Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 20, 2009

Surat Ostad Deris sound Mat Sabu?

 Dari baganutama.


22 comments:

Anonymous said...

mengariutlah!!

si bangang mana la yg desperate sgt nak naikkan rating blog ni. cuba baca baik2.

ayat sebiji macam tulisan ustaz idris kat dalam harakah. bangang mana la main copy n paste je

kot ye pon idris yg tulis ada gak signature. ni punya la skema siap tulis jawatan lagi. maknanya si bangang yg buat surat ni nak nampakkan yg tulis ni idris mana satu

idrsi ngan mat sabu aku tau kamcng. kalau idris nak sound mat, dia call je

tak main la buat surat bodoh camni

Anonymous said...

kah kah kah. ada gak yang tak paham.

Anonymous said...

hahaha..... pemain bola sepak??? dalam politik pemain bole sepak bukannya pemimpin.... tapi rakyat akar umbi yang dok berkempen siang malam..... pemimpin tu pengurus pasukan jer.... reti melaung tepi padang jer....... hahaha

-abanghensem

Anonymous said...

setakat surat macam ni baik sms je, tak perlu buat surat...nampak sangat pembohong...

jangan fitnah ulamak,
di dunia dipanah petir,
dalam kubur dipatuk ular,
di akhirat tiada syafaat ulamak,
INGAT TU!!


Yang gila kuasa,


.................
Presiden
Gabungan Penyedot Telor Ulamak 1Malaysia (GPTU1M)

Anonymous said...

Jawap surat fitnah Bagan Utama dan Aduka
Oleh : albanjari
Mengapa pimpinan PAS terus difitnah sebegitu teruk. Menyedihkan, yang menjadi penyebar fitnah, dipercayai adalah dari pendokong blog PR pula. Wak kesal ! Mengejar hits ? MasyaAllah ! Pagi ini wak minta sahabat wak di KL, ustaz MRK sendiri telefon Ustaz Idris (Ketua Penerangan PAs Pusat), samada benar ada beliau lontarkan surat dibawah kepada Mohamad Sabu. Jawapannya TIDAK. Dan beliau pun tidak tahu menahu hal itu.

Untuk lebih adil, Ustaz MRK albanjari juga turut menghubungi saudara Mohamad Sabu, dan penjelasannya terang, TIDAK ADA surat mahupun memo dari Ustaz Idris berkaitan isu diatas diterimanya. Post Mortem tu pun belum siap lagi katanya.

Persepsi yang dapat dibuat, paparan surat palsu itu di blog baganutama dan adukataruna adalah satu tindakan yang tidak bermoral malah berunsur fitnah dan dapat ditafsirkan mempunyai 'niat jahat' memburukkan pimpinan PAS dan di dalam jamaah PAS itu sendiri dengan tujuan melaga-lagakan satu dan lain.

Jika editor baganutama mendabik dada kononnya mereka rapat dgn pimpinan, mengapa mereka sendiri tidak mencari jawapan dengan menghubungi sendiri untuk mendapatkan kesohihannya?

Adakah kerana mengejar hits dan kedudukan carta mingguan blog paling popular di Perakexspress, tanggungjawab moral dan dosa fitnah harus dikesampingkan ? Sebagai seorang yang mengenali editor baganutama dan juga saudara aduka, wak mohon agar 'beramanahlah ketika menulis'. Salam dari wak albanjari.

Anonymous said...

Woit! Tu kan tulisan Us. Idris masa dia jawab tulisan Prof. Aziz Bari dalam Sinar Harian.

Us. Idris ckp post mortem PAS berkaitan PRK Bagan Pinang diketuai oleh Mat Sabu.

Ko ni copy paste ekornya saja. Kepalanya ko tak ambik? Bodoh. Bangang. Tak habis2 nak melaga2kan org.

Anonymous said...

Bodoh!! Pagi2 lagi dah buat fitnah merata...tapis2 la sama Isu yang nak dikongsikan dengan pembaca, BaganUtama nie mmg terkenal dengan fitnah(termasuk nie dah 2 kali...), harap AT guna kepala hotak yang bergeliga tuh,jgn jadi bodoh sama!!...Tiada blogger yang maksum dan tidak boleh luntur kredibilitinya...teladanilah KES KICKDEFELLA...jgn kerana melobi fitnah, luntur kepercayaan orang pada blog kita...

Anonymous said...

harharhar..... gila hits jugak rupanya ko ni..

Anonymous said...

ape yg korang menyalak sakan nie?..korang tgk la tjuk yg AT wat tue,kan ade tanda soal (?)?..so mksudnye mayb btul mayb x?..dah tu ape yg pyah sgt nie....layu sungguh melayu nie..

