Skip to main content

Sorry gang. Gua bz sket la nih.

Sebelum persepsi lu orang berubah yang gua ni dah pro UMNO, gua memaklumkan gua bz sket la nih. Haha. Maybe gua tak dapat apdet macam biasa. Gua ulang-alik Johol ma.. nenek gua sakit skang nih. Baru ingat nak ajak nenak gua jadi krew Projek Langgar Hadi tahun depan supaya dia boleh glamer dan bertanding PRU macam nenek Ganu tuh.

So, kang ni, Marching To Rusila bertukar ke Marching ke Johol. Doakan yg tbaik untuk nenek gua aaa.. choww...

Comments

  1. Aku baru je nak tuduh kau ejen Umno dan primitif..huahaha....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  2. Aikk..puas dah ke kutuk TGHH?.selagi ko kutuk dia,selagi tu lah ko akan terima kesusahan.bukan aku cakap tapi mcm realiti.terkini ko tengok rancangan dah dibongkar dikelantan sptmana didedahkan oleh kickdafella dlm blognya 'usaha terancang utk jatuhkan TGHH'-yg terlibat TGNA,Husam dan Arifahmi.semuanya bakal lingkup.1 malaysia dah termakan persepsi buruk yg menimpa TGNA sekarang ni.apa pandangan ko?

    -Pemerhati Politik-

    ReplyDelete
  3. padanla aku masuk sejak pagi tadi 4 kali,tak pasal kau daptb 4 hits hari ni dr aku,aku dah macam ketagih tunggu berita dr kau

    walaubagaimanpun

    aku berdoa agr nenek kau sembuh ceopat dan kau boleh update cepat sikit.

    hari2 aku sakit hati dengan umno banggang ni,untuk meredakan hati aku masuk blog kau.

    ReplyDelete
  4. takziah, semoga nenek lu lekas sembuh

    jibam

    ReplyDelete
  5. AT..lu mmg mangkuk la..wat blog malas mau updated..

    apa2 pun lu kira cucu yg bagush sbb jago nenek lu...moga lu n nenek cepat2 sembuh n sehak..

    ReplyDelete
  6. bro, blog dengan nenek sekarang nih sama penting la, lu tak tauke? ke ni adalah persepsi wa?

    tapi persepsi sentiasa no 1!

    so sambil lu urut2 nenek lu kasi hapdet la bukan susah pon. sambil baca surah2 tu taip2 la sedas dua. adios

    ReplyDelete
  7. -AT,wa doakan agar nenek lu cepat sembuh..wa ingat lu kna beli satu laptop ngan brodban ar..bru lu bole update blog ngan cepat kt mane2,wa tak sbar nk dgr komen lu ttg isu2 trbaru..

    -zargus-

    ReplyDelete
  8. moga2 nenek lu cepat sembuh bro.
    selamat berkorban masa
    dan tenaga utk mjaga nya.

    moga2 semua nya
    dijadi amalan utk dibawa ke sana nanti.

    ReplyDelete
  9. tak pe. jaga nenek baik2. semoga lekas sembuh.

    ReplyDelete
  10. bro,nenek lu suka ke lu jaga dia?he he..

    ReplyDelete
  11. moga nenek hang cepat sembuh ler AT woiit, bagi ler makan ubat yg ditauliahkan, jangan ler hang memandai bagi ubat tak bertauliah tok moh mana-2 pulak...hehe
    Sambil-sambil hang jaga nenek hang tu apa salahnya hang apdet blog hang ni? Tak salah,kan?
    Secara tak langsung hang dapat membentuk dan memperbetulkan persepsi nenek hang kat TGNA, TGHH, PAS, PR,kan? ...hehe.

    ReplyDelete
  12. Pi MAMPOS la dgn lu..Lu bz lu punya pasal lah..apahal lak lu nak cite dgn org...punya lah banggang bin bangsat punya budak...kahkahkah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.