Skip to main content

Surat Ostad Deris sound Mat Sabu?

 Dari baganutama.


Comments

  1. mengariutlah!!

    si bangang mana la yg desperate sgt nak naikkan rating blog ni. cuba baca baik2.

    ayat sebiji macam tulisan ustaz idris kat dalam harakah. bangang mana la main copy n paste je

    kot ye pon idris yg tulis ada gak signature. ni punya la skema siap tulis jawatan lagi. maknanya si bangang yg buat surat ni nak nampakkan yg tulis ni idris mana satu

    idrsi ngan mat sabu aku tau kamcng. kalau idris nak sound mat, dia call je

    tak main la buat surat bodoh camni

    ReplyDelete
  2. kah kah kah. ada gak yang tak paham.

    ReplyDelete
  3. hahaha..... pemain bola sepak??? dalam politik pemain bole sepak bukannya pemimpin.... tapi rakyat akar umbi yang dok berkempen siang malam..... pemimpin tu pengurus pasukan jer.... reti melaung tepi padang jer....... hahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. setakat surat macam ni baik sms je, tak perlu buat surat...nampak sangat pembohong...

    jangan fitnah ulamak,
    di dunia dipanah petir,
    dalam kubur dipatuk ular,
    di akhirat tiada syafaat ulamak,
    INGAT TU!!


    Yang gila kuasa,


    .................
    Presiden
    Gabungan Penyedot Telor Ulamak 1Malaysia (GPTU1M)

    ReplyDelete
  5. Jawap surat fitnah Bagan Utama dan Aduka
    Oleh : albanjari
    Mengapa pimpinan PAS terus difitnah sebegitu teruk. Menyedihkan, yang menjadi penyebar fitnah, dipercayai adalah dari pendokong blog PR pula. Wak kesal ! Mengejar hits ? MasyaAllah ! Pagi ini wak minta sahabat wak di KL, ustaz MRK sendiri telefon Ustaz Idris (Ketua Penerangan PAs Pusat), samada benar ada beliau lontarkan surat dibawah kepada Mohamad Sabu. Jawapannya TIDAK. Dan beliau pun tidak tahu menahu hal itu.

    Untuk lebih adil, Ustaz MRK albanjari juga turut menghubungi saudara Mohamad Sabu, dan penjelasannya terang, TIDAK ADA surat mahupun memo dari Ustaz Idris berkaitan isu diatas diterimanya. Post Mortem tu pun belum siap lagi katanya.

    Persepsi yang dapat dibuat, paparan surat palsu itu di blog baganutama dan adukataruna adalah satu tindakan yang tidak bermoral malah berunsur fitnah dan dapat ditafsirkan mempunyai 'niat jahat' memburukkan pimpinan PAS dan di dalam jamaah PAS itu sendiri dengan tujuan melaga-lagakan satu dan lain.

    Jika editor baganutama mendabik dada kononnya mereka rapat dgn pimpinan, mengapa mereka sendiri tidak mencari jawapan dengan menghubungi sendiri untuk mendapatkan kesohihannya?

    Adakah kerana mengejar hits dan kedudukan carta mingguan blog paling popular di Perakexspress, tanggungjawab moral dan dosa fitnah harus dikesampingkan ? Sebagai seorang yang mengenali editor baganutama dan juga saudara aduka, wak mohon agar 'beramanahlah ketika menulis'. Salam dari wak albanjari.

    ReplyDelete
  6. Woit! Tu kan tulisan Us. Idris masa dia jawab tulisan Prof. Aziz Bari dalam Sinar Harian.

    Us. Idris ckp post mortem PAS berkaitan PRK Bagan Pinang diketuai oleh Mat Sabu.

    Ko ni copy paste ekornya saja. Kepalanya ko tak ambik? Bodoh. Bangang. Tak habis2 nak melaga2kan org.

    ReplyDelete
  7. Bodoh!! Pagi2 lagi dah buat fitnah merata...tapis2 la sama Isu yang nak dikongsikan dengan pembaca, BaganUtama nie mmg terkenal dengan fitnah(termasuk nie dah 2 kali...), harap AT guna kepala hotak yang bergeliga tuh,jgn jadi bodoh sama!!...Tiada blogger yang maksum dan tidak boleh luntur kredibilitinya...teladanilah KES KICKDEFELLA...jgn kerana melobi fitnah, luntur kepercayaan orang pada blog kita...

    ReplyDelete
  8. harharhar..... gila hits jugak rupanya ko ni..

    ReplyDelete
  9. ape yg korang menyalak sakan nie?..korang tgk la tjuk yg AT wat tue,kan ade tanda soal (?)?..so mksudnye mayb btul mayb x?..dah tu ape yg pyah sgt nie....layu sungguh melayu nie..