-zargus-

Anonymous said...

itulah dimanikanyer pakatan rakyat...tahniah pembloger...

wakakakaka

Anonymous said...

bagi aku hadi tue bukannya ulamak tapi ULAM NASI LEMAK.......makalihamput

Anonymous said...

wakakaka..setuju dgn zargus.. emosi sgt diorang ni sampai tak nampak tanda soal pd tajuk tu (?)

~KOPI JANDA

Evelyn said...

hehe..

layan jek la komen2 bodoh nih.

tak nampak dah kot tanda soal tu.

tuh la kalau masuk blog org dgn nada prejudis.

tak sempat nak pikey, emosi melantun2.

stupid.

Anonymous said...

Sifat Melayu jugak suka tabur fitnah, berita sensasi, mcm majalah mangga....SIFAT MELAYU PALING JAHANAM!!...dengan meletakkan tanda soal??? Padahal niat nak sebarkan. Hahahahaha ...dah kena...terlantun2 nak defend diri pulak...hahahahha

Anonymous said...

anon 11.43 am

macam mana lu boleh tau niat org?
kalau lu tau gua nak suruh lu baca niat Hasan Ali kenapa dia buat sial dalam Pas Selangor......

Anonymous said...

Hahahahah bila kena kat btg hidung sendiri tanya pasal niat pulak?

Abeh selama nie lu maki ulama buat itu ini lu tau ke niat diorang? Nak join UMNO? Prffpfff!!! Macam sial!! Orang tua tuh berjuang dalam PAS lebih lama dari lu! Nak join UMNO lu kata?? Macamana lu tau niat dia?? Hahahahaha bodoh nak mampus la...

Anonymous said...

Isunya kat sini pasal nama2 yang terbabit dalam tulisan nie semata2 Ustaz Idris, kononnya Ustaz Idris nie membela TG Hj Hadi lah, cuba kalau Nik Aziz punya tulisan...awal2 lagi korang bangkang, kate benda nie fitnah la...takdenyer nak letak tanda2 soal bagai, mesti dah hujah dah tulisan nie fitnah apa kejadah...

Tapi disebabkan tulisan nie Ustad Idris, adelah peluang/modal nak dilaga-lagakan...pro UG dengan anti-UG...macam orang lain takleh baca tujuan fitnah nie....poraaahh!!!

Tunjuk adil konon, letak tanda (?)...khakkk thui!!!

Anonymous said...

Isunya kat sini pasal nama2 yang terbabit dalam tulisan nie semata2 Ustaz Idris, kononnya Ustaz Idris nie membela TG Hj Hadi lah, cuba kalau Nik Aziz punya tulisan...awal2 lagi korang bangkang, kate benda nie fitnah la...takdenyer nak letak tanda2 soal bagai, mesti dah hujah dah tulisan nie fitnah apa kejadah...

Tapi disebabkan tulisan nie Ustad Idris, adelah peluang/modal nak dilaga-lagakan...pro UG dengan anti-UG...macam orang lain takleh baca tujuan fitnah nie....poraaahh!!!

Tunjuk adil konon, letak tanda (?)...khakkk thui!!!

Anonymous said...

"Orang tua tuh berjuang dalam PAS lebih lama dari lu! Nak join UMNO lu kata??"

elo BABI,
masa lu kecik kencing dlm seluar,mak lu pernah tak story kisah ahli abid beribadah beratus tahun di gua,digoda oleh iblis,akhirnya minum arak,berzina, membunuh dan dibunuh? dia mati dlm kafir...nak banding amalan dia dgn Hadi?? macam cibai!!

Anonymous said...

- aduka teruna hanya melampirkan, tidak mengulas dan telah pun membela diri
- sementara abanghensem ringan tangan untuk mengulas, seolah-olah membenarkan fitnah tersebut.
- ana masih menunggu abanghemsem membela diri.
- fitnah itu lebih teruk dari membunuh. silakan abanghensem membela diri.


Yang gila kuasa,


.................
Presiden
Gabungan Penyedot Telor Ulamak 1Malaysia (GPTU1M)

Anonymous said...

Blog ADUKATARUNA meroyan gila hits?
http://adukataruna.blogspot.com/2009/11/surat-ostad-deris-sound-mat-sabu.html

p/s: gua tak mengiakan mau pon membantah. walaupon gua ni 'macam bagus' tapi gua malas nak 'amik tau'.

copy paste + '?' = Hits!!! harharhar..

Anonymous said...

tetiba jer wa sebagai penjaga dasar kena serang ni.... wa cuma perbetulkan surat tu... wa tak cakap pun dari sapa surat tu.... kalau camtu wa pun kena fitnah ni..... wa difitnah seolah - olah wa menfitnah orang ni.....

-abanghensem