Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 30, 2009

Penakut betul jemaah Terengganu. Apsal padam thread gua?

Oleh : AdukaTaruna

Webmaster sendiri yang sponsor bhai.. dan gua buka thread untuk maklumkan projek tu. Maklumkan kehadiran kami. Tapi apsal kena padam? Pelik sungguh. Tu arahan anak Hadi kepada moderator ke, atau memang jemaah Terengganu penakut?

Dun wori la... takda masa gua nak guna level blog maki-hamun masa projek tu. Benda tu gua target bahan sejarah. Gua mesti pro punya. Ada rakaman tu bhai.. rujuk N3 gua yang lama. Awal2 lagi gua cakap, gua akan tukar level dari level blog ke level sepatutnya.

Tapi kalau gua mampu, ayat2 pedih, memang keluarlah. Kalau gua tewas, gua pulak kena. Itu normal. Demi Islamic State, bermula PRU13, kita harus langgar Hadi Awang. Gua tewas, gua tetap rakam sejarah. Semoga ramai lagi yang sambung misi penting nih.

Anak-anak abah.

Kepada anak2 abah yang membaca ini zaman depan, lu orang kena pertahankan sejarah ini. Sepatutnya, apa yang abah buat ini adalah satu jenayah di zaman ini. Tetapi jasa besar di zaman depan. Andai berlaku sebaliknya, lu kena fight membetulkan keadaan.

Lu tahu pejuang kesatuan Jepun dan Korea? Kalau mereka berjaya, sejarah merakamkan mereka adalah hero dan pewira. Tetapi sebab mereka kalah, Jepun dan Korea membentuk negara berasingan, hari ini, sejarah Jepun dan Korea masing2 merakam mereka itu adalah pengkhianat.

Sama juga dengan pejuang Pattani. Hari ini mereka adalah pengganas. Kalau mereka kekal gagal, sejarah akan kekal merakamkan mereka penjenayah. Dan anak2 mereka yang terus-terusan mempertahankan sejarah dan prisnsip bapa2 mereka. Kalau mereka berjaya? Membentuk negara Pattani merdeka? Seluruh silibus sejarah akan menjadikan mereka perwira negara! Sama hal dengan Selatan Filifina, etc.

So, skang ni abah lu berhadapan dengan tembok sejarah. Keadaan kini, abah adalah penjenayah. Kalau abah berjaya, sejarah akan merakam abah adalah berjasa. Kalau gagal, sejarah akan merakam abah kekal sebagai penjenayah. Tapi, lu kena study kenapa abah bertindak demikian, dan fight untuk abah. Sambung!

Semuanya kerana Islamic State. Hadi adalah batu penghalang paling besar dalam mencilok Islamis State melalui wadah demokrasi pilihanraya masyarakat majmuk. Majority bukan Islam tidak takut seandainya Nik Aziz berdakwah, berucap, memperkenalkan, mempromosi Islamic State. Jadi, demi Islamic State, dia wajib dipelihara. Islamic State first, kemudian baru kasta ulama, atau nama2 berjasa.

Tetapi 100% bukan Islam keliru, cemas, takut, benci, menjauhi, etc seandainya Hadi menyebut elemen Islamic State. Demi Islamic State itu sendiri, tidak kira dia ulama atau malaikat, wajib kita gulingkan. So, lu kena fight mempertahankan prinsip abah lu dalam zaman yang berlaku seandainya abah tewas dan dihukum sebagai penjenayah, kafir, etc. Jelas?

Jika jelas, ingat. Darah abah mengalir dalam jiwa lu. Skang ni, dengan penuh keazaman, demi Allah, kerana Islamic State, untuk masa depan anak2 abah juga;

KITA LANGGAR HADI 2010!

13 comments:

macamoranggila said...

apa budos blogger, cettt belum lagi lagar hadi lu sudah gelabah, dunt gambra beb,lu punya thread bukan padam tapi sudah jatuh merudum, masih on tapi merudum...wa ingat lu cerdik, tapi lu bodoh itu thread kat TKO TOP 0f 25, lu punya masih dunt worry ...sapa mau padam...itu lah lu dah mula gabra...

