Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 20, 2009

Hadi Awang muslim dunia 42 paling berpengaruh.




Oleh : AdukaTaruna

Maka, jerit payah Hadi Awang kerap habeskan duit party berdaftar dan berjuang di Malaysia untuk ulang-alik ke luar negara berbaloi. Walau kedudukan ini bukan fakta, hanya persepsi yang tidak terperinci, kita just ambil maklum sahajalah.

Hadi Awang sanggup memilih damage jemaah Islam Malaysia, dengan lari ke luar negara selepas menimbulkan konflik dan persepsi buruk melalui terbitan idea UG. Time tu si Roslan sms ditugaskan menjawab sebarang perbahasan dan persepsi tentang UG. Dan macam tebuan anyam sarang labah-labah dah gua rakam.

Asal timbul konflik jer, Hadi ke luar negara. Uruskan jemaah luar negara. Dari mana dana, gua tak tau. Mungkin dari derma penonton ceramah PAS.

"Jangan hina Hadi. Dia ulama yang disegani dunia."

"Jangan dengar persepsi orang. Dengar sendiri dari Hadi."

"Mana dia? Takda pun?"

"Pergilah ke Rusila."

"Dah. Tapi takda."

"Owh.. lupa. Dia di Palestine. Tak pun Syiria. Ulama hebat sampai CIA buru ke lubang cacing. Mosad letak Euro 1 bilion atas kepala Hadi."

"Skang lu tgk AT, beliau dinobatkan 42 muslim berpengaruh. Setakat duduk Pulau Melaka selalu tak datang meeting, jangan harap."

16 comments:

Anonymous said...

woiii dah la tu weih..senak balik perut aku ni weii... ketawa sampai takde suara dah..camne aku nak azan Jumaat sat lagi ni bhai....

~KOPI JANDA

pemandu teksi said...

brp banyak dah umno bayar sama lu daaa..???

dato' said...

tapi kalau korang nak tahu...AT ni terkenal no 1 di dunia...
"Allah akan memuliakan sesiapa yang dikehendaki dan menghina sesiapa yang dikehendaki.Di tangannye lah kebaikan"

Taliban said...

nak buek camno bro.biar kalah...tak masuk list pun takpo.haha

blues untuk rakyat said...

kan aku cakap....

perlu guna IQ yang tinggi.....

tadi aku tengok buku tu orang pulau melaka....

la ni kampung RUSILA pulak....

Anonymous said...

balaghah tue... kalau sesapa tak paham. jwb nya pegi mamposss la dgn hadi.

Anonymous said...

haha..keliling dunia lu round, haprak xde dalam list. Yang dok jaga negeri yang dikatakan miskin tu berpuluh tahun jugak yang diiktiraf.

biar kalah xde dalam list asalkan islam tak kalah

uma said...

org bjuang
x kesah nama ada ke xada...hehe

bg wa
hadi punye pgaruh beso
jgn lu org pandang sebelah mata.

cume bg wa
beliau makin kureng sesuai
utk jadi icon PAS 4 All.
tu je..
yg lain tu..
wa tarak masalah.

wa memang setuju
klu beliau lepak majlis syura.
Prepare ganti MA pon wa setuju.

Anonymous said...

Populariti xsemestinya blh jadik penanda aras utk tau hebat tak hebat. Tp, aku suka gak la tgna dpt no 42 ni. Jgn harapla berite nih nk masuk rtm. hehehe

Tp, bab belasah tghh tu bg aku, aku tolak awal2 la bhai. Kalo ko nk tau, TGHH pernah diletakkan sbg Personaliti ke 30 paling berpengaruh di asia. Tyme tuh Mahathir no 14, Daim no 29 n pak Lah dapat no 33. TGNA xmasuk list pun tyme tu. Tp xde lak penyokong2 TGHH busuk hati cam lu cibai, kutuk2, prtikai kehebatan TGNA n Ustaz fadzil.

Hahaha.. so kesimplannye, lu mmg cibai la weh.

Then again, dalam list tuh ada nama Gus Dur. Hahahahahahahaha

Anonymous said...

-wa suke ngan ayat nie "biar name x msuk list, tp islam x kalah "..

-korang sume tak tau, disebalik list yg official tu,ade list yg x kuar,dan skang list tu CIA n UMNO je yg pegang..dlm list tue,hasan ali n stopa ali no.1 , nasha no.2 ,..

-korang nk caye tak caye sudah..

-zargus-

Anonymous said...

Zainah Anwar pun masuk list..hahaha.. Amende meter puak2 ni pakai utk nilai kehebatan tokoh nih?

Harris said...

Zaman TGHH dah blalu la beb!

SearchForHeaven said...

orang nak ke hadapan..
masih ada yang menarik ke belakang..

jangan menjadi2 tangan2 yang menumbangkan perjuangan ISLAM..

Genta said...

haha...Zainah Anwar pun sebaris dengan Nik Aziz?

wtf?

n again, raja2 pak arab conquer top10 apehal? cam ada sumtgh jerk!..

takkan raja2 pak arab lebih hebat dari qardhawi yang duduk tangga ke-6?

bleh pakai ker barometer ni?haha

Qubezo said...

Bukan Nik Aziz yang dapat ke? ;)

Anonymous said...

Tak payah lah biat kerja bodoh...melaga-laga pemimpin kami. Mereka matang, bukan seperti blogger-blogger mentah yang suka buat kerja sia-sia.

TGHH sebelum ini pernah dianugerah pemimpin (top 50)terpengaruh di Asia! Di Asia maaa, termasuk yang bukan Islam...

Baca link ni:
http://www-cgi.cnn.com/ASIANOW/asiaweek/features/power50/p5026-30.html

Okla bhai...teruskan kerja jahat ko tu!