Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 18, 2009

Husam punya bodoh.

Oleh : AdukaTaruna

Menantu TGNA memang gua akui bodoh macam Hadi kerana enggan mengutamakan persepsi. Tapi pada gua, punca segala-gala masalah ialah Husam yang bongok. Ini ijtihad semasa gua.

1. Kalau kita seret time line ke belakang, untuk apa Husam membawa masuk blogger berlatar belakang seperti kickdefella ke dalam PMBK, gaji dibayar oleh PMBK tetapi laporan kerja diserahkan kepada Exco Husam? Tidak perlu hadir pejabat, etc? Di sini sudah nampak satu kesalahan falsafah.

2. Kemudian, mengapa hanya baru sekarang kickdefella 'berjuang' menentang ketidak adilan sistem sedangkan dia sepatutnya menentang ketika menantu menjadi CEO PMBK Syawal lepas?

3. Paling gua meluat ialah, kickdefella membuka bab baru yakni mendedahkan kononnya usaha pihak PAS Kelantan mahu menggulingkan Hadi yang lembab itu. Bab pertama ialah melawan sistem salah. Kononnya lah. Tidak mengapalah walau prinsipnya agak mengelirukan.

Tetapi apabila dia mengheret satu kisah kononnya PAS Kelantan mahu menggulingkan Hadi, mengheret nama Salahuddin sekali di dalamnya, maka inilah saat paling bangsat terhadap dirinya. Kesimpulannya, Husam memang bodoh kerana kickdefella adalah di bawah punca dia. Lu nak senyap, lu nak membatu diri, lu nak nafi, lu tetap gua rakam lu bangang tak bertempat.

FAKAP.

Lu nak tahu satu story?

Dalam kejiranan Melayu, ada sekumpulan budak hingusan yang selalu meronda kampung dengan basikal. Satu hari, budak hingus A terlanggar basikal budak hingus B. Kebetulan budak hingus A ialah sedara Ketua Kampung. Dah bertumbuk kat situ.

"Lu ingat kau sedara Ketua Kampung, lu besar kepala?"

"Eleh... basikal pun milik kampung, jangan nak eksyen. Kalau basikal ni lu punya sendiri, gua ganti."

"Cilakak lu. Lu tak kenal gua lagi. Gua budak brother Asam bai. Basikal ni dia yang bagi."

"Pergi mampos sama Asam lu tu."

Budak hingusan B tak puas hati. Dia pun tampal poster2, risalah2 tentang keluarga Ketua Kampung. Poster pertama :

"Ketua Kampung pergi masjid tumpang kete kontraktor."

Ketua Kampung sedih. Tak mengapalah. Dia jalan kaki jer tahun ni. Tahun depan kontraktor ke, konduktor bas ke, sapa2 nak tumpangkan, dia naik jer. Bagi biskot meri ke, pelikat je, hambek. Janji bila pangkah, dia pangkah purnama.

Penduduk kampung bangkit mempertahankan Ketua Kampung. Poster2 Ketua Kampung tumpang kereta kontraktor melepasi kampung luar. Kampung luar buat kutipan bayar kete sewa untuk bawa Ketua Kampung ke masjid.

Budak hingusan B terdiam. Dia hentikan poster tumpang kete. Tapi dia tampal lain. Poster2, risalah2 keluarga Ketua Kampung berjumpa nak gulingkan Ketua Kampung lain.

Brother Asam terus membisu. Apa dia ingat dia gangster gua takut?

“Itu (pendedahan Syed Azidi) awak kena tanya Kickdefella. Sepanjang dua tahun apa sahaja yang berlaku di Kelantan, semua dikaitkan dengan saya” katanya sambil berlalu meninggalkan wartawan Agendadaily.
Dey.. bodoh. kickdefella ni dari mana munculnya kalau bukan dari lu? What the fuck is that. Pada gua senang. Gali lubang besar, masukkan Husam, budak dia si kickdefella, menantu TGNA sekali, then kambus dengan konkrit. Settle.

22 comments:

Anonymous said...

lu sorang je la yg cerdik

akukau said...

oiiiii mangkuk, berani kau sentuh husam musa, nanti tulang besi cari kau punya, siaple kau, abihlah dalam kaen aduka tiada taruna kena selongkar, mcm pendedahan asam ali.

yat said...

ko sorang je la betul AT....

