Skip to main content

Blog AdukaTaruna akan di private kan kelak.

Oleh : AdukaTaruna

Minta maaf. Selepas ini blog gua akan di private kan. Hanya yang membeli T-Shirt PAS REFORM sahaja di invite masuk. Ni ala2 Dasar Baju T Negara la. Ala.... macam UMNO buat Dasar Automatif Negara tuh. Cukai kete luar tinggi nak mampos, then paksa semua beli proton.

Selepas design dipilih, dan dicetak, pembeli baju T akan di invite. Kah kah kah. Macam bagos jer. Weih... ni minta rayu nih. Jangan tak beli plak T-Shirt tuh. Mampos gua nak langgar Hadi kalau takda dana beb. Takan lu nak suruh gua rompak bank?

Equipment tu yang mahal tu weih. Ikot hati, gua jual jer xenan kat Siam.



Equipment apo tu AT?

Gile ko nak langgar Rusila bawak spender jer. Baju kalis peluru 6 set. Helmet full face 6 unit. Uniform ala2 FRU 6 unit. Safety boot jenama Red wing 6 pasang. Tu belum masuk helikopter Apache lagi tuh.

Comments

  1. anak sungai betul la lu ni

    buat lah pasaran terbuka, nak beli tak beli sukati lah, blog lu tak payah diprivate kan

    jibam

    p/s gua order satu

    ReplyDelete
  2. -insyaAllah wa beli satu..

    -zargus-

    ReplyDelete
  3. kalau siapa beli sama la sokong gerakan anti islam

    say no to AT

    ReplyDelete
  4. hoi AT!? aku cadang kau buat 1 laporan anggaran bajet projek ni. contohnya...

    - makan minum
    - pengangkutan
    - duit tol
    - penginapan
    - peralatan
    - rencam
    - dll

    baru la nampak rasional kegunaan duit tu..baru la ada penderma dan pembeli t-shirt tu....
    ini tak, org pun tak tau lu nak pakai duit utk ape..samar2 maaa...
    apa raa tu pun nak ajar ke bhai...
    hahaahaaa.....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  5. ye ke kopi janda? kah kah kah. padan muke gua.

    takper. nanti gua mintak tolong team. sebab gua bangang bab2 belanjawan nih.

    ReplyDelete
  6. alah kalau lu privatekan blog lu ciput jer la ikut blog lu nanti....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  7. eh mesti la bhai..tu kan 1 kemestian..
    sbb tu setiap tahun kerajaan buat belanjawan/bajet, baru la rakyat/pembayar cukai tau pelan kerajaan membelanjakan wang negara.....
    seleweng tak seleweng tu bab lain, yg penting ada laporan anggaran perbelanjaan...ada black n white bhai.....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  8. wakakaka.. jap. den nak gelak berguling2...

    kah kah kah..

    ngah, giler melampau dah nih ngah. siap nak privatekan blog.. wakakakaka.. rasa nak baling slipar jek kat laptop ekau tu ngah. hahahaha.. woi.. cepat2 la antar design. camner nak cetak t shirt kalau takder design nih!!

    sila lah berlumba2 anto design. nanti dpt t shirt free. kiter nak kasik adiah misteri nih. ngeee..

    abgensem, mana design lu bro? lu nih kepoh kemain, suh wat design lu menyorok lak. jgn simpan ilmu lu tu bro.. hahaha.. ada adiah misteriiiiii...

    ReplyDelete
  9. Siut lu AT...

    gua baru nak lepak2 kat blog lu ni.. takkan nak di privatekan plak. nnt wa nak lepak mcmana? Wa nak rembat lu punya satu pun tak mampu.

    Jgn mcm tu bro... ke takut kena spy ngan mata-mata bro..

    Wa rayu kat lu ni bro...

    ReplyDelete
  10. Siut lu AT...

    gua baru nak lepak2 kat blog lu ni.. takkan nak di privatekan plak. nnt wa nak lepak mcmana? Wa nak rembat lu punya satu pun tak mampu.

    Jgn mcm tu bro... ke takut kena spy ngan mata-mata bro..

    Wa rayu kat lu ni bro...

    ReplyDelete
  11. woi aduka aku nak order 4 helai.

    tapi jangan lupa buat siza xxl dan xxxl,gua dan adek beradek wa badan besarla.

    wa serius ni.

    kami semua ahli pas yg bersijil,sipa frame lagila kat rumah sejak 1o tahun dulu masa time reformasi

    ReplyDelete
  12. oiii bumblebee.... wa mana reti buat design baju.... nantikan jadi design ala² puteri UMNO haru beb.... kaleer pink plak tu.... hahaha


    -abanghensem

    ReplyDelete
  13. tipula takde sponsor
    husam pam duit kat lu tu ape

    ReplyDelete
  14. anon 4:26 ... lu ingat nak pam² duit ni boley cakap cam tu jer ke... kalau pam duit ni cam korek idong logik la si usam tu nak pam duit... tapi bagi wa lebih baik la aduka langgar hadi tu ngan pakai spender jer... pakai plak spender kaler pink....konfem TGHH surender.... hahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  15. wey serius ka lu nak privatekan blog nie? kalau boleh takyah aaa private... kalau betui hang nak mintak sumbangan projek langgaq hadi...sila pamerkan no akaun maybank hang ka apa2 ka...nanti kami pakat2 sumbang kot atm deposit...

    ReplyDelete
  16. kahkahkah abang hensem..kalau AT serang rusila pakai spender pink..

    malula husam..haprak betul blogger upahan die pakai spender pink

    ReplyDelete
  17. woi woi.. asal kutuk kaler pink.

    sensitif woo..

    AT dah siap tempah seragam FRU tp belang2 itam dan pink.

    ala2 pink panther..

    keh3...

    ReplyDelete
  18. AT dpt sponsor dari husam ke?
    AT
    lu klu dpt jgn lupo kwn2 tau..haha

    wa jarang bebeno beli bj yg ada lambang PAS ni...haha

    ReplyDelete
  19. "kalau siapa beli sama la sokong gerakan anti islam

    say no to AT"

    ayat ni jnis baling batu smbunyi tangan.nmpk sgt belah(jnis parti) mn org ni.aduka ni xde pon anti islam,anti ulamak pon bukan.yang die anti adalah ulamak yang mmasuk politik x boleh handle.jnis ulamak 2je.klo ulamak jd presiden leh handle politik,die x benci,klo ulamak dok jaga dasar,tp xjoin politik,xde hal.xkn i2 pon x nmpk.

    ReplyDelete
  20. hui gayasopan nih..

    bodek kemain lagik..

    nak tshirt free ekkk..

    ReplyDelete
  21. weh korang buat ler lekas baju tu...rega bape?
    aku x sabar dah order nih...hehe

    ReplyDelete
  22. huhu,
    tdr org nak antar design dulu ker..wa masuk dan menang tnpa bertanding kang

    ReplyDelete
  23. sah lah mahal sangat jual baju tu. hujung tahun ni banyak duit nak guna. yang sulung tu nak amik spm, yang kedua pmr. padan2 patut dah lah. insya-Allah kalau mampu ambe beli satu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.