Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 1, 2009

Dewan Bukan Islam PAS WAJIB tidak ada!

Oleh : AdukaTaruna

Dewan Bukan Islam PAS wajib tidak ada demi survival genetik Melayu di dalamnya. Demi survival ulama genetik Melayu di dalamnya. Ianya akan mencetuskan persaingan tulen yang tidak boleh sama sekali berada dalam dunia tongkat Melayu.

Kes Selangor.

Dalam kes disiplin Hasan Ali dan kegemarannya menunjuk hero dengan mengambil tindakan perseorangan di luar kesatuan, cawangan-cawangan bukan Melayu bisa bangkit mengjatuhkan pemimpin seperti ini.

Mereka bukan baka Melayu. Sudah pasti memorandum, aduan bertulis kepada Presiden dan Mursyidul Am atau apa sahaja saluran parti dimanfaatkan sepenuhnya. Mereka bukan berbaka Melayu.

Jika sekali TGNA meminta EGM dari kawasan2, 100 kali mereka bersetuju. Mereka adalah bangsa bersaing, baka bersaing.

Kes Terengganu.

Dalam kes Terengganu di mana orang yang gagal masih utuh memegang kuasa parti, juga bakal menerima satu desakan pembaharuan yang sangat dasyat dari cawangan-cawangan PAS bukan Islam.

Seminar, perbahasan, kemunculan media mereka akan hebat menekan pihak gagal supaya melepaskan amanah kepada pihak segar. Kritikan, pandangan, idea dan cadangan baka bersaing tidak berlapik seperti Melayu. Tidak wujud soal menjaga hati seperti Melayu yang mudah terguris dalam soal kaizen! Ini adalah budaya baka bersaing. Satu baka yang tidak memerlukan tongkat dan keistimewaan.

Semua ini adalah padah kepada konsep ketuanan Melayu. Konsep ketuanan ulama.

Dewan Bukan Islam PAS WAJIB tidak ada! Dewan Bukan Islam WAJIB dilengahkan! Demi survival Melayu. Demi kelangsungan hidup ulama Melayu.

1 comment:

Anonymous said...

bro kalau nak citer melayu g masuk umno.. nak Islam ka nak Melayu? itu yg TGNA nak sgt EGM tu..hala tuju PAS apadia? Islam ka Melayu ka? bg jelas...