Skip to main content

Man U vs Chelsea

Oleh : AdukaTaruna

Cam biasa. Man U lawan satu team yang paling power bahagian tengah dalam pasukan EPL. Lu kerat serban Hadi kalau tak percaya. Ball position akan dikuasai Chelsea. Man U akan main bertahan. Maybe sekor jer penyerang. 4 ekor tengah Man U akan jadi pertahanan. Melengkapkan 8 pertahanan Man U.

Ramalan gua.

Chelsea 0 - Man U 0
Chelsea 2 - Man U 0

Kalau gua betul, lu kerat Serban Hadi. Kalau gua salah lu kerat misai Cikgu Pa. Ngeeee....

"Aduka. Lu tak adil. Apsal lu tak yakin Man U dapat 1 gol pun?"

"Ceh... walau Man U akan main konter etek, lu ingat dia boleh dapat gol? Nak dapat gol lawan Chelsea macam nak belah-tengahkan rambut Cikgu Pa, bhai. Lu test bawak sikat jumpa Cikgu Pa la kalau tak caye."

Comments

  1. fuck you man u main tahan malam...wei bhai,man u yg lbh control game..dr segi taktikal chelsea totally out mlm...cuma xleh nak jaringkan gol je..

    chelse bleh gol pun sbb linesmen rabun..xnpk offside..

    totally you suck.

    ReplyDelete
  2. BETUL LA ADUKA....

    PASUKAN AKU MENANG...


    KAH...KAH...KAH....

    ReplyDelete
  3. Red devils cam bese ar setan tu main...kontrol padang & sustain ..tactically wiser..but game plan both teams nullify each other..jadi bola poning byk main in the centre of the pitch..The Blues pun tak bagus mana. Lampard lost. Drogba flop.

    A game to forget.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.