TGNA, TGHA dan orang 'expired' seangkatan dengannya kena letak jawatan.....termasuk la hassan ali, nasaha, harun taib dll.....dua2 erdogan and UG klena letak jawatan, bagi fresh mandate pada yg bukan fraksi dua2 belah ni...perpecahan PAS makin teruk, diburukkan lagi dengan penyokong kedua2 belah pihak...

Anonymous said...

hahaha kutuk Husam yang bagi duit kat ko...duit dr zul bagi lagi masyuk ke?

MaLin said...

aduka,

gua semakin cintakan lu..khalid samad dah lembik lu bantai..husam dah lunyai lu tibai..padan muka ejen anwar lumat dikerjakan lu..hancur erdogan!!

gua sokong lu aduka, i love u!!

kontol said...

anon 10.51 cibai pungkoq!

Anonymous said...

rasa macam nak hantuk kepala husam ngan sheih sama ariffahmi

jibam

Anonymous said...

Masalahnya Husam patut boleh slow talk ngan sheih depa kamceng, tapi kenapa biar sheih sensorang hadapi semua nia...Menantu pulak jgn pentingkan diri sendiri, jagala imej tok guru sama,ko patut pk pasal keburukan akan terpalit bersama TGNA kalau kau terus kekal sbgai CEO biarpun ko tak buat penyelewengan...

Anonymous said...

semua yg tgh gaduh kat klantan tu macam pukimak

ak pasal2 tok guru terlibat..selama ni masing2 sembunyi n guna nama tok guru

fakap la korang

jom AT, projek langgar husam plak

tp dah tentu si tulang besi lahanat tu backing gila2

zul_neem said...

Assalamualaikum

Semua manusia adalah bodoh sebab itu ia memerlukan pertunjuk dan hidayah dari allah dan panduan dari rasullah s.a.w.Manusia yang bodoh lagi dungu ialah manusia yang anggap dirinya sajalah yang betul lagi smart terutama yang ingin cari publisiti atas tak kejituan berita yang disiarkan.Rujuklah ayat Hujerat ayat 6.Harap maklum.

MaLin_ori said...

waaa ada yg menyalahguna pakai nama aku MaLin. takper2..

nih MaLin ori nak komen gak

" kebusukan SHITs yg diberakkan oleh 'pekerja2 bodoh dlm PAS' semakin menerbitkan ketulan taiknya. kita tunggu kaPla Taik akan kluar juga..huhuhu tp seblom kaPla Taik klur biasanya Air Terkencing yg hancing dulu kluar AirTerkencing tu AT la bodoHss

MaLin_ori said...

pukimaq sape yg pakai nama aku!!

cibai!!!

Anonymous said...

-husam x komen ape2,mayb kerana die mmg brbulu ngan menantu TGNA..lgplak ape yg aku bace dan paham stakat nie,kickdefella hnya mnyiarkn pnyelewengan yg dikatakn dibuat oleh menantu TGNA..isu nk mngulingkn hadi,tu msih samar2 kesahihannye sbb pihak yg dikatakn trlibat hnya dua tiga kerat..

-tp isu2 yg melibatkn rmai pihak,spt isu bazar peniaga di kota bharu yg tibe2 naik hrga slpas menantu jd CEO,isu prlakuan sumbang staf PMBK,isu2 nie agak mnyakinkn jika dibndingkn dgn isu guling hadi..

-wa tringat rngkap lagu raihan "iman tak dpt diwarisi,dr seorang ayah yg brtakwa "..

-hadi tak maksum,nik aziz pun tak maksum,dua2 ade kebrangkalian mlakukan ksilapan..cumenye ksilapan hadi lbih besar jika dibndingkn ngan kes nik aziz..

-ape2 hal,wa mmg stuju jika CEO PMBK ltak jwatan..ayah cemerlang dlm mengurus negeri,blum tntu anak sndri pndai mengurus sebuah organisasi..

