Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 30, 2009

AdukaTaruna kantoi kawen 2. Dengan Scha plak tuh.

Oleh : AdukaTaruna

Cane bleh kantoi ntah. Gua pun tak tahu. Gua kawen 2 bhai... kawen bini kedua gua tak guna wali. Gua rembat anak dara orang guna sindiket. Sekali bapak mertua dia tuntut hak kat mahkamah la plak. Barua punya mahkamah UMNO, dia suruh gua berpisah sementara dengan bini gua.

Tak bleh jadi ni. Sebab gua jenis intelek, jemaah islam plak tu, gua kawen sekali lagi. Hahaha. Ni mazhab gua beb. Gua kawen untuk kali kedua di Thailan plak. Siap ada dokumen. Skang kat Thailand, pernikahan gua sah. Syafie ke, Hanafi ke tokleh kata apa dah.

Kalau si bapak dia fail kat mahkamah Thailand plak, gua kawen kali ketiga kat Mynmar plak. Ini hukum ana yang tulis da.... nak cari gua ke lubang cacing konon. Apa ingat Tuan Presiden jer boleh poligami?

14 comments:

Anonymous said...

Gua pon nok satu laiiii.....
Gi kelantan nk minta petua...
he he

-gengkilang-

Anonymous said...

at gua nak tanye lu..

kalau ikut hudud..rosli ni kene hukum ape?

tanye je..tahu jawab.

Anonymous said...

hukum nikah kawin bukan dalam hudud la

Anonymous said...

hehehe kawan,

dalam islam ada 3 hukum

HUDUD

QISAS

TA'ZIR


adapun hudud hanya ada 7 jenis kesalahan saja yang dikenakan hukuman yang memang dah termaktub dalam quran huhuhu...


qisas hukum balas atas apa yang dibuat macam bunuh


dan ta'zir hukum lain2 yang kerajaan islam keluarkan dari ulama' untuk kemudahan bersama


sekian ulasan ringkas wa yang rock tapi alim kah kah kah . . . kah kah kah . . .

AdukaTaruna said...

ikut mazhab gua, hukumnya dalam qisas. Tunggu dia ada anak pompan, pastu kite rembat bawak lari. nikah 2-3 kali tanpa wali.

alim tak gua? ngee...

MaLin_0ri said...

lama wa tak layan blog CELAKA ni Huhuhu

Anonymous said...

PUKIMAK LU...LU JAWAP ..NAK JMPA MANA???LU JGN SAMPAI GUA CARI LU SIAL...KALAU JUMPA,MUNGKIN GUA KASI PELUANG DGN LU LAGI..TAPI JGN SAMPAI GUA CARI LU...

MaLin_0ri said...

eeee takutla, takut ore CELAKA cari wa, wa agak mau lari o00o..hahaha citPooorahh

Anonymous said...

jatesini@yahoo.com

TRY TENGOK LA..NAK CARI KA DAK...hehe..CUBA BAGI NO FON HANG PADA EMAIL DIATAS..TRY TENGOK..TAKPA AIH..TAK SAKIT AIH...TRY JA...BELUM CUBA BELUM TAU...TRY LA..

Anonymous said...

Cit POrAhh pun takpa aih...hhehehe..TRY tengok...nak tengok nanti cit porah ka dak...hehe..
ABG TANI GURAU-GURAU saja..

P/S: TAPI JAGA LA..JGN SAMPAI JUMPA...

Anonymous said...

1 MALAYSIA....

Taliban said...

ni lu tulis artikel ni
bini lu tak usha sekali ke?
ke dia sporting.hehe

saye said...

dah la nikah 2nd time pastu boleh lak buat pengakuan ikut blog. bangang!

setuju hukum Qisas. tapi lambat la. dia takde adik ke he he.

zaminc said...

serius wa bengang ngan mamat yg larikan anak org tu...

kurang hajar....