Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 28, 2009

Usaha Mat Saman Kati jatuhkan Nik Aziz?

Bagaimanapun beliau enggan mendedahkan dalang di sebalik konspirasi tersebut tetapi hanya menamakan seseorang yang hanya dikenali sebagai 'Kolonel Mat'.

Siapa Kolonel Mat? Takan nama Mat Saman Kati naik kena petik kot? Yang tentera dalam Task Force 2010 tu bernama Mat ke?

Tok Guru... gua cadang, lu story maklumat tentang Kolenel Mat ni pada satu blogger lulit. Biar dia dedahkan secara terperinci Kolonel Mat ni. Kalau PAS takda blogger lulit, kol Anwar. Pinjam blogger diorang sat. PKR bab2 strategi camni, memang bagus. Siap ada watak Bala lagi.. Nak harapkan Pak Lebai Melayu, slow maa...

Bila lu sebut nama Kolenel Mat, maka, kes ni memang rumit dan berstatus tinggi. Kalau sebut skandal laki-bini, takdal lagi, Tok Guru. Yang tu Ketua Pemuda PAS boleh dedahkan. Peberet diorang tuh. Yang bab2 perisikan tentera ni, satu gerakan terancang yang berkuasa, ada payah sket.

Apa pun, memang kena dedahkan. Sebab dengan pendedahan sama ada dalam bentuk identiti, bentuk perancangan akan datang, bentuk perancangan yang telah terlaksana, memang perlu bagi membuatkan rakyat sedar dan memerhati mereka. Rakyat perlu mengetahui ianya wujud.

Tapi, masih dari sumber Utusan, Fatah berkata, Kolonel Mat itu hanya kiasan. Tak kisah lah sama ada benar atau tidak Kolenal Mat itu. Tetapi pada gua, pendirian blog ini, jika TGNA mengetahui Task Force itu memang wujud, dia perlu membentangkan kepada awam.

"Tok guru (Nik Abdul Aziz) banyak ilmu mantik...banyak perbandingan kalau tak belajar tak boleh baca maksud dia, simbolik saja tu...lagi pun orang Kelantan banyak simbolik.

10 comments:

zaini said...

Bro..ni yg letih ni. asik2 ilmu mantik la, kiasan lar..skang punya zaman sound direct jer..ni tahun 2009 lar bukan 1890

AdukaTaruna said...

Orang lama bro... ada seni dia sendiri. Kalau ikut stail biadab kita jahanam gak.. kah kah kah

tapi apa pun, mesti tau time bila nak mantik, time bila nak direct..

bumblebee said...

kolonel mat mana lak nih.

mat janggut putih kat restoren merah tu tahu lah jugak.

kolonel mat kfc..

kah kah kah.

bumblebee said...

kolonel mat mana lak nih.

mat janggut putih kat restoren merah tu tahu lah jugak.

kolonel mat kfc..

kah kah kah.

Anonymous said...

wa pun ada belajar gak ilmu mantik semasa sekolah dulu..... tapi bukan sekolah kementerian la.....

-abanghensem

mountdweller said...

Mantik dah jadi antik sekarang!

Jangan mare...

Anonymous said...

dah ada blogger ngaku ayah dia pun org panggil kolonel mat...tapi dah meninggal tahun 2003...

MSO pulak kata...TGNA dah lama sebut pasal kolonel mat ni...

sape rajin..belek2 le balik...apa yg kolonel mat buat pada masa itu...

so...bukan mat saman kati lah...kah kah kah

Anonymous said...

bodohnya analisa hang ni..

matkambing said...

ini kerja untuk blogger yang berani menjadi 'investigative journalist'. kalau di amerika cerita begini boleh menang hadiah 'pulitzer'. hadiah bagi wartawan yang berani mencari kebenaran!

Aduka Taruna said...

Sudahlah Aduka Taruna

Aku tahu apa benda yang dibincangkan dalam pertemuan di Kota Bharu tu. Ko jumpa dengan Ariffahmi dan berpakat dengan Nik Abduh dan Takiyuddin Hasan untuk jatuhkan TGNA. Dan naikkan Nik Amar sebagai MB. Betul tak? Lebih baik ko bersumpah kalau berani.

Skrip awalnya adalah dengan serangan Nik Abduh terhadap ayahnya sendiri di dalam blog Nik Abduh. Dan ko akan lengkapkan skrip seterusnya. Jangan nak mengaku bebas la. Kalau berani, buat majlis sumpah yang ko tidak terlibat dengan kospirasi untuk jatuhkan TGNA.