-zargus-

uma said...

bab jawatan menantu dlm syarikat kerajaan negeri ni wa pon x paham
mcm ne kerajaan PAS
dibwh nik aziz
leh bg kat menantu jadi CEO..

klu puak UMNO
bg anak menantu jadi CEO
totok PAS punye lah bising.

bila menantu PAS jadi CEO
mulalah nak bukak dalil2
hadis
sirah
sbis semua nak dibentangkan utk mbenarkan menantu jadi CEO...hehe

bg wa
saja cari pasai.
x ada keje cari keje.

husam?
ijtihad wa
masih belum nak terajang husam lg.haha

Anonymous said...

oii oii oii semua diam la.... syeikh dah out dah.... ariffahmai dah kena sound kat TGNA dah.... TGNA suruh resign..... fuh!!!! pasni ken bertindak kat pusat plak.... Husam!!! langkah lu seterusnya apa????...... lu nak fight sebagai ganti TGNA ke atau..... Lu pikir la sendiri..... hahaha

-abanghensem

fazura said...

betul ker AF dah di resign kan? maknanya TGNA dah 'buang' lah menantu nya tu dek kerana kejahatan/ketakberjurusan dia tu??

so, next step: sejauh manakah TGNA boleh membuang AF yg merupakan anasir jahat dalam keluarganya.. sejauh manakah anasir ini boleh keluar??
TGNA sudah sedar.. & rakyat pun sudah disedarkan..

kalau dah sah x berjurus spt didakwa, boleh buat keluarga 'ulama' ker mcm tu? hermm....
saham sudah jatuh
xnak jual ker?? nanti bertambah rugi...

-panassss!

uma said...

bg wa
jgn resign..
tp suruh SPRAM siasat sampai lubang cacing.
lepas siasatan dah abis
baru resign.
mungkin digantung jawatan
sehingga abis siasatan.
ok ker?

Anonymous said...

dalam kes ni satu perkara yang wa nampak..... tindakan TGNA dalam menangani masalah..... pantas, tegas, dan sealiran dengan kehendak akar umbi..... berbanding PAS pusat.... masalah yang timbul masih lagi terumbang ambing.... makhluk² yang buat kacau masih lagi berkeliaran dalam parti..... patut la Zaid Brehim sarankan TGNA jadi pengerusi Pakatan Rakyat.....

-abanghensem

Anonymous said...

buat citer versi lain la pulak... mcm husam cakap...dlm 2 tahun ni asik dia je yang kena.. ha ha ha..

si sheih lepas nak kena saman dgn nasha terus sepi kejap dr blog dia..pastu tulis pun dah sejuk2 basi.. pastu kata dah blah dari apa2 ntah...pastu kata husam pelawa dia keje direct bawah husam tapi dia tak nak..mau balik kl..

pastu dah stat tulis yang bukan2 kias kias nak kutuk TGNA lepas TGNA mare2 pada geng UG.

bole tak kita buat citer pulak si sheih ni kena picit teloq ngan geng UG? Dia pun sebenarnya hantu UMNO gak dan IDOLA dia si TDM.

Sbb skang dgn perangai dia ni...dia bawa damage pada TGNA dan Husam sendiri yang kebetulan geng 1 kepala bantah UG.

Geng UG sakit hati pada TGNA... terlepas kerusi MB teganu.

bole jadi teori ke citer mcm ni? lain versi sikit la...

uma said...

wa setuju dgn abghensem kita
yg mjaga dasar blog AT..hehe

nik aziz
selalu
sealiran dgn akar umbi..
ada masa maaf
beliau minta maaf..
tu lah pimpinan PAS
yg mantap yg di mata
rakyat awam.

ada citer 3 abdul..
abis 3 abdul kene terajang..hehe

lepas ni
sapa lak kene terajang lg nie..hehe

Anonymous said...

Pi MAMPOS la dgn lu..Lu bz lu punya pasal lah..apahal lak lu nak cite dgn org...punya lah banggang bin bangsat punya budak...kahkahkah..

Anonymous said...

POLITIK banggang...ciptaan yahudi..PAS pun ikut banggang juga..kononnya nak tegak syiar ISLAM,tapi hakikat sebenarnya nak dapatkan jawatan dan kuasa..Dalam pimpinan PAS,TGNA sorang jer yg aku tengok yg penat ke hulu ke hilir utk sebar kan syiar ISLAM,tapi syg-nya, dia berada dalam jemaah yg silap.Yg lain lebih pada sibuk kejar jawatan dan nak dapat kuasa memerintah..MOTIF pimpinan PAS hanya nak dpt kuasa memerintah..takde langsung sibukan diri dgn dakwah islamiah.Asbab mereka ni lah..anak2 muda FOBIA dgn ISLAM dan org2 bukan ISLAM jauh dari ISLAM..JGN marah...nanti kena LELONG..ini pandangan gua jer..hehehe..