Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 29, 2009

Biar orang (pengundi) nampak kita lemah - Presiden PAS

Ada satu perkara yang saya nak kongsikan di sini. Tuan guru menyebut "Biar orang Nampak kita lemah" asalkan kita ada kekuatan. Jangan kita Nampak seolah-olah kuat tetapi sebenarnya lemah.

 1. Patutla sejak hari pertama dapat kerusi secara terpijak (tidak bertanding) menjadi Presiden PAS, dia lembab dan bersembunyi dan tenggelam. Kerana falsafah marketing yang sesat.


2. Kalau setakat membiarkan orang (pengundi sekarang, pengundi masa depan) melihat PAS lemah, tak perlu masuk wadah pilihanraya. Jadi NGO jer. Tak la menyusahkan orang lain. Tertipu.


3. Mana boleh membiarkan diri kelihatan lemah, sedangkan panglima Islam zaman kegemilangan dulu sangat menitik beratkan tajuk 'KELIHATAN'. Khalid Al-Walid menggerakkan pasukan kuda terakhir secara zig-zag bertujuan apa?


Bertujuan melihatkan kekuatan. Jumlah angkatan yang besar-besaran dari jauh. Ada panglima sehingga mewarna rambut untuk buang warna uban. Tujuannya apa? Supaya tidak kelihatan lemah. Ada yang mengutus surat amaran kepada musuh dengan tinta darah.


Sampai kat ulama genetik Melayu... semua jadi sesat. Macam gampang punya ulama.


Jika musuh kita tahu kekuatan kita, sudah pasti mereka yang memusuhi gerakan Islam akan mencari jalan bagaimana hendak menghancurkannya.

Musuh bukan bangang macam jemaah Rusila. Musuh dalam wadah undi terbahagi kepada 2. 

a. Musuh kategori pemimpin
b. Musuh kategori penyokong pemimpin

Jika ikut ijtihad ulama bangang 2 pahala ni, membiarkan PAS nampak lemah, maka, sampai bila2 kita tidak dapat memenangi kategori B. Semua pengundi, bakal pengundi, teknokrat muda dalam dan luar negara melihat PAS lemah dan tidak diyakini. Dah 60 tahun dah pun PAS kalah kategori B.

Tapi, kategori A tidak bangang macam jemaah Rusila. Macamana berlakon lemah pun, atau membiarkan wajah2 lemah mempaliti parti pun, mereka tetap mencari dan memusnahkan kekuatan. Skang ni Presiden bodoh lu orang salah dalam kedua-dua tajuk. Dalam kedua-dua kategori.

Walau PAS Terengganu berlakon kalah dan lemah, dah menang sekali secara tak sengaja tahun 1999, terpaksa mengalahkan dirinya 2004 dan 2008 demi membuatkan musuh nampak PAS kalah, lu ingat musuh keliru? Apa punya stupid? Pergi mampos sama teknik ulama macam Hadi.


PAS Terengganu buat2 kalah ke, memang kalah ke, buat2 lembab ke, memang lembab ke, kekuatan PAS tetap musuh serang tak berhenti. Buktinya?


Pergi mampos sama PAS Terengganu. Keseluruhan kekuatan digunakan musuh menyerang TGNA. Ini bukti lakonan bebuat lemah Presiden PAS adalah taktikal peperangan paling celaka dalam sejarah manusia.


Lu nak kencing jemaah Rusila boleh la bhai... cakap jer la tu alasan lu apabila ditanya oleh pelapor ini tentang kajian Prof Ab Hasan. 

Fakap.





17 comments:

SearchForHeaven said...

salam..

Wa bila nampak lu quote citer pasal TGHH.. lu mesti ambik separuh.. lu nak hentam yang separuh..yang separuh lagi lu simpan.. sebab kalu lu hentam yang separuh lagi, lu plak kena..
tak hero laa dalam blog lu ni.. wakaka

kalau baca article yang lu quote tu,
Biar orang nampak kita lemah-- adalah untuk keadaan semasa..
bukan sepanjang masa... sebab..
bila orang nampak kita lemah, padahal kita ada kekuatan, dia punya waspada kurang, then pabila kita strike, impactnya lagi power..

