Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 23, 2009

PENGUNDI TIDAK YAKIN DENGAN KEPIMPINAN HADI – malaysian insider








The majority of voters are not convinced with the current PAS leadership and perceive its leaders as the most dominant problem in the party, a new poll shows.

The poll conducted by Zentrum Future Studies Malaysia from 20 February 2008 to 5 March 2009 showed that 50 per cent of the 2,100 respondents found the main issue to be PAS’ leaders while 27 per cent regarded the party’s ideology as a major stumbling block.

The survey showed that only 31 per cent of respondents were in favour of the current party leadership.

The Zentrum poll also suggests that more Malaysians were in favour of PAS spiritual leader Niz Aziz Niz Mat compared to party president Abdul Hadi Awang, with 83 per cent confident in Nik Aziz’s leadership compared to Hadi’s 33 per cent.

13 comments:

Yong said...

Persepsi ke air lior basi ni?

uma said...

wa tunggu PRU13 je...
sendiri mau ingatlaaa...

Anonymous said...

sebelum PRU13 kan ada pemilihan dalam muktamar sekali lagi kan?.... kita tunggu la camne..... hehehe

-abanghensem

Hidet said...

Salam Encik Aduka,

aku tak tahu nak letak komen kat topik mana..aku pakai letak kat sini jek la.

awat hang tukaq templete blog hang ni.susah betoi aku nak baca..
format lama dengan background itam tu dah serasi ngn aku..

(saje jek nak komen sikit..)

SearchForHeaven said...

sejak bila majoriti pengundi yakin dengan pimpinan PAS??
kalau tak.. dah lama PAS pimpin negara??

Siapa yang sokong kepimpinan Ulama??
muslim or non muslim??

Siapa yang mahu TGHH turun kerusi??
TGNA??
siapa akan gembira jika TGHH turun kerusi???

Suara Agama siapa yang lebih serius??
Konsisten dengan ketegasan AGAMA??

itu hanya persoalan..

SearchForHeaven said...

kalau kita berjuang hanya untuk kemenangan tapi lupa kepada kebenaran perjuangan.. apakah jenis perjuangan tersebut??

Kita mahu kemenangan yang menjamin syiar ISLAM!!!

pengundi mahu kemengangan..
tapi adakah kemenangan ISLAM??

berapa percent undi melayu??
berapa percent undi cina??

berapa percent undi india??

kita menentang racism tapi kita juga perlu faham racism??

adakah racism akan terusm terbenam??

mimpi di siang hari laa kawan!!

anda pernah berniaga dengan CIna??
anda pernah berniaga dengan India??
anda pernah berniaga dengan Melayu??

kalau setakat pengalama politik jadi ukuran..
india, cina dan melayu bersatu dlm politik adalah kesatuan rapuh..

cuba tengok hindraf.. MAkkal sakhti.. MCA, gerakan.. PBS??

Anonymous said...

Internet bukan dilayari oleh orang Melayu saja dan pengundi(sama ada mengundi PAS atau tidak)harus dihormati.Selagi Hadi Awang hidungnya dibenarkan dicucuk oleh Mustafa Ali,selagi itulah orang ramai,ahli PAS atau bukan,pengundi atau bukan -tidak dapat menerima Hadi Awang sebagai "pemimpin".Siapa yang akan menggantikannya,tidak penting.Begitu juga siapa yang akan untung jika Hadi Awang diturunkan,juga tidak penting.Yang penting Hadi Awang sudah kehilangan kepercayaan orang untuk memimpin PAS.Ini yang jadi isu.

uma said...

SFH
lu bukak soalan tu
utk dipikir
or utk dijwb?hehe


nape hadi x leh diganti ke?
hadi lepak majlis syura je laaa.
bior org yg btenaga
utk jadi pglima ni.

cucu jebat tukang kebun said...

woi aduka, aku rasa seminar hari tu langsung tak bawa prubahan pun pada pas,yang berubah ialah bila mustapa ali berjaya bawa masuk penolong su yang dah sentiasa bermasaalah,bertambah kukuh lah masaalah,hehehe seminar punya seminar yang untung stopa juga nampak nya...hehhe..pru 13 kita pakat2 melopong..huhuhu...tak pa aku tetap usaha kebun sendiri juga..

pemuda geram ,siliau said...

aduka sebelom hang buat projek nak langgar puak2 ug dan pembawa kad pengenalan umno dalam pas baik hang langgar lari orang2 seperti syed azman,mat sabu,din ayob ngan tuan brahim,penama2 ini adalah lalang2 yang sentisa akan beraleh arah stiap kali musim bertukar.mat sabu jaguh tumbuk meja di kedai kopi,cakap pimpinan tu/ni tak betul,tengok2 waktu meeting pusat waktu genting buat2 hantar bantuan kat mindanau ngan syed azman,taktik lama,tak berani cakap waktu meeting.din ayob orang dok nak egm,dia potong jadi seminar,tn brahim sampai skarang tak tau apa jadi atas kertas siasatan,kesian nipa mydin seolah bersaorangan.

pemuda geram ,siliau said...

aduka sebelom hang buat projek nak langgar puak2 ug dan pembawa kad pengenalan umno dalam pas baik hang langgar lari orang2 seperti syed azman,mat sabu,din ayob ngan tuan brahim,penama2 ini adalah lalang2 yang sentisa akan beraleh arah stiap kali musim bertukar.mat sabu jaguh tumbuk meja di kedai kopi,cakap pimpinan tu/ni tak betul,tengok2 waktu meeting pusat waktu genting buat2 hantar bantuan kat mindanau ngan syed azman,taktik lama,tak berani cakap waktu meeting.din ayob orang dok nak egm,dia potong jadi seminar,tn brahim sampai skarang tak tau apa jadi atas kertas siasatan,kesian nipa mydin seolah bersaorangan.

pemuda geram ,siliau said...

aduka sebelom hang buat projek nak langgar puak2 ug dan pembawa kad pengenalan umno dalam pas baik hang langgar lari orang2 seperti syed azman,mat sabu,din ayob ngan tuan brahim,penama2 ini adalah lalang2 yang sentisa akan beraleh arah stiap kali musim bertukar.mat sabu jaguh tumbuk meja di kedai kopi,cakap pimpinan tu/ni tak betul,tengok2 waktu meeting pusat waktu genting buat2 hantar bantuan kat mindanau ngan syed azman,taktik lama,tak berani cakap waktu meeting.din ayob orang dok nak egm,dia potong jadi seminar,tn brahim sampai skarang tak tau apa jadi atas kertas siasatan,kesian nipa mydin seolah bersaorangan.

pemuda geram ,siliau said...

aduka sebelom hang buat projek nak langgar puak2 ug dan pembawa kad pengenalan umno dalam pas baik hang langgar lari orang2 seperti syed azman,mat sabu,din ayob ngan tuan brahim,penama2 ini adalah lalang2 yang sentisa akan beraleh arah stiap kali musim bertukar.mat sabu jaguh tumbuk meja di kedai kopi,cakap pimpinan tu/ni tak betul,tengok2 waktu meeting pusat waktu genting buat2 hantar bantuan kat mindanau ngan syed azman,taktik lama,tak berani cakap waktu meeting.din ayob orang dok nak egm,dia potong jadi seminar,tn brahim sampai skarang tak tau apa jadi atas kertas siasatan,kesian nipa mydin seolah bersaorangan.