Skip to main content

Design T-Shirt pertama dari gua.



Hahaha. Macam gampang gua buat grafik guna paint. Bumblebee tolong la edit sket. Lebih kurang camni la idea gua. Kaler hitam sebab blog gua hitam. Ngeee..

Comments

  1. huduh gila lu wat design... wa rasa time lu wat design ni, kepala hotak lu, lu simpan dalam peti ais kot...

    wakaka...

    huduh..memang huduh wa cakap lu...

    ReplyDelete
  2. angah...!! ekau wat lawak zargus ke apa!! serahkan sesuatu itu pada ahli nya la angah!! ekekekekeke.. dah dah~~ hentikan percobaan mendesign n. biar kitorang uruskan. ngah, ekau sila menulis saja.. ekekekeke...

    hahaha.. sakit perut den gelak ngah.

    p/s: oi oi.. logo tu logo xenan. suka suki jek amik logo org pastu claim design sendiri. pinky sungguh. kah kah kah...

    :p

    ReplyDelete
  3. Bukancalon, takde lah huduh sgt. cuma AT neh dia guna paint. keh3.. kena touch up sket la guna photoshop. tak sanggup den pakai t shir saiz lengan menggeleber mcm tu. wakakaka... tp ngah, logo tu mmg sesuai ngan t shirt kaler itam.

    thisrt kaler putih pon ok jugak. warna kasik reverse engineering. ngeee.. xenan, lets start working.

    ReplyDelete
  4. wakaka... oi evelyn, AT ni memang huduh pon bab2 wat benda2 ni.. dia guna kepala hotak time dia menulis ja..time dia melukis, bungkus! dah otak simpan dalam peti ais time melukis..tgk design pon dah tau...

    AT pakai paint? jumud gila AT..wakaka..

    letih la tgk design ni bro... ckp trus trang la..

    kalu huduh katakan huduh tidak aku tertampi-tampi...wakaka..

    ReplyDelete
  5. itam + lambang tu smart

    pakai paint ke pakai tgn ke...lukisan lu mmg cam haram.wa igt lagi lu lukis (wa rasa la lu yg lukis) ade setan lps tu ada org pki serban kencing berdiri.buruk nak mampos

    ReplyDelete
  6. wa rasa lu kena ganaz sket... lu letak laaa m16 ke ak47 ker bg nmpk sungguh2 kita nk lawan2 puak2 yg x gheti bahasa ni wakakaka... design tu wa tgk sopan sgt daaa:))

    ReplyDelete
  7. Aku tahu pasai aper kaler camtu...

    AT aku tahu citer lu beb... takpe... sebab wa sokong lu wa order siap-siap baju tu... Gua saiz 4XL. gua nak dua.

    Nanti lu qoute gua harga lu...

    ReplyDelete
  8. besar sgt logo kat belakang tu taruna. lu kena kecikkan 50%. baru cool sikit. design dah lawa. wa suka hitam2 ni. bkn sbb blog lu. wakaka

    ReplyDelete
  9. patut tulisan 'berdoa ke arah perubahan Pas' tu kaler putih..baru la clear dgn background baju hitam.. word Pas Reform tu kaler merah menyala, baru nampak garang.

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  10. Bro.. kalau yepun lu x suke melukis n x reti melukis... sekurang2nya, lu search la tenet web2 design baju nie... mcm kat sini http://www.comboutique.asia/shop/design_your_own_t_shirt.html

    nengok lu lukis... wa syukur sangat.. coz rupa2nya ada lagi bangang design dri wa.. wakaka

    ReplyDelete
  11. Aku rasa kalau hang guna tshirt kaler pink pun ok gak. Cuba hang try test buat tengok, awek2 peminat MU tentu suka tu..

    Aku rasa code calor pink tu #FF00FF kot. Dak pun lu plih la mana-mana code ni #F6358A #F6358A #E4317F #F52887 #E4287C

    He he he....

    ReplyDelete
  12. Bro

    Gua cara tengok cara lua lah, lu jangan guna "Berdoa KeArah Perubahan PAS" lu kena tukar "Maki KeAarah Perubahan PAS" sebab gua tengok lu banyak maki org PAS

    ReplyDelete
  13. harga sehelai brape bro?