Anonymous said...

yg berjuang islamic state bukan hadi sorang tapi pas n semua pemimpin n ahlinya

buduss..

macamoranggila said...

mana ada padam
ni : http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2883&postdays=0&postorder=asc&start=30

kapt_shiqaqi said...

udahle merepek wahai blogger murahan, org dah bersedia nak sponsor eko tuh, watla preparation apa yg patut, xpayah nak berdalih dlm ni ler. pesan aku perform ciri2 islamic dlm diri dulu seblom nak pejuang apa yg eko faham 'islamic state' tuh. :-)

Anonymous said...

bukan takut... sebagai cegahan.
kan nanti tiang dah makan anai2 kan susah... bodoh betul lah aduka ni...memang otak dok jubur

Anonymous said...

setakat menyalak dlm ruang komen, anak babi pun boleh...tp bila Aduka cabar debat, sekor kata demam, sekor kata gi luar negara (sebijik mcm alasan Hadi Bawang), sekor kata line internet tak dpt...mcm siyal penyedot telor Hadi semua ni..bacol tak bertelor..acuan Pas Ganu la katakan...muahahaha.......

anjing Kemamang makang ikang dengang Nasharuding dang Hasang Ali.

MUAHAHAHAHA..........

p/s : PRU 2008 gelombang rakyat PR dpt 5 negeri, even kubu kuat Umno (Johor, Melaka, N9) PR boleh dpt kerusi DUN dan Parlimen, tp Ganu masih lagu tu bhai, tu pun ada hati nak kekal Presiden, tak sedaq diri punya bas mini sezen, muahahaha......

Anonymous said...

lu aduka, lu ingat lu berani sgt ker?? kalu lu berani lu pegi la RUSILA. cakap jer bedegar-degar mcm hero filem tamil......lu tengok la nanti, ramai org aimed sama lu. secara kasar atau haluuuus

Anonymous said...

woi penyokong pas!!! korang ni wala' dengan hadi tu tahu ke ape maksud wala' tu... jgn fantik sangat bhai... Dajjal mucul di kalangan pengikutnya yang fanatik...

Tulang Besi said...

Songkok Putih ni banyak auta, AT.

Aku dah tangkap dia auta banyak kali

Kau baca la dalam blog aku tu.

Kau hati2 dgn dia

SearchForHeaven said...

jeng-- jeng--- jeng--

geng.. lu nak cilok islamic state melalui demokrasi..??

sebelum tu..
lu study sejarah pembukaan constatinople oleh salahuddin al ayubi..

lu tengok sejarah ISLAM..
macam mana pejuang ISLAM membina islamic state..

then compare dengan cara lu orang sumer..
ini advice sama juga itu Tulang besi..

Pejuang yang nak ISLAMIC State.
yang diiktiraf nabi dlm hadisnya adalah pejuang yang membuka constatinople...

Compare dengan lu yang mahu islamic state ni..
walaupun melalui demokrasi..
bagaimana strategi Lu??

siddiq?? amanah ?? tablih?? fatanah??

Askar2 lu camana?? hehe..

kita..
kalu nak berjaya kena ikut orang berjaya..
kena sandarkan pada orang yang dah berjaya..

Ataupun sebagai ISLAM..
akhlak ISLAM didahulukan..
Kemudian baru betul ISLAMIC state tu nak dibawa...

wa bagi advice seposen je ni..

lu nak dengar.. lantaklaa..

wa hanya tabligh dulu...

Ataupun macam ni laa..

kita tak nak dlm projek lu ni...

lu hangus.. sayang oo... lu punya otak yang ganas tu.. genetik bijak tu..

apa kata wa cabar lu dulu..

kita berhujah..

masa nanti kita tentukan..
cara.. rasanya guna blog to blog jer aaa.. senang.. masa wa limited..
wa kije engineer telco.. kije tak tentu masa.. testing siang malam.

wa cuma nak kendurkan keadaan.. takut nanti tegang sangat..
lu taulaa akibatnya..
dunia fanatik ni.. serba mungkin.. huhu

Olo said...

Engko pun tak lebih baik la TB> Bodo sombong ko nih. Cakap berdegar, fakta xde pun.

Aku bantai ko dalam blog sampai skrg ko xjawab! Poodah!

uma said...

SFH

lu kasi citer laa..
apa alat lu nak pakai utk cilok agamaNYA dlm bernegara dlm realiti msia ni..
harap leh kongsi pandangan..

CgLyn said...

Wacana ilmu ini memang peperangan besar bagi pihak AT. Ingat, bukan senang berperang dengan ulamak besar Hadi di hadapan lautan pengikutnya yang taksub. Kena tabahkan hati dan kuatkan iman. Kalah atau menang, ambe nak tengok jugak rakaman tu.