Skip to main content

Bola Kelantan.


Oleh : AdukaTaruna

Tak payah berjumpa secara gelap, tak payah ugut2 nak saman, tak payah lontar idea UG kemudian lari, tak payah! Tak perlu semua tu. Yang penting genius.

Bola Kelantan dipegang UMNO. Ada TGNA sibuk macam Nizar dan Azizan rampas dari UMNO? Lu faham tentang keahlian, maka, fokuslah keahlian dalam politik. Bangsat punya PAS.

Bola Kelantan dipegang oleh Anuar Musa. Tapi TGNA selamba peruntukkan jadual rasmi as MB hadir dalam perlawanan di stadium Kelantan. Perlu jumpa secara gelap tak? Perlu ugut nak saman? Perlu lontar idea belum masak dan lari ke luar negara? Tak perlu bhai...

Bola Kelantan dipegang UMNO. Tapi TGNA umum hadiah tertentu kepada mereka. Cool tak? Senang dan mudah tak? Selesa tak? Ini apa kejadah MB PAS yang baru terkial2 nak belajar memerintah negeri sapu habes sampai Bola Sepeak Negeri masing2?

Gua memang pantang jenis tak sedar diri tamak amanah. Tamak jawatan. Memang gua ludah muka dia laju2 punya. Baru sehari pegang jadi MB, sana kelam kabut, sini huru hara, dah sibuk nak pegang bola jugak.

Weih.. orang Kedah. Hang habaq kat chek, lagu mana Azizan tu tahu bab bola? Ikat but bola pun tak pandai, tapi gile jawatan.

"Kami ada cara sendiri."

Khaaaakkhhh ptuih!

Comments

  1. wakaka.. kepala hotak lu dgn wa mmg padan... wa pon angin gak ni tapi nak wat camna.. xdak power beb nak ubah sistem.. geli nak sapu abeh jawatan..

    bab perintah kedah, wa xdak komen sangat...

    bab bola kedah..wa pon nak khak tuihhh jugak bro..

    apapun, wa sokong kelantan final ni...baru geng2 negeri wa(kedah)buka mata..

    pengurusan kedah? hmmmm....

    ReplyDelete
  2. bukan gila jawatan la. dah jawatan tu auto MB yg kene pegang, kedah n selangor gitu.. kelantan xda undang2 mcm tu. kalu ade, tgna pun kene pegang bhai.... ingat mamat azizan tu nak sgt ke pegang bola. lu men kutuk suka ati lu, mmg khak ghelelele ptuih laa...

    ReplyDelete
  3. haaak tuiiii confirm negori monang punyo..

    ReplyDelete
  4. Wa rasa bola sepak nie ada pasang surutnya, tak kisah la sapa yang pegang pun, Kelate pun baru tahun nie meningkat, dah berapa lama Anuar Musa pegang? Azrai Khor dah tamat kitaran dia urus Kedah. Dah menang semua piala tukaq ja pengurusan baru.Bagi wa,MB Kedah elok jugak pantau bolasepak Kedah dan hal2 berkaitan contohnya kes songlap duit kutipan stadium ka, tertangguh gaji pemain ka ...

    ReplyDelete
  5. Yg gua paling respek, Tok Guru Nik Aziz tegur penyokong Kelantan agar tk bwk bendera PAS dlm stadium.. Caye lah, kn bgs gitu.. Love Tok Guru!!!

    ReplyDelete
  6. khak tuihhh azizan toya...... dia nie jenih lembab. tamak amanah tapi kelam kabut nak handle. last2 kedah langsung tadak apa CUP pun...... kek cup ada laaa.

    ReplyDelete
  7. apa yang pasti n.sembilan akan tersungkur dibukit jalil...BAKAR....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.