Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 18, 2009

Projek langgar Hadi, projek langgar Husam.

Oleh : AdukaTaruna

Lu kena tahu pembolehubah antara Hadi dengan Husam. Hadi ni ibarat perlembagaan sesat. Husam ni ibarat pekerja mahir yang nakal. Lu berjaya tumbangkan Hadi bermakna :

1. Perlembagaan sesat PAS yang berpaksi asal ulamak pegang semua terburai.

2. Perlembagaan sesat PAS yang berpaksi asal ulama haram diganti walau itulah punca masalah berjaya dihancurkan.

Kesimpulannya, Hadi adalah simbolik kepada perlembagaan sesat PAS. Katakan akibat dari melanggar Hadi, Nasha naik menjadi Presiden. Tidak mengapa. Itu sudah menjadi 50% lebih mudah dan 50% kurang masalah. Pokoknya Hadi ditumbangkan.

Berbeza dengan Husam. Husam tidak boleh menjadi perlembagaan kerana dia bukan candu. Jika dia jahat dalam mahir, tampar sahaja muka dia dengan selipar laju2, tiada siapa yang akan hukum anda kafir dan neraka abadan-abada.

Tetapi jangan Hadi. Walau anda menjentiknya, akan ada sekumpulan besar golongan agama menyeru jihad terhadap anda. Pokoknya Hadi adalah kotak perlembagaan yang sempit. Ianya terbina dan terbentuk dalam dunia Melayu terlalu lama. Lebih lama dari tarikh Parameswara jumpa Melaka. Sejarah merakamkan tidak pernah baka Melayu berjaya menghasilkan satu revolusi. Berjaya anda runtuhkannya, maka terpinga-pingalah semua ahli PAS apabila menghirup udara dan cahaya segar.

Sekali lagi, Hadi jauh lebih perlu ditumbangkan. Kerana dialah punca kesempitan dan kesesatan. Manakala Husam masih di peringkat nyamuk yang mudah ditampar.

Contoh.

Jika Hadi membuat perkiraan silap, bukan sahaja AJK PAS Pusat atau Lembaga Disiplin, malah 90% ahli PAS akan mencari2 nas menghalalkan tindakan satu nama ulama.

Tetapi jika Husam? Hari ni dia buat perkiraan silap, contohnya membiarkan Hasan Ali mencabuli maruah perlembagaan jemaah Islami dengan memecat saingan lain, maka, seminit selepas itu sahaja Husam bakal ditampar oleh 1 Malaysia.

Jadi, Hadi adalah masalah pokok yang aneh dan sesat. Manakala Husam adalah masalah cabang yang biasa terjadi dalam mana-mana organisasi.

PROJEK LANGGAR HADI 2010

11 comments:

MaLin_ori said...

Lu xyah nak langgar sape2 le, nanti tahun depan Lu yg kena langgar dgn lori yg bawak kambing jamnapuri dr kelantan ke gemas huhuhu...

yat said...

Xyah la motif jahat nak langgar2, turun cara demokrasi la...

eh silap, demokrasi kan x selaras dgn islam, huahauah...

Husam sebelum MAC 2008 antara pemimpin PAS yg bakal menyinar, tapi sayang, gila kuasa punya pasal..

TGHA, dulu memang dia kuat lantang, tapi sekrang senyap, memang 'Pak lah' version PAS...tapi jatuhkan dia melalui demokrasi, kalo ok buat style UMNO, semua ahli PAS boleh mengundi, termasuk yg biasa2 saja, tapi nanti kena kutuk lak tiru UMNO...tersepit....

TGNA dah buat silap, apa2 pun etikanya sponsor public servant is wrong, x kira la pegi disneyland ka, pegi mekkah ka, sebab tu undang2 tu dibuat.....

Anonymous said...

enathla aku masih nak kan husam di parlimen.aku tak peduli sangat apa dia punya agenda nak jadi pm ke mb ke,itu dia pasal macam kata tok guru tapi aku dah follow dia sejak 99 memang pemimpin yg fight untuk rakyat

Anonymous said...

AKU NAK NAIK LORI ANTU NAK LANGGAR HADI, NASHA, HASSAN & TOK PA. LEPAS TUE, 3.

uma said...

husam..?
wat masa ni
ijtihad wa
belum sampai utk terajang husam ni lg..haha

tp hadi,
rasanya dah sampai masa utk
direhatkan.

Anonymous said...

wa stuju ngan lu uma..... at least usam tak pernah lagi ambik tindakan cam nak sabotaj parti.... kalau setakat citer husam nak bawak pengaruh DSAI tu ada la..... apa yang wa tau sebenarnya kes TGNA tak jadi pegi mekah ni ada citer disebaliknya lagi..... wa rasa lu orang ramai tak tau ni..... bukan isu sponsor TGNA sebenarnya.... tapi isu pasal siapa pemangku TGNA sepeninggalan TGNA buat aji..... tapi TGNA dah kensel pegi buat aji..... maknanya berjaya la plan tanga² ghaib tu.... memang isu ni di war-warkan supaya TGNA tak pegi buat aji..... wa saja citer sekarang sebab perkara ni dah hampir ke klimak dah.... hahaha

-abanghensem

Anonymous said...

lu nk langgar tgha tp lu bukan perwakilan PAS yg mengundi!

sama bangang macam org sakit perut pi makan julap!

lu mmg bangang la AT..wakakaka

uma said...

anon 6.51pm
langgar hadi kene pwakilan PAS ker?
bro,lu nak maki pon
bior bgaya ckit.

ke hadi dah pakai protocol?hihi

Kapt_shiqaqi said...

Pasni husam diminta letak jawatan sbg xCo @ husam maksum ? HahahaHa

kontol said...

baru timbul kapt-shiqaqi ni..aduka bg lu 3 soalan pun lu n gang takut nak jawab..pasnih masuk celah kain Hadi sambung sedot telor balik ke? nampak husam kena belasah,timbul kepale balik..nampak Hadi kena belasah,masuk celah kain balik sambung sedot telor...betul2 Kumpulan Penyedot Telor Hadi (KPTH) la lu org ni.....

Anonymous said...

Pi MAMPOS la dgn lu..Lu bz lu punya pasal lah..apahal lak lu nak cite dgn org...punya lah banggang bin bangsat punya budak...kahkahkah..