Yang dalam article lu ni..
lu cakap TGHH amalkan sejak dari pegang tampuk pimpinan ke ??
huhuhu..

kalu camtu lu serang pimpinan..
nampak laa cacat cela dalam bawaan hujah lu..
lu attack satu ayat. pastu lu eloborate laa ayat tu.. dengan jemaah rusila, ulamak bangang, genetik bodoh.. memang gempaklaa..
sebab lu just attack satu ayat..

kalu lu attack satu article.. lu plak nampak lemah..
hahaha..
lu akan kalah awal sebelum lu hujah nak lawan hujah article..

lu dari dulu guna hujah PAS terengganu kalah.. guna liability ni untuk jatuhkan maruah TGHH..

Memang dulu pas menang PRU 1999.. antara factor utama, anwar..

kemudian PAS tewas, pada tahun 2004,
faktor pak lah , ISLAM hadhari, dan taburan duit wang ehsan berlambak2.. time nak ngundi, abihnye angkut orang nogori ekau dan melaka bawa mengundi kat sini..
hehe.. aku takde bukti pasal ni, cuma member UMNO aku ngaku je.. hahaha..

Lu punya idea bernas gak kalu strategi utk dikonngsi..
masalahnya, strategi tak boleh dikongsi..
Kat sini laa, lu bodo dlm perjuangan...
nak menang, takkan post mortem kekalahan yang ada kelemahan ditayang kat public..
memang senang la UBN nak counter attack..
dah laa.. utk perjuangan ISLAM, sumber limited...

ditambah lagi langau2 yang melaungkan bunyi2 ntah hapa2..
memang susah laa ISLAM nak bangkit..

uh... panjang plak... nanti sambung balik..

kasi lu hentam wa plak.. wakaka

Xenan said...

bro search(amy serach ke?ngee)

1. "Memang dulu pas menang PRU 1999.. antara factor utama, anwar..

kemudian PAS tewas, pada tahun 2004,
faktor pak lah , ISLAM hadhari, dan taburan duit wang ehsan berlambak2"

Wa nak tanya, Pas Terengganu ni ade kekuatan ke tdr ni.Asyik dgn faktor luar jek?

2. Lu tak payah kaburkan kritikan terhadap prestasi TGHA dgn jatuhkan maruah dia.Kita cerita pasal prestasi..lu tak abes2 pasal maruah.Buta ke lu ni?

3. Even kalau ckp TGHA gendut tak sesuai jd Pres pon bukan jatuh maruah dia sbb mmg Pemimpin kena nampak segak dan berkarisma.Bukan nampak lemah dan obesiti.Kalau nak makan banyak2 dan obesiti..sila turun la dr jd pemimpin.Bukan susah sgt.

4. Prinsip biar nampak lemah TGHA ni sgt kelakar.Masalahnya nampak lemah kat musuh ke kat rakyat ni??

Kalau kat rakyat pon nampak lemah camne rakyat nak sokong?

Patut la jemaah pas jek sokong TGHA.Luar PAS n non muslim haram nak sokong dia.

Anonymous said...

Huhuhu...

Tangkap nangis...wa support lu....lu hentak budang minang piang ni sampai lunyai...lu pecah lobang nanti kurang popular la dia bhai....

pengikut dah 200 tu bhai...ngan memain...

Tapi hentak tetap hentak....jangan bagi chan budak biol ni.....

memang dah lama dah wa prati...N3 dia ambik sekerat-sekerat, guna taktik hindustan utusan...

Last-last kalah hujah, kata orang boroi, kata orang kawin 5, kata orang genetik melayu, IQ rendah....biol punya budak....

-Penembak Babi-

Anonymous said...

Ni sekor lagi...mat piang...xenon...adik beradik ultraman taro...

Wa pun tak paham, macamna blog bodo macam ni ada pengikut sampai 200 owang....dahlah N3 separuh masak...blogger giler glamer, nak ngorat janda...

sebab tu owang malas nak layan, pasal bergaduh cam budak-budak....tak ade hujah kata ade hujah....abih-abih, tuduh mak bapak, kalah hujah, kata kat mak..."mak kau gemuk'..."mak kau tak de IQ"...."mak kau janda'...."pu**mak Kau!!!"....last-last yang kena IQ melayu, badan tak segak, badan kurus kering macam ikan bilis, selalu masuk spital sakit gastrik, nyanyuk....
apa daah...

Itu pun counter masuk hujah....bingai haper??? Sengal punya budak....tahap-tahap bangsat...

OOOii...Lu owang, aku nasihat pegi follow citer otramen, tak pun naruto lagi bagus..layan anime....tapi kalau lu owang boring, baca komik pedang setiawan balik....nanti wa belanja....wargggghh!

