Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 4, 2009

Bola Kelantan.


Oleh : AdukaTaruna

Tak payah berjumpa secara gelap, tak payah ugut2 nak saman, tak payah lontar idea UG kemudian lari, tak payah! Tak perlu semua tu. Yang penting genius.

Bola Kelantan dipegang UMNO. Ada TGNA sibuk macam Nizar dan Azizan rampas dari UMNO? Lu faham tentang keahlian, maka, fokuslah keahlian dalam politik. Bangsat punya PAS.

Bola Kelantan dipegang oleh Anuar Musa. Tapi TGNA selamba peruntukkan jadual rasmi as MB hadir dalam perlawanan di stadium Kelantan. Perlu jumpa secara gelap tak? Perlu ugut nak saman? Perlu lontar idea belum masak dan lari ke luar negara? Tak perlu bhai...

Bola Kelantan dipegang UMNO. Tapi TGNA umum hadiah tertentu kepada mereka. Cool tak? Senang dan mudah tak? Selesa tak? Ini apa kejadah MB PAS yang baru terkial2 nak belajar memerintah negeri sapu habes sampai Bola Sepeak Negeri masing2?

Gua memang pantang jenis tak sedar diri tamak amanah. Tamak jawatan. Memang gua ludah muka dia laju2 punya. Baru sehari pegang jadi MB, sana kelam kabut, sini huru hara, dah sibuk nak pegang bola jugak.

Weih.. orang Kedah. Hang habaq kat chek, lagu mana Azizan tu tahu bab bola? Ikat but bola pun tak pandai, tapi gile jawatan.

"Kami ada cara sendiri."

Khaaaakkhhh ptuih!

7 comments:

BukanCalon said...

wakaka.. kepala hotak lu dgn wa mmg padan... wa pon angin gak ni tapi nak wat camna.. xdak power beb nak ubah sistem.. geli nak sapu abeh jawatan..

bab perintah kedah, wa xdak komen sangat...

bab bola kedah..wa pon nak khak tuihhh jugak bro..

apapun, wa sokong kelantan final ni...baru geng2 negeri wa(kedah)buka mata..

pengurusan kedah? hmmmm....

Shannaro said...

bukan gila jawatan la. dah jawatan tu auto MB yg kene pegang, kedah n selangor gitu.. kelantan xda undang2 mcm tu. kalu ade, tgna pun kene pegang bhai.... ingat mamat azizan tu nak sgt ke pegang bola. lu men kutuk suka ati lu, mmg khak ghelelele ptuih laa...

Anonymous said...

haaak tuiiii confirm negori monang punyo..

Anonymous said...

Wa rasa bola sepak nie ada pasang surutnya, tak kisah la sapa yang pegang pun, Kelate pun baru tahun nie meningkat, dah berapa lama Anuar Musa pegang? Azrai Khor dah tamat kitaran dia urus Kedah. Dah menang semua piala tukaq ja pengurusan baru.Bagi wa,MB Kedah elok jugak pantau bolasepak Kedah dan hal2 berkaitan contohnya kes songlap duit kutipan stadium ka, tertangguh gaji pemain ka ...

Anonymous said...

Yg gua paling respek, Tok Guru Nik Aziz tegur penyokong Kelantan agar tk bwk bendera PAS dlm stadium.. Caye lah, kn bgs gitu.. Love Tok Guru!!!

Anonymous said...

khak tuihhh azizan toya...... dia nie jenih lembab. tamak amanah tapi kelam kabut nak handle. last2 kedah langsung tadak apa CUP pun...... kek cup ada laaa.

Anonymous said...

apa yang pasti n.sembilan akan tersungkur dibukit jalil...BAKAR....