Skip to main content

Blog gua ditutup dengan rasminya.

Oleh : AdukaTaruna

Dengan ini, secara rasminya, gua mengumumkan penutupan blog gua pada 6 petang ini hingga lewat pagi esok bagi kerja2 tingkat taraf di bawah RMK20. bumblebee akan hambek alih kejap. Sekian terima kasih. So, kepada pelepak2 tegar di blog gua, pepandai lu lepak kat memana dulu.

Gua cadang blog Roslan mms.

Comments

  1. aku ingat ko nak tutup terus.. huhu

    macam ada ancaman pulak...

    ReplyDelete
  2. tutup terus pun takper..memecah belahkan ummah jer blog mcm nih..!

    ReplyDelete
  3. mana boleh tutup.....

    blog ni bagus untuk orang2 melayu yang agresif ...

    sebab membaca blog ni perlu mengunakan IQ.....

    kah...kah...kah.....

    ReplyDelete
  4. Blok dajjal laknatullah yang sewajibnya ditutup terus sampai kiamat. Paling kurang 2 sebab: 1. Sepaya dosa penulisnya tidak terus nebgunung tak tertanggung. gunakan masa rihat untuk mencari keinsafan dan bertaubat; 2. Boleh menghindari umat dan gerakan Islam daripada fitnah perpecahan.
    Harap Aduka teruna fikir-fikirkan.

    ReplyDelete
  5. oooo..
    nak buat rumah baru ke?
    berapa tingkat? berapa bilik?

    ReplyDelete
  6. Yang mana cakap "fitnah" tu semua geng UG... hujah x dak apa tak dak...

    Yang ada cuma modal...

    Modal dia...

    "Perpecahan"... SEBIJIK MODAL REGE MURAH UMNO/BEER END..!

    FAKAP LU LA...!!!

    HAHAHA...!!!

    ReplyDelete
  7. aisehh wa ingaktan tutup terus kahkahkahkah... nasib baikkk kejap je:))

    ReplyDelete
  8. lg mantap
    lu punye blog maki-maki lu yeaaa...haha

    ni najib punye sponsor ke ni?
    ada lebih kasi lah wa skit..haha

    ReplyDelete
  9. -waaa,tahniah la,dah renovet rumah bru lu nie..kalu cmni pyah la puak2 ug nk cri mkn..hahahaha

    -zagus-

    ReplyDelete
  10. woit.. den dah kato la ngah.. template nih hambar... bangun pagi tgk tros den nak tido balik...

    ngah.. tuko lg la neh.. hahahaha

    ReplyDelete
  11. Woi AT... pesal blog kau dah jadik macam blog GayBoy..?

    Jahannam..!

    ReplyDelete
  12. tutup yg hitam tu buka yg putih ni ke? ok lah yg ni sejuk mata memandang, AT jgn tutup, I am a regular reader here though seldom respond.

    ReplyDelete
  13. wakakakaka...wa dah ckp maa.Gayboy terus..unsur2 pinky neh

    ReplyDelete
  14. uits bro topengperak..
    apa gay2 nih...
    nih mau kena wat psikologikal profile nih.. ala2 wjk vs parpukari.

    hahahaha

    ReplyDelete
  15. Tkezut gua ingatkn nak tutup trus.Tarak syok ar cmtu.

    ReplyDelete
  16. macam biskut...
    kejap ada kejap xada.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.