-Penembak babi-

saye said...

salam tuan search for heaven. (no need to search la. heaven is there he he)

gua dah baca penuh artikel tu. tapi tak nampak pun ulasannya separuh, takkan ulas pasal parking kereta belakang TOYOTA FORTUNER presiden PAS yang plat dia PAS 12. (mahal tu, kalau nak nampak lemah pakai proton je la he he)

uma said...

mana link arkitel penuh hadi tu?
baru sedap skit wa nak komen.

SearchForHeaven said...

salam..

bro xenan, meh wa kasi tau sket..
huhu..

lu condemn wa, asyik cakap pasal factor luar,, hehe..
abih tu, PAS dan PR menang kat Kedah, kat selangor perak, atas factor dalaman ke??
hehe.. semua atas sebab penolakan ke atas takhta abdullah badawi..

itu kalu nak decalare pasal factor laa..
tapi kita mesti ingat, ALLAH punya kuasa.. ALLAH yang bolak balikkan hati..
Sebb musabab/faktor.. memang kenang amik kira, tapi yang paling utama hikmah kuasa ALLAH tu patut didahulukan.. ALLAHUAKBAR..


lu baca article songkok putih tu..
walaupun ntah apa2.. kat bawah tu, dia da report, TGHH cakap, fenomena parti ISLAM ini, melanda kat seluruh dunia, egypt, algeria dan negara2 islam lain.

2. Lu assume wa kaburkan kritikan dgn maruah TGHH.. dengan prestasi sebagai pemimpin..

jawapan wa-- first, dah article AT ada sentuh pasal batang tubuh TGHH, takkan tak nak jawab.. kalu orang citer pasal tahi, lu marah pasal kencing, mana boleh jadi bro.. wakakaka
Pasal prestasi.. kalu dulu PAS menang, lu tak cakap pasal karisma TGHH, tapi sekarang PAS berlaku sedikit masalah, lu terus cakap pasal prestasi..
lu kena tengok jenis masalah sekarang, masalah luar dan dalam..
kalu zaman TG hj Fadhil, tak byk masalah mcm ni, tak banyak digoda dengan kemenangan PRU.. wa memang angin bila guna persepsi tak ikut keadaan dan tanpa analisis kepala otak yang betul..

point ke 4 lu..
prinsip biar lemah... lu ni pun satu.. kan wa dah kata dlm komen kat atas tu, dlm konteks semasa..
bukan sepanjang masa..
lu buat2 tak paham ka!! ignorance betul.. huhuh.. ( pinjam ayat lu kat gua dulu ).. lu baca laa article songkok putih tu biar habis..
jgn main hentam je..
wa kondem base on hujah dlm article tu.. bukan main condemn je article AT ni...

jemaah ISLAM.. memang normal laa Orang ISLAM tertentu je sokong..

wa nak kata lu ni faham.. wa pun pening.. ignorance aaa.. ngee.. ngeee

PAS guna wadah demokrasi utk perjuang ISLAM..
Bila dah ISLAM tu, memang byk tentangn luar dan dalam.
lu jgn tengok dlm konteks malaysia aje..
temgok turki, egypt, lubnan, pakistan, indonesia..
lu tenegok camana perjuangan ISLAM dlm demokrasi..

lu check plak kat Malaysia..
hahaha.. cari jawapan nya...

--cukup dulu-- lu hentam plak--

The Highlander said...

Duka,

Wa setuju ngan lu!!

Xenan said...

betul tuh bro amy search,

Patut la time org lain menang, terengganu jek kalah.Ade faktor luaran pon tak guna?

Mmg tdr faktor kekuatan dalaman langsung kot?

Brader..berapa banyak pon masalah boleh selesaikan.Tdr masalah ia berjaya selesai atau tidak yang penting usaha n kebijakan menyelesai..Malangnya TGHA "nampak" mcm tak berminat nak selesai.Tayah kot wa list bape banyak isu PAS tak selesai n dibuat tau taktau.

MMG normal parti islah disokong oleh org islam.Malangnya Org bukan Islam nak sokong pon kene reject.Sampai ari ni tak dgr cite lg psl Dewan Penyokong PAS.Bagi wa , nampak sgt kuasa besar(baca Pres PAS) tak setuju kot dpt sokongan non muslim.Boleh rujuk kenyataan2 die yg berbau mcm tu.

Pelik2

akukau said...

tak kisah le ada faktor luar ke dalam camno dengan projek langgar hadi, xenan and aduka berani ke, songkok putih dah bagi jaminan dia akan temukan hadi dengan aduka taruna and the geng (xenan ke apa senang, tanam ke) kalau projek ni tak jadi, lