Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 27, 2009

Dan akhirnya Kickdefella gigit tangan Nik Aziz.......


Sedang kita baru mahu reda dengan persepsi sesetengah pihak bahawa Presiden PAS, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang adalah ‘Pak Lah’ dalam PAS tiba-tiba kita terpaksa mengakui bahawa di dalam kemelut yang tidak dapat diselesaikan oleh Nik Aziz, ketegasan Hadi Awanglah yang membantu meredakannya.

Di dalam kemelut perlantikan Ariffahmi dan tuduhan penyelewengannya, Hadi Awang berjaya membuktikan kepimpinannya dan dia bukan ‘Pak Lah’ di saat genting.

Kepimpinan Hadi banyak tercabar oleh kritikan Nik Aziz yang bertubi-tubi terhadapnya selepas PRU ke 12 lalu. Tetapi di dalam insiden ini, melihatkan Hadi lebih rasional menangani isu yang boleh merobek masa depan parti berbanding dengan Nik Aziz yang banyak membulinya.

Nik Aziz hampir kelemasan di dalam lautan emosinya sendiri. Kata-kata yang keluar daripada mulut Nik Aziz apabila di gempur media di dalam isu berkaitan banyak mengubah persepsi umum terhadapnya. Akibatnya, mula ada pertikaian bahawa Nik Aziz yang baru meraikan ulangtahun ke 19 nya di puncak kuasa sudah melewati hadnya.

Maka hari ini, persoalannya bukan lagi bilakah Nik Aziz harus berundur. Umumnya sudah membuat keputusan Nik Aziz harus berundur segera.

Kan gua dah cakap..... gua ni dah macam master dah perangai Melayu2 nih. Bangsa lain pun sama, tapi Melayu ni kategori hardcore sket. Pergi mampos sama keturunan Syed ke Syeikh ke. Di awal kickdefella dipecat lagi, apabila dia bertindak menyerang PMBK selepas fasa dipecat, gua sudah menetapkan pendirian gua terhadap isu ini.

Bukan pasal gua didoktrin oleh seseorang di Kelantan. Xda masa gua nak benarkan diri gua tunduk kepada doktrin secara tidak seimbang. Soalnya ialah falsafah yang salah oleh kickdefella. Ibarat budak2 yang berebut coklat. Tak dapat, habis dia mengadu sini sana.

Hadi buat rombongan nasihat TGNA? Takda masalah. Malah gua ucap caya kepada beliau. Tahniah sekali kat Haron Din, Dr Hatta dan Salahudin. Bagus. Tapi kalau yang dinasihat itu bukan Nik Aziz, sebaliknya Nasha atau Hasan atau Harun Taib atau Hadi sendiri bagaimana?

Suka-suki lu jer nak gambarkan TGNA Paklah versi PAS pulak. Gua dah agak dah... mesti lu gigit juga tangan orang tua tuh. Gua bukan blogger bodoh yang berkiblatkan kepimpinan. Gua blogger bebas. Suara gua adalah suara persendirian. Setakat ni la. Masa2 akan datang gua tak tau lagi.

Bab Husam.

Bab ni yang dia bodoh. Kontrak kerja apa kejadah bangang camtu? Ada pulak yang kenenkan dengan tugas spy kerajaan bab kegiatan curi pasir. Spy pun tak payah datang opis. Kena lapor kat MB. Kalau kena lapor kat MB, kerajaan Selangor lah kena bagi gaji. Kalau kena lapor kat Pengerusi Syabas, Syabaslah bayar gaji.  Ini jawatan GRO, kerja bab2 perhubungan awam, gaji PMBK, lapor kat Husam. Kepala paip dia.

Ingat gua ni tahap jemaah Rusila ke apa? Jangan beli masa, menyorok ntah mana. Tampil dan mohon maaf atas semua kerosakan yang dilakukan kickdefella. Pondan.

Itu satu bab. Bab kedua, pasal ramai sangat yang dengki kat Husam ni, Kelantan tidak berpadu dalam membulatkan suara-suara Nik Aziz. Macam sialll.. gua setuju dengan Penarik Beca. TGNA lantang menentang UG. Tapi kurang mendapat backup dari Kelantan sebab bayang2 Husam tentang perkara yang sama.