    -zargus-

    ReplyDelete
  10. itulah dimanikanyer pakatan rakyat...tahniah pembloger...

    wakakakaka

    ReplyDelete
  11. bagi aku hadi tue bukannya ulamak tapi ULAM NASI LEMAK.......makalihamput

    ReplyDelete
  12. wakakaka..setuju dgn zargus.. emosi sgt diorang ni sampai tak nampak tanda soal pd tajuk tu (?)

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  13. hehe..

    layan jek la komen2 bodoh nih.

    tak nampak dah kot tanda soal tu.

    tuh la kalau masuk blog org dgn nada prejudis.

    tak sempat nak pikey, emosi melantun2.

    stupid.

    ReplyDelete
  14. Sifat Melayu jugak suka tabur fitnah, berita sensasi, mcm majalah mangga....SIFAT MELAYU PALING JAHANAM!!...dengan meletakkan tanda soal??? Padahal niat nak sebarkan. Hahahahaha ...dah kena...terlantun2 nak defend diri pulak...hahahahha

    ReplyDelete
  15. anon 11.43 am

    macam mana lu boleh tau niat org?
    kalau lu tau gua nak suruh lu baca niat Hasan Ali kenapa dia buat sial dalam Pas Selangor......

    ReplyDelete
  16. Hahahahah bila kena kat btg hidung sendiri tanya pasal niat pulak?

    Abeh selama nie lu maki ulama buat itu ini lu tau ke niat diorang? Nak join UMNO? Prffpfff!!! Macam sial!! Orang tua tuh berjuang dalam PAS lebih lama dari lu! Nak join UMNO lu kata?? Macamana lu tau niat dia?? Hahahahaha bodoh nak mampus la...

    ReplyDelete
  17. Isunya kat sini pasal nama2 yang terbabit dalam tulisan nie semata2 Ustaz Idris, kononnya Ustaz Idris nie membela TG Hj Hadi lah, cuba kalau Nik Aziz punya tulisan...awal2 lagi korang bangkang, kate benda nie fitnah la...takdenyer nak letak tanda2 soal bagai, mesti dah hujah dah tulisan nie fitnah apa kejadah...

    Tapi disebabkan tulisan nie Ustad Idris, adelah peluang/modal nak dilaga-lagakan...pro UG dengan anti-UG...macam orang lain takleh baca tujuan fitnah nie....poraaahh!!!

    Tunjuk adil konon, letak tanda (?)...khakkk thui!!!

    ReplyDelete
  18. Isunya kat sini pasal nama2 yang terbabit dalam tulisan nie semata2 Ustaz Idris, kononnya Ustaz Idris nie membela TG Hj Hadi lah, cuba kalau Nik Aziz punya tulisan...awal2 lagi korang bangkang, kate benda nie fitnah la...takdenyer nak letak tanda2 soal bagai, mesti dah hujah dah tulisan nie fitnah apa kejadah...

    Tapi disebabkan tulisan nie Ustad Idris, adelah peluang/modal nak dilaga-lagakan...pro UG dengan anti-UG...macam orang lain takleh baca tujuan fitnah nie....poraaahh!!!

    Tunjuk adil konon, letak tanda (?)...khakkk thui!!!

    ReplyDelete
  19. "Orang tua tuh berjuang dalam PAS lebih lama dari lu! Nak join UMNO lu kata??"

    elo BABI,
    masa lu kecik kencing dlm seluar,mak lu pernah tak story kisah ahli abid beribadah beratus tahun di gua,digoda oleh iblis,akhirnya minum arak,berzina, membunuh dan dibunuh? dia mati dlm kafir...nak banding amalan dia dgn Hadi?? macam cibai!!

    ReplyDelete
  20. - aduka teruna hanya melampirkan, tidak mengulas dan telah pun membela diri
    - sementara abanghensem ringan tangan untuk mengulas, seolah-olah membenarkan fitnah tersebut.
    - ana masih menunggu abanghemsem membela diri.
    - fitnah itu lebih teruk dari membunuh. silakan abanghensem membela diri.


    Yang gila kuasa,


    .................
    Presiden
    Gabungan Penyedot Telor Ulamak 1Malaysia (GPTU1M)

    ReplyDelete
  21. Blog ADUKATARUNA meroyan gila hits?
    http://adukataruna.blogspot.com/2009/11/surat-ostad-deris-sound-mat-sabu.html

    p/s: gua tak mengiakan mau pon membantah. walaupon gua ni 'macam bagus' tapi gua malas nak 'amik tau'.

    copy paste + '?' = Hits!!! harharhar..

    ReplyDelete
  22. tetiba jer wa sebagai penjaga dasar kena serang ni.... wa cuma perbetulkan surat tu... wa tak cakap pun dari sapa surat tu.... kalau camtu wa pun kena fitnah ni..... wa difitnah seolah - olah wa menfitnah orang ni.....

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.