Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 26, 2009

Catatan gua di Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna

Alhamdulillah. Gua selamat sampai Seremban. Gile lama. Dari 10.15 pagi sampai 12.55 pagi. Sebab gua sesat. Haha. Ni mesti kifarah pasal gua usha Rusila. Padan muke gua..

Alhamdulillah... 17 hb Dis lepas gua telah bernikah dengan gadis Pengkalan Chepa. Sorry geng.. gua tak umumkan ari tu, coz sebab2 tertentu. Tapi semua blogger gua dah bagitau. abanghensem jer gua tak dapat bgtau sebab no tepon dia gua takder. email pun takder.

Tima kasih kat Topeng Perak, Man, Pink Turtle n Pak Din, etc yang membantu gua kat sana. Majlis kecik2 jer beb. Sekadar ada lah. Blogger ma.. mesti sengkek punya. Haha. Siyes ni. Gelak2 pun siyes beb. Hanya blogger yang kenal blogger. uma lain la. Gaji dalam matawang Ireland.

Awal2 lagi gua plan. Lepas kawen, gua kena part time dalam 2-3 hari. Sebab gua kawen tak guna loan ma.. gaji pun jenis hari2. Kojo sendiri. Sehari tak niago, sehari la takdo gaji. Kalau seminggu? Tak ke mati kering gua?

3 hari gua ambil upah cat. Upah cat boleh, tp jgn suruh gua pilih warna cat. Mampos! Tu pasal gua nak dapatkan kerusi Presiden PAS atau at least PJ Selangor. Kaye sket gua. Kuang3.. Setakat Rexton tu... kalau hilang pun gua releks jer la.

Seb baik Man bagi kerja kat hotel akak dia. Kire honeymoon n honeyday gua la tuh. Sepanjang dok sana, banyak kerja jahat yang Topeng Perak ajar gua. Lega gua tak lama bergaul dengan beliau. Kalau tak, habes akhlak suci gua ternoda. Lu bayangkan tak pernah2 gua minum tuak, dia ajar gua minum minuman keras tuh. Tu belum kes bakar gambar Hasan Ali lagi. Man si blogger pink paling byk tolong gua. Tq byk2 ah... tq daun keladi punya taraf. Haha..

Balik ikut Ganu maaa...

Malam sebelum balik, si Man dah pesan. Nanti lalu Rusila. Lu tangkap la gambar. Gua pun ada plan itu mcm ma.. sekali esok tu, time nak balik, rupa2nya kamera org rumah gua, adik ipar gua dah bagi pinjam ke member dia. Gile power punyer daulat Hadi beb.

Dari KB gua ambil sigbord tulis KT. Tapi, dalam 5 ke 6 keping jer signboard tu, then ghaib. Tionaseng! Agak2 la kan. Gua belum nak langgar Rusila lagi.. baru nak usha. Takan time tu plak gua kena daulat.

So, terpaksa gua ikut kaedah manual. Asal jalan tu mati ke simpang 3 jer, gua benti tanya. Haha. Org rumah gua la tanya. Takan gua plak. Gua driver. Yg kedua, gua loghat Spanish, pakcik Kelantan mana faham.

Jalan punya jalan, gua jumpa Bachok ma... terus teringat Nasha. Wuih.... Ni kalau ditakdirkan beliau melintas jalan, memang sah gua langgar dalam kedudukan gear 5 dan gear undur bagi langgar secara bumber belakang plak.

bersambung.........

11 comments:

Penembak Babi said...

Perghh..lu jangan memain bhai...

Kawen malam jumaat tuh....
banyak pahala sunat wooo...

Lu nasib baik wa tak sekat kat marang...kalu tak wa tiow sama lu...

Lu kawen ngan minah kelate dah dapat restu nik aziz belum...lu jangan memain...

Penembak Babi said...

oitt..lu tak jemput Rosol Wahid sekali ke???

Penembak Babi said...

Setakat Rhusila...wa ada banyak gambar maaa...

Medan Jaya, Lubok mandi..lu jangan emmain ngan wa

kutty hitam al-juburi said...

kire rncangn lu nk improve genetik lu berjaya r?klntan genetik bgus ke?

dugong_darat said...

ehem-ehem lama balik kelantan...

duk ushar-ushar cerita kat sana ker, sebab terlebih duduk atas perut...

hehehehehe

aper pun selamat ehem-ehem ler kawan... semoga ehem-ehem sampai ke akhir zaman....

Kek seromban bilo pulak eh...???

Anonymous said...

appara la lu aduka..... email wa lu ikut nick wa la.... abanghensem@gmail.com..... tapi apa pun congrats kat lu..... sebahagian diri lu dah jadi kelantanese.... patut la lu tak kutuk geng red warriors semasa final Piala Malaysia.... takut awek lu lari.... wahahahahahahahaha..... bro.... lu emel kat wa la lokasi umah mertua lu wa nak kasi hadiah ni..... dak pun lu bagi peta..... pasni boley la lu roger wa kita pekena roti cotek ke....

-abanghensem

Anonymous said...

Ala.. frush la akak cam nih!

~kak mah (single)

Anonymous said...

kak mah..penembak babi tu single lagi...nanti kawin dgn dia hari hari boleh makan babi..murah rezeki tuu....

maLin said...

masya Allah.....

baru nko tau taraf barokah bumi Rusila dan karomah Tok Guru Hj Hadi.
Allah Maha Mengetahui niat dan gerak hati nko yg tak bersih tu..siang2 DIA dah bagi amaran dan peringatan...

aku dah cerita dulu tp nko dan sekutu main2kan..takpelah, sekarang Allah tunjuk depan mata nko sendiri...

moga nko dan sekutu beroleh hidayah dan petunjuk untuk membatalkan program terkutuk nko tu.

sesal dahulu pendapatan, sesal kemdian tak guna satu sen pun..
nko dah kawin..ingat sikit bini tu bila nak melanggar nanti, jgn menyesal bila Allah takdirkan sesuatu nanti.

ingat..ulamak adalah pewaris Nabi. selagi kekal solat dan tidak fasiq, walak sepenuhnya akan ku berikan kpd kepimpinan yg ada.

Anonymous said...

-slamat pngantin baru..tahniah wa ucapkan..lu dah ade pembantu skang, smoga lu smakin brsmngat dlm nmneruskan projek langgar tue..hehe..

-zargus-

Anonymous said...

Alhamdulliah..
Insyaalah bertambah lagi ler umat Muhammad...
& blogger...

_gengkilangspeak_