    -zargus-

    ReplyDelete
  14. woih... dugong cam tetau jer gua rabon warna. kah kah kah.

    dulu mase sekolah cikgu gelakkan gua kaler lembu warna ijo.

    "Ini lembu toyol."

    Cisss

    ReplyDelete
  15. aduka,

    lu provide ada kolar dgn takde kolar..
    bole wa buat basahan,haha.....

    -adinda bazooka-

    ReplyDelete
  16. ciss... haram lu tau tak baju tu buat basahan.

    lu kena bawak g usrah bhai baju tuh. Kaler pink cenangau pakai.

    ReplyDelete
  17. Ok dah tu Ngah, cumo ejas2 skit jo lai baru la nampak sesuai skit dengan apo yg nak ko perjuangkan tu..
    den cadangkan ko lotak palang no entry kat tgh bulan yg nak pocah tu ngah..nampaknyo ayat ko "Berdoa KeArah Perubahan PAS" ngan bulan yg nak pocah tu x kono plk den raso..
    yg colour tu den nampak dah ok dah..

    Pss..ngah ko g tgk bola x ari sabtu ni?

    ReplyDelete
  18. ADUKA....

    TSHIRT KE TU.....


    AKU NAMPAK MACAM RUMAH KOS RENDAH JE.......


    KAH...KAH...KAH.....


    MEH AKU DESIGNKAN........ (AKU BUDAK GRAPHIC)

    BAGI EMAIL KO.....

    ReplyDelete
  19. blues.. email gua ada kat ateh blog gua nun.

    Nampaknya memasing ambil kesempatan memaki gua. Kah kah kah. gua pun join tumpang maki gak.

    ReplyDelete
  20. gun

    tu t-shirt versi sopan santun. yang ganas2 punya mesti ada. tapi cetakan edisi terhad la. kui kui kui

    boy

    bola Melayu ni gua tak layan. kah kah. kata2 dari seorang yang tak sedar diri. heeee

    ReplyDelete
  21. poyo la kau ngah bukan ko ke peminat setia bola melayu..siap panjat stadium walo ade kawat tajam lagi, pastu semangat gile tgk team Malaysia lawan kat bukit jalil sampai lupe tutup lampu kete, last2 kete ko x leh nak setat..nasib baik la ade kengkawan dekat sane..hehehe

    ReplyDelete
  22. ceh bro..

    email gua adukataruna2008@gmail.com

    weih yet, sojak ekau nikah nih, bokughong yo ekau dalam ghumah kan. Tionaseng.

    Ni ekau layan video ni lagi best. Bokopet yo kojo eh.

    http://www.youtube.com/watch?v=MPwNij0_g8I&feature=related

    ReplyDelete
  23. oiii AT.... pastu lu tulis la kat bawah .... KELANTAN JUARA PIALA MALAYSIA 2009..... hahahahahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  24. Agak2 kalau pakai t-shirt tu masa ajar PJ kat skolah guru besar marah tak?

    ReplyDelete
  25. hehe AT lu memang jahanam pasal designing nih, bagi kepada ahli/pakar ajo la...lu cakap tak serupa bikin jugak ko? cam geng UG ko? hehe
    1x tengok memang cam haram jadah jo baju camtu...tapi design tu ok dah, kot kono kurangkan skala 30~40% lagi kot, kasi kocik sikit..Depan belakang gambo design samo ko? mungkin perlu dikotakkan kot? entah tgk ler camna. Tulisan kaler merah atau merah jo sesuai.
    oh ya Xenan tolong buh gambo 'pejuang' dlm design tu...cam askar ker, mujahideen ker..bagi nampak lebih releven.
    kaler itam, putih & .. pink ok kot... buat ler round neck + ada kolar.. lengan pendek + pjg...saiz kena ada 4XXXX + NB (newborn..hehe)...kot ada potongan kebaya ok jugak tu AT...hehe

    ReplyDelete
  26. ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Itu bukan cara org yg beragama islam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.