Jadi, benda penting macam ni tahap sambil lewa jer kepada pemimpin Kelantan yang lain kecuali si Fatah tu. Macam siall la lu orang masing2. Gua rasa nak lempang jer sekor per sekor. Takda sifat profesional langsung. Takda daya membenarkan pengasingan tajuk dalam hati. Setakat faham, tapi tidak membenarkan dalam hati, memang lu semua politikus Melayu gampang la beb.

Gua dah cakap lama dulu dah. Husam tu berambus jer dari Kelantan.... berambus. Skang apa lu nak buat? Sia-sia bakat lu ni bhai. Lu sepatutnya lead sambil dikawal oleh institusi syura. Memang cukup cun punya. Tapi skang? Nak pergi pusat kredebiliti lu dah hancuss.... perlukan masa untuk pulih. Nak duduk negeri jugak?

Pergi mampos la sama lu Husam....

14 comments:

Anonymous said...

gua dah agak benda ni akan berlaku juga

sejak sheih buat posting pasal rumah nik aziz ada kain rentang dan gambar lori balak terbalik

gua dah bagitahu lu masa tu, lu jgn puji sangat husam sama nik aziz

dua2 dah kena kitai sama kickdefella. sheih,rockybru, bigdog, anotherbrickonthewall, nursamad tunggu masa je nak serang nik aziz, diorang tu berantai, tak caya lu tunggu menjelang pilihanraya ke 13

jibam

Tulang Besi said...

Aduka,

Ada orang cakap kau telah dibeli oleh Arifahmi.

Betul ke?

Adakah kau menafikan tuduhan ini?

Anonymous said...

beli atau jual pedulik apa... Yg nyata lagi bulat kebodohan, kebingaian, kebangangan, kebengongan dan ketidaklayak husam nak memimpin.

pasal aper...pasal ambil si kickda. apa tahap IQ, educatin, pengalaman, keturunan mamat ni yg husam jadi terpikat naak ambil kerja jadi manager campaign dia ni? gaji gomen bayar kerja untuk individu... bodoh nak mampus si husam ni....

bab pendedahan kickda ni...aku tak nampak lagi si husam marah2 ke..tegur2..kutuk2 ke dalam blog dia..mamat ni sekor pun dia takleh nak manage..macamana nak manage 1 jamaah weyyy...kepala buntut kuali dia... lain le kalau dia yg sudah kickda tu buat...

aku sokong kalu husam tak diberi kerusi utk bertanding samada state atau federal next election. kasi dia betulkan saraf2 dan sel sel otak dia....kasi minum susu enfa lebih sikit...

Tulang Besi said...

Apa masaalah nya kalau kontrak Sheikh tu takda sebut pasal ofis hours?

Takda sebut pasal masuk ofis?

Skrg ni di Eropa, trend work from home dah jadi besar sangat sebab menyelamatkan kos yang banyak.

Yang sebenarnya Arifahmi bengang dgn Husam sebab bagi laporan pada Tok guru atas segala salahlaku Arifahmi di PMBK beserta dokumen2 yang sah.

Arifahmi bengang dan lepas tu dia nak balas kat Husam dia pecat Sheikh.

Lepas tu Nik Abduh jalan jarum kata Husam nak guling Tok Guru.

Kau pulak aduka taruna termakan nasik kangkang arifahmi melalui "orang itu" yang telah ditugaskan arifahmi untuk membeli blogger.

Tak payah la nak jadikan isu lagi. Kau jelas salah dan kau telah termakan nasik kangkang aduka woii.

Orang ada bukti la hubungan kau dengan agen Arifahmi ni.

Bangkai gajah mana boleh tutup dgn daun nyiru

Tulang Besi said...


pasal aper...pasal ambil si kickda. apa tahap IQ, educatin, pengalaman, keturunan mamat ni yg husam jadi terpikat naak ambil kerja jadi manager campaign dia ni? gaji gomen bayar kerja untuk individu... bodoh nak mampus si husam ni....
.

Bai, mamat tu "deliver" la. Setiap satu sen PMBK keluar kat dia semua berbaloi.

Apa kao nak cakap pasal qualification pulak ni?

Tulang Besi said...

Semua orang kau maki Aduka, tapi si Arifahmi ni takda pulak kao maki?

Pelik juga aku nengok nya.

Anonymous said...

wa nampak korang ni sesedap rasa jer cakap pasal kontrak si syeikh ni... bak sini wa nak tengok.... ada ke klause pasal bagi laporan kat usam..... ada ke klause pasal keje tak payah masuk opis.... lu orang biar jelas la kes ni.... bukan setakat dengar citer dari blog ke blog..... lu orang selidik dulu btol ke kontrak syeikh tu ada citer pasal tu semua baru boley nak hantam..... apparaa....

-abanghensem

gengkilangspeak said...

Gua no komen ler. Ni sume politik. Politik. Politik.
Kotor,kotor,kotor.
mane citer nak bela rakyat.
Sume kire nak masuk perut sendiri, anak2, saudara2, sekutu2.
Korang nampak tak?
Semua same jer...
Lu pikir le sendiri....

Xenan said...

wa sokong lu abghensem..

semua main ckp sesedap mulut.Lu power sgt TB mai la tunjuk offer letter kickdafella nih.susah2 sgt.

bro tb,
arifahmi tuh dah letak jawatan ke belom?Die tanak letak jawatan ke?

Btw Kickdafella ckp mcm2 kat Nik Aziz ni lu suke la kot?

Mmg lu org nak Nik Aziz letak jawatan ke?

Bodoh sgt la kalau bersetuju ngn kickdafella mintak nik aziz turun.

Anonymous said...

tgna ptut ltk jwtn

bg la kt org len plak

kalo dh lame sgt, nnti nyanyuk plak

thatguy said...

aku tak pham la...awat hangpa nak sgt TGNA letak jawatan...betui2 tak paham...

biaq la kat dia ...dia tau bila nak letak ..takpayah cakap..tak payah suruh..

cuma satu je...jgn sampai nanti bila dia dah letak mula la ada anjing2 dok menyalak tak abih...kalau camnie la..hmm..mmg mampus la..

Anonymous said...

deliver apa bai..??? untuk pmbk apa dia "deliver"... kecuali untuk husam ada le...

Anonymous said...

Xenan....

sebab tu la wa malas sangat campo dalam hal ni.... wa kenal gak si syeikh ni.... tapi tak pernah pun dia bagi wa tengok kontrak or offer letter dia ngan PMBK..... tapi dia penah citer ngan wa camne dia jumpa ngan Husam tu..... tapi arif fahmi wa tak kenal sangat..... malas la wa nak komen.... usam pun wa kenal camtu jer.... kalau borak pun guna ana anta..... jadi wa tak banyak cakap la bila berdepan ngan usam.... adik usam si Hafiz tu wa kenal gak sebab dia kawin ngan sedara wa..... dah la muka sebijik cam abang dia..... tapi bini dia sombong nak mampus.... bagi wa si Hafiz tak layak jadi pemimpin sebab bini dia ni bukan ada ciri² bini seorang pemimpin..... sombong nak mampus.... mentang² la cun perasan plak dia cun.... nasib baik bini dia sedara wa.... kalau tak wa masuk minang kat wa dah...... hahaha

-abanghensem

Aduka Taruna said...

Lepas ni, Aduka Taruna boleh la minta kerja kat PMBK. Minta dengan Nik Abduh sebab nik abduh ALP PMBK. Ko dah jilat jubur ariffahmi, lepas tu ko nak mengaku dia pejuang pembaharuan lagi. Toksah nak buat muka kesian la kononnya nak bela TGNA. Sebab ko sendiri adalah antara konspirator untuk menjatuhkan TGNA bersama-sama dengan Takiyuddin Hasan dan Nik Abduh.

Itu dia hasil perbincangan ko kat KB dengan Ariffahmi kan? Ko jangan nak tipu, baik ko bersumpah?