggu la 2010."

"Ala.. bos. Emo selalu la. Gurau sikit pun tak boleh."

"Gurau kepala paip lu. Lu tukar balik muka tuh. Tak konsentret la bila lu guna muka Fasha Sanda nih."

"Yerlaa... yerlaaa....."

Pling!

"Ha.. dah bos. Gua guna muka Hadi, bos. Smart gak."

"Smart kepale otak lu. Muka Hadi, body Fasha Sanda lu kate smart. Tukar! Tukar! Nak muntah gua dah nih."

"Yerla.. yerla..."

Pling!

"Hah. Apa benda yang lu nak story kat gua?"

"Gua dah jumpa kaedah nak jumper masa."

"Ha?"

"Susah nak story bos. Tapi gua jin dah hidup ribu tahun. Maknanya teknologi gua lagi lama dari manusia. Lagi pun manusia punya teknologi banyak Allah musnahkan sekali secara pakej masa zaman dulu. Time umat zaman tu ingkar pada Allah. So, mereka terpaksa start from beginning la."

"Lu cerita ala kadar dulu la. Sebelum gua pening."

"Camni bos. Masa kat bumi ikut putaran bumi. So, Allah susun takdirNYA, loh mahfuz penduduk bumi ikut timming pusingan bumi la. Sekali pusing siang dan malam, 24 jam."

"So?"

"So, kat planet lain plak, ada yang sekali pusing makan 400 tahun waktu bumi."

"Pergh.... lembabnya."

"A'ah bos. Lembab macam Hadi."

"Dah.. dah. Hadi punya bab kendian cerita. Apa kaitan dengan planet lembab dengan planet laju?"

"Dengan sedikit kiraan, masa planet lembab itu, kita tembungkan dengan masa kat planet bumi. Kena gerak pantas, bos. Guna kelajuan gua."

"Apa terjadi?"

"Kalau dari bumi laju ke planet lembab, kita akan masuk alam belakang. Kalau dari planet lembat ke bumi, kita akan masuk alam depan."

"Wah... menarik."

"Siyes bro. Ini rahsia sulit bro. Kalau dapat kat jin2 pro USA ke Russia, mati la....."

"Tapi ada effect tak kalau gua folow lu?"

"Ada bro. Kalau lu follow gua camtu jer, jasad lu akan tertinggal. Takda teknlogi lagi yang boleh bawa roh lu jer. So, lu akan mati."

"Weih.. gile lu kalau gua mati. Banyak dosa lagi nih."

"Eh.. sedar plak bos banyak dosa."

"Tionaseng lu."

"Tapi gua ada alat yang boleh cover jasad bro. Diperbuat dari zarah cahaya. Teknologi alam gua."

"Selamat ke?"

"Jamin selamat bos."

"Mana lu tahu?"

"Gua dah test kat kucing lu."

"Celakak lu. Patutla kucing gua hilang 3 hari."

"Ngeee.... kena ada pengorbanan bos. Tapi kucing bos selamat. Selai bulu pun tak hilang. Kami uji dengan teliti."

bersambung.....

15 comments:

Tulang Besi said...

woii cakap dgn Jin ni syirik la.

Anonymous said...

Dia ni mana kenal syirik tak syirik..dia ni tak kenal sempadan dah..syok sendirik jek..

nora danish said...

ayat Quran mana Hadis mana yg menyatakan bercakap dgn Jin tu Syirik wahai kekanda Tulang Besi?

sila bentangkan..........

blues untuk rakyat said...

CAKAP DENGAN JIN SYIRIK...?


KALU SEMBAH JIN MEMANG SYIRIK YANG NYATA.....

kapt_shiqaqi said...

hehe..padan muka TB

Anonymous said...

apa la lu aduka.... citer apa ni....

-abanghensem

Anonymous said...

ntah suka hati jer cakap syirik... abih harun din selalu sembang ngan jin kira syirik ke? Jin islam ???

Anonymous said...

Dan (ingatlah) ketika Kami (Allah) berfirman kepada malaikat: "Sujudlah kamu kepada Adam,” maka sujudlah mereka kecuali iblis. Dia (iblis) adalah daripada (golongan) jin, maka ia menderhakai perintah Rab (Tuhan)nya. Patutkah kamu mengambilnya dan keturunannya sebagai pemimpin selain daripada-Ku (Allah), sedang mereka adalah musuh kamu? Amat buruklah pengganti bagi orang yang zalim." -Al-Kahfi :50

Adapun sesetengah ulamak mntafsirkan bahawa jin adalah bangsa yang suka menyesatkan manusia. justeru mengambil mereka sebagai pemimpin, teman, kawan malah berhubung dengannya dianggap syirik. Ada yang memohon pertolongan kepada jin sedangkan Allah tempat memohon pertolongan (Allahus-samad - Al-Ikhlas :2)

Ronn said...

cam bes jer citer lu ni, tak tecapai gua punya disiplin ilmu.. blurr... kasi sambung cepat sket r kang ghamai lak cikgu bagi fatwa kat lu

Anonymous said...

-lu klu jin lu dtg, slalu lu cite potong stim..kasi abis la..bg pnjam jin lu sekor kt wa..

-zargus-

Anonymous said...

Adapun sesetengah ulamak mntafsirkan bahawa jin adalah bangsa yang suka menyesatkan manusia. justeru mengambil mereka sebagai pemimpin, teman, kawan malah berhubung dengannya dianggap syirik. Ada yang memohon pertolongan kepada jin sedangkan Allah tempat memohon pertolongan (Allahus-samad - Al-Ikhlas :2)

hehe padan muka kapten_shiqaqi (shibabi)

Anonymous said...

betul ke syirik ckp dgn jin.cek blk la mksd syirik tu ape.nabi sulaiman pun ckp dgn jin.tapi seeloknya jgn bekawan dgn jin sbb dia bole pusing kita bagi sesat.kita kan khalifah di muka bumi.termasukla jin tu.

anyway,cite ape ni bro?jgn sambung byk sgt.hari tu cite ahli sufi pun tergantung gitu jee

Anonymous said...

kan anon dah tulis kat atas tu, berdasarkan kepada pendapat ulamak, ertinya khilafiyah ler tuh.

Dan di dalam kaedah usul, sebaik-baiknya elakkan perkara yang syubhat.

dusunraja said...

Bercakap dengan Jin Syirik?
biar betul....


http://www.rawatansihir.com/forum/printer_friendly_posts.asp?TID=488

Anonymous said...

baik ko kawin jer dengan jin dusunraja. org dah kata itu masalah khilafiyah. bebal sgt per..