Skip to main content

Kalau Husam gentle, TGNA harus gentle.

Oleh : AdukaTaruna

Kalau Husam meletak atau menggantung jawatan Exco untuk siasatan, gua akan rakam lu sebagai terpuji, berjiwa besar, berdarah smol metter.

Dan jika itu yang terjadi, buat pertama kalinya gua tuntut Tok Guru turut gentle sama dengan menggantung jawatan si menantu dari CEO sehingga siasatan (sama ada SPRM atau pihak PAS sendiri) selesai.

Mengapa gua tuntut kepada Tok Guru dan tidak kepada menantu? Nak harap menantu sedar kepentingan persepsi jemaah Islami sama macam gua harap Hadi faham benda yang sama.

Comments

  1. wa masih tak paham lagi pasal babitkan Husam dalam hal ni..... PAS kelantan tak nak campur sebab dia orang tahu ni kes peribadi yang di perbesarkan oleh tangan² ghaib dalam dan luar PAS..... sekarang syeikh dah tercabut.... cabut la ariff plak.... setel la problem.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Bet0l tu owang atas.Sebaik2nye camtur la.M0ga cepat la berakhir kes ni.Nek rimas neng0k masing2.Ger0mb0lan gak yang senang ati..

    ReplyDelete
  3. Memeranjatkan!

    Konspirasi pertemuan antara pegawai-pegawai JPM dengan pimpinan PAS Kelantan di rumah Pak Nik Husin L'gar sehari sebelum Najib berada di KB beberapa bulan lalu

    Konspirasi untuk "mengawal" TGNA dan menjatuhkan YB Husam! Antara yang hadir Ust Nik Abduh, Ust Saari Mustafa, Azhar Botak dan seorang exco Kelantan.

    Yang berlaku sekarang di Kelantan ialah direct result dari perancangan di rumah Pak Nik Husin. Apa pula misi Azhar dan Pak Nik Husin ke Moroko beberapa hari selepas pertemuan dengan 5 pegawai JPM di atas?

    Kassim Slamat

    ReplyDelete
  4. -wa stuju ngan abgencem,wa x nmpak husam prlu trbabit dlm hal nie..
    lgsatu yg wat x stuju ngan rata2 bloger,nape dipertikaikn org yg mmbangkitkn isu haji TGNA?..dlm isu nie wa,folow mat sabu,die ckp time kasih spe2 yg upkan isu nie,kalu TGNA pegi haji gak,perghh,mmg bola tanggung baek punye utk gerombolan..

    -wa nmpak skang,msalahnye mnantu brgayut kt jubah mertua..die tepuk pale2 org yg die tak suke,pastu mnyorok blakang mrtua,bile org yg kna tepuk tue paling ke blakang,ape yg dia nmpak,muke mertua je..

    -AT,lu kna desak menantu tue ltak jwatan..

    ReplyDelete
  5. walaupun wa tak percaya utusan, lu tengok ni jap gua petik dari utusan: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1122&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

    Sumber itu berkata, dalam tempoh cuti tersebut, Husam juga akan menjalani pembedahan tulang belakang selepas ditangguhkan sejak dua bulan lalu.

    “Husam sebelum ini beberapa kali menyatakan kesediaannya untuk berundur sekiranya beliau menjadi liabiliti kepada parti.



    gua nampak 2 benda sekaligus.

    1 - terang terang cakap cuti dan tak datang meeting sebab nak bedah tulang belakang. Bukan main sorok sorok macam nasa. lepas tu kata orang salah maklumat bla bla..

    2 - sanggup lepas jawatan kalau menjadi liabiliti. Gua nak tengok hadi dengan hassan ali akan cakap benda yang sama tak.

    gua takdenya nak dewakan husam..salah kita sound. Tapi jangan tak mengaku salah langsung. macam geng ulama..kajian lu tak terperinci. ambil maklum sahaja.

    ReplyDelete
  6. jangkaan wa PAS kelantan akan kehilangan banyak kerusi PRU13 nanti mungkin jadi betul jika Husam Musa meletak jawatan..... wa kenal Husam ni.... akitek kerajaan PAS kelantan..... tak pernah dia nak jatuhkan TGNA..... istilah erdogan tu ciptaan UMNO yang di"amin"kan oleh ahli PAS yang knonnya sokong ulama.... takde bukti pun kewujudan erdogan.... ni adalah semata-mata nak jatuhkan Husam.... nampaknya kisah UMNO pecat DSAI sebab fitnah akan berulang lagi.... kali ni berlaku dalam PAS.... mungkinkah akan bermula saat kejatuhan PAS kelantan dan Pas pusat?....


    -abanghensem

    ReplyDelete
  7. hahaha.kene batang hidung sendiri,baru sibuk nak pertahankan.

    wehh,husam tu patut kene buang lama dah.kene kifarah lah tu sebab kerja jht yg dilakukan dalam pas.sesiapa yg ada niat jahat dalam gerakan islam maka dia akan tertolak dengan sendirinya.

    ReplyDelete
  8. -wa hrap TGNA dpt kesan lbih awal racun yg sedang merebak nie..hrap TGNA tak amik info dr sbelah phak jer..

    -zargus-

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.