Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 2, 2009

Design T-Shirt pertama dari gua.



Hahaha. Macam gampang gua buat grafik guna paint. Bumblebee tolong la edit sket. Lebih kurang camni la idea gua. Kaler hitam sebab blog gua hitam. Ngeee..

29 comments:

BukanCalon said...

huduh gila lu wat design... wa rasa time lu wat design ni, kepala hotak lu, lu simpan dalam peti ais kot...

wakaka...

huduh..memang huduh wa cakap lu...

Evelyn said...

angah...!! ekau wat lawak zargus ke apa!! serahkan sesuatu itu pada ahli nya la angah!! ekekekekeke.. dah dah~~ hentikan percobaan mendesign n. biar kitorang uruskan. ngah, ekau sila menulis saja.. ekekekeke...

hahaha.. sakit perut den gelak ngah.

p/s: oi oi.. logo tu logo xenan. suka suki jek amik logo org pastu claim design sendiri. pinky sungguh. kah kah kah...

:p

Evelyn said...

Bukancalon, takde lah huduh sgt. cuma AT neh dia guna paint. keh3.. kena touch up sket la guna photoshop. tak sanggup den pakai t shir saiz lengan menggeleber mcm tu. wakakaka... tp ngah, logo tu mmg sesuai ngan t shirt kaler itam.

thisrt kaler putih pon ok jugak. warna kasik reverse engineering. ngeee.. xenan, lets start working.

BukanCalon said...

wakaka... oi evelyn, AT ni memang huduh pon bab2 wat benda2 ni.. dia guna kepala hotak time dia menulis ja..time dia melukis, bungkus! dah otak simpan dalam peti ais time melukis..tgk design pon dah tau...

AT pakai paint? jumud gila AT..wakaka..

letih la tgk design ni bro... ckp trus trang la..

kalu huduh katakan huduh tidak aku tertampi-tampi...wakaka..

Taliban said...

itam + lambang tu smart

pakai paint ke pakai tgn ke...lukisan lu mmg cam haram.wa igt lagi lu lukis (wa rasa la lu yg lukis) ade setan lps tu ada org pki serban kencing berdiri.buruk nak mampos

renzo said...

wa rasa lu kena ganaz sket... lu letak laaa m16 ke ak47 ker bg nmpk sungguh2 kita nk lawan2 puak2 yg x gheti bahasa ni wakakaka... design tu wa tgk sopan sgt daaa:))

dugong_darat said...

Aku tahu pasai aper kaler camtu...

AT aku tahu citer lu beb... takpe... sebab wa sokong lu wa order siap-siap baju tu... Gua saiz 4XL. gua nak dua.

Nanti lu qoute gua harga lu...

Shannaro said...

besar sgt logo kat belakang tu taruna. lu kena kecikkan 50%. baru cool sikit. design dah lawa. wa suka hitam2 ni. bkn sbb blog lu. wakaka

Anonymous said...

patut tulisan 'berdoa ke arah perubahan Pas' tu kaler putih..baru la clear dgn background baju hitam.. word Pas Reform tu kaler merah menyala, baru nampak garang.

~KOPI JANDA

Berg said...

Bro.. kalau yepun lu x suke melukis n x reti melukis... sekurang2nya, lu search la tenet web2 design baju nie... mcm kat sini http://www.comboutique.asia/shop/design_your_own_t_shirt.html

nengok lu lukis... wa syukur sangat.. coz rupa2nya ada lagi bangang design dri wa.. wakaka

Cenangau said...

Aku rasa kalau hang guna tshirt kaler pink pun ok gak. Cuba hang try test buat tengok, awek2 peminat MU tentu suka tu..

Aku rasa code calor pink tu #FF00FF kot. Dak pun lu plih la mana-mana code ni #F6358A #F6358A #E4317F #F52887 #E4287C

He he he....

Anonymous said...

Bro

Gua cara tengok cara lua lah, lu jangan guna "Berdoa KeArah Perubahan PAS" lu kena tukar "Maki KeAarah Perubahan PAS" sebab gua tengok lu banyak maki org PAS

Anonymous said...

harga sehelai brape bro?

-zargus-

AdukaTaruna said...

woih... dugong cam tetau jer gua rabon warna. kah kah kah.

dulu mase sekolah cikgu gelakkan gua kaler lembu warna ijo.

"Ini lembu toyol."

Cisss

Anonymous said...

aduka,

lu provide ada kolar dgn takde kolar..
bole wa buat basahan,haha.....

-adinda bazooka-

AdukaTaruna said...

ciss... haram lu tau tak baju tu buat basahan.

lu kena bawak g usrah bhai baju tuh. Kaler pink cenangau pakai.

Ahmad Garang 2 said...

Ok dah tu Ngah, cumo ejas2 skit jo lai baru la nampak sesuai skit dengan apo yg nak ko perjuangkan tu..
den cadangkan ko lotak palang no entry kat tgh bulan yg nak pocah tu ngah..nampaknyo ayat ko "Berdoa KeArah Perubahan PAS" ngan bulan yg nak pocah tu x kono plk den raso..
yg colour tu den nampak dah ok dah..

Pss..ngah ko g tgk bola x ari sabtu ni?

blues untuk rakyat said...

ADUKA....

TSHIRT KE TU.....


AKU NAMPAK MACAM RUMAH KOS RENDAH JE.......


KAH...KAH...KAH.....


MEH AKU DESIGNKAN........ (AKU BUDAK GRAPHIC)

BAGI EMAIL KO.....

guns said...

AT,

ko tak nak taruh pic hadi & the geng ker?

AdukaTaruna said...

blues.. email gua ada kat ateh blog gua nun.

Nampaknya memasing ambil kesempatan memaki gua. Kah kah kah. gua pun join tumpang maki gak.

AdukaTaruna said...

gun

tu t-shirt versi sopan santun. yang ganas2 punya mesti ada. tapi cetakan edisi terhad la. kui kui kui

boy

bola Melayu ni gua tak layan. kah kah. kata2 dari seorang yang tak sedar diri. heeee

Ahmad Garang 2 said...

poyo la kau ngah bukan ko ke peminat setia bola melayu..siap panjat stadium walo ade kawat tajam lagi, pastu semangat gile tgk team Malaysia lawan kat bukit jalil sampai lupe tutup lampu kete, last2 kete ko x leh nak setat..nasib baik la ade kengkawan dekat sane..hehehe

blues untuk rakyat said...

aduka...

yang mana satu.....

aku tak nampak pon...

AdukaTaruna said...

ceh bro..

email gua adukataruna2008@gmail.com

weih yet, sojak ekau nikah nih, bokughong yo ekau dalam ghumah kan. Tionaseng.

Ni ekau layan video ni lagi best. Bokopet yo kojo eh.

http://www.youtube.com/watch?v=MPwNij0_g8I&feature=related

Anonymous said...

oiii AT.... pastu lu tulis la kat bawah .... KELANTAN JUARA PIALA MALAYSIA 2009..... hahahahahaha

-abanghensem

Lyn said...

Agak2 kalau pakai t-shirt tu masa ajar PJ kat skolah guru besar marah tak?

Hanz_Azdi said...

hehe AT lu memang jahanam pasal designing nih, bagi kepada ahli/pakar ajo la...lu cakap tak serupa bikin jugak ko? cam geng UG ko? hehe
1x tengok memang cam haram jadah jo baju camtu...tapi design tu ok dah, kot kono kurangkan skala 30~40% lagi kot, kasi kocik sikit..Depan belakang gambo design samo ko? mungkin perlu dikotakkan kot? entah tgk ler camna. Tulisan kaler merah atau merah jo sesuai.
oh ya Xenan tolong buh gambo 'pejuang' dlm design tu...cam askar ker, mujahideen ker..bagi nampak lebih releven.
kaler itam, putih & .. pink ok kot... buat ler round neck + ada kolar.. lengan pendek + pjg...saiz kena ada 4XXXX + NB (newborn..hehe)...kot ada potongan kebaya ok jugak tu AT...hehe

blues untuk rakyat said...

tengok email...

Anonymous said...

ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Itu bukan cara org yg beragama islam.