Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 21, 2009

Blog gua tak bape nak siap.

Oleh : AdukaTaruna

Kojap laie, den blah ke KL. Pastu blah ke Johol plak. Blog gua tak bape nak siap. Ekau orang masuk rumah den, jangan buat sepah2. Kang sesajer jer den penampa Hasan Ali kang. Sabtu ni ada banyak gak story menarik yang gua nak ulas. Tapi, malas satu hal, bz satu hal lagi. Ngeeee... gua ulas ala kadar jer la.

1. Husam mendakwa ada pihak nak jatuhkan dia. Tak payah cakap pun sebelum lahir gua dah tahu. Stendet la jatuh-menjatuh ni. Tak kira dunia apa pun.

Tu la gua dah suh lu fokus dunia nasional, lu tetap menyemak kat arena domestik. Memula dulu kira ok la. Then, tinggalkan segala fokus domestik, dan berambus ke pusat. Gua ni pak nujum ma... ada tauliah JAIS ni... bintang lu lagi bagos kat pusat. Memekak kat Kelantan apa kejadah lama sangat. Habis semua lu nak jaga. Gua pun boleh jem.

2. Dari pewaris dalaman kepada Penarik Beca, asal Harakah cover Hadi muka depan jer, jualan Harakah jatuh menjunam. Takper la beb. Biar tak laku dan rugi, asal Islam (baca : ulama) tak kalah ( baca : hilang jawatan)

3. Isu poll menantu letak jawatan bagi mengutamakan persepsi, mengutamakan maruah kerajaan Islam Kelantan. Ada sikit story antara saytomunafiqen dengan alhussyen. Takpo. Biar gua buat poll tersebut. Lu undilah dengan senang hati.

Payah maa... kalau sekali dah rasa dok atas ni, terbuka dan insaf berkorban memilih kebaikan perjuangan Islam untuk turun ke bawah. Tak payah cakap. Memang payah. Letak gua pun belum tentu lagi. Tu la fungsinya kebebasan menekan.

Undi2 bhai.... jangan tak undi.

4. Speninggalan gua, gua nak suruh lu jadi ulama jap. Nak test kemampuan memilih ijtihad lu orang. Katakan lu berjalan-jalan atau berjogging2. Tiba-tiba, atas jalan ada duit RM100. Lu tak hambek, orang lain hambek. Nak lu cari owner, sampai mampos lu takan dapat owner yang ori.

So, apa hukumnya duit tu? Haaa.... selamat bersidang. Hahahaha

7 comments:

bumblebee said...

den amik yo duwet tu wat beli topap... kah kah kah

Anonymous said...

patut wat satu lagi option la ngah. menggantung jawatan. bukan meletak. gantung sementara. haha. bley ke gitu

Anonymous said...

kalau ambik duit tu buat beli nombor camne.... hahaha

-abanghensem

Anonymous said...

ok gak tu abgensem.

memola, lu amik duwet tu gi bli nombor. kalu kene big prize, lu amik 50%, lg 50% lu sepah2 balik atas jalan raya. mamat yg lalu lepas tuh kompom akan kutip n buat benda yg sama. hahaahaha..

Harris said...

X pasai asan ali kna pnampaq.Tsedak org tua tu lu d0k seru nama dia.Klu gua amek je duit tu wat beli n0m0q ek0q pastu wat sedekah amal jariah bgi kt pakir2 miskin n anak2 yatim piatu..

Anonymous said...

-agak jambu gak rumah lu bile dah renovet nie,ala2 rizalman gitu..haha..wlaupun rumah ala2 rizalman,tp lu punye n3 jgn mcm die gak,maintain ganas n laju bro..

-cume skang nie lu dah x wat link ke mane2 blog ke?..leceh ar..wa kerap lepak kt blog lu sblm g blog2 lain..malas wa taip2 blik blog lain..

-psl duit tue,memandangkn skang ngah tgh bulan,wa sapu jer la..

-zargus-

Petunjuk Bijaksana said...

duit rm100 jumpa atas jln tu jadi tanggungjawab lu utk serah kek tuan dio kalo lu amik,

tanggungjawab