Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 7, 2009

AdukaTaruna berdiri teguh di belakang Presiden!

Oleh : AdukaTaruna

Berikutan jasa Tuan Presiden terlalu besar sejak zaman-berzaman, selalu melawat rakyat yang dilandar banjir, dengan ini gua berdiri teguh menyokong Presiden FAM. Ingat. Kekalahan 1-3 di tangan Vietnam tidak boleh dijadikan hujah Presiden meletak jawatan. Bukankah Presiden yang sama ketika kita menang besar melawan Timor Leste?

Kita rela kalah asalkan prinsip permainan kemas ala Malaysia tidak tergadai. Selagi Tuan Presiden tidak mungkar terhadap agama, tidak mungkar terhadap perlembagaan FAM, selagi itulah gua wala' sepenuh jiwa raga.

Siapa yang bersetuju, sila tinggalkan komen Hidup Presiden!

12 comments:

renzo said...

kahkahkahkah pedih2 =))

pencatat said...

woi woi woiii... walaupun dah berkurun jadi presiden, perjuangan belum selesai

Anonymous said...

- sejarah kepimpinan FAM semenjak tahun 50an:

Tahun Presiden FAM

1951 - 1974 Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj

1974 - 1975 Tun Abdul Razak Haji Hussein

1975 - 1984 Tan Sri Datuk Seri Setia Raja Hamzah Haji Abu Samah

1984 - sekarang Sultan Haji Ahmad Shah

-jgn sape2 tak wala' kt pres nie..zaman die la,pling byk mas menang piala merdeka,pling byk wat perubahan liga dlm mlaysia..dr semi-pro smpai skang nie liga MAlaysia (liga perdana n liga super)..perghh!!..anugerah yg dpt kt team bola negara mmg brlambak2, sape2 yg usul nk gntikan pres nie,siap la korang..pres nie baik woo, slalu mncemar duli, tgk rakyat sakit, tgk rakyat demam, tgk rakyat kna bah...baik presiden ni..so takde sebab nk kite prtikaikan kepimpinan die,biarpun kalah ngan negara maju mcm vietnam tue..HIDUP PRESIDEN!!!

-zargus-

Anonymous said...

Tapi wa yang IQ tinggi ni nak langgar jugak Presiden FAM pasal kalah ngan Vietnam tuh...sape nak ikut???Malam ni jugak wa nak reka T-shirt jual kat pasar malam...Langgar Presiden FAM 2012, tarikh wa tak tetap lagi tapi wa bagi jangka masa 2010 hingga 2012...Nak tengok t-shirt ada maju ke tak dulu? Ada berani???

HUHUhuhu....xenon jom lu jadi chief de mission, wa lantik lu, lu kena wala' kat gua...Wa tarik diri pasal wa lemah (kena ikut hadith Abu Dzar beb!)...tp lu kuat, nama pun futuristik, tak macam wa, nama melayu klasik..maka wa lantik lu jadi ketua....

-Penembak Bhabhee-

Xenan said...

hehe,

takat tuh jek lu boleh tulis?

kutty hitam said...

i2 1-3.klo match dpt kejar
2-3 trus UG.presidn ckp vietnam menang,tp kt bsatu padu,jgn berpecah belah.same2 asia tengara,klo
kt bpecah belah nnt amerika,
israel uganda barat tepuk tangan
cheers

Anonymous said...

Lepasni team hoki kebangsaan pula kena belasah dengan Vietnam!
Apa kaitan hoki dengan bola!!
silap topik kot!!!!



-orgkAMPUNGJE!-

Anonymous said...

hahaha cam kimak je,,, pres fam NI pun nak kena sunat kali ke 2 jugak ,,, lagi haram dari HADI , , , ,BILA LU NAK LANGGAR PRES fam plak? ,,,,, team cam kimak pun dah cukup la nak tambah pres yg kimak je hahaha...

Anonymous said...

duniawila ko ni aduka..xde kene mengena perjuangan fam ngan perjuangan hadi.ni perjuangan islam,bkn perjuangan bola.aku tau ko nak suruh senang org berfikir supaya sanggah kenyataan hadi tu.tapi tu bkn hujahnya.

ps:aku ingat org taghut macam karl marx suka hujah ko ni..hehe

Anonymous said...

-cmner agaknye kalu pres FAM ade kelulusan agama, lg2 la brtambah wala' rakyat malaysia nie kat die..

-zargus-

Hanz_Azdi said...

biar ler kalah kpd pasukan mana pun.. 14-0 ker 1-3 ker, Laos ker,Maldives ker, Vitnam ker,kita rakyat Melayu-Islam & juga penyokong kena jugak (wajib) wala & thiqah kpd kepimpianan. Jangan dipertikai, tambahan kepimpinan tu hebat orangnya, berkedudukan pula tu. Sementelah, dia Sultan atau ex-Agung. Kalau dia ulamak langsung kita tak boleh sentuh. Pasal dia tak melanggar mana-mana prinsip/ dasar Islam (tak berdosa),kita tengok saja. Terdetik di hati nak kritik pun tak boleh. Derhaka namanya? Tu ker ukuran/ nilai wala?

hehehe...Melayu & pola pemikirannya?

ikhqoi said...

patik mohon derhaka pada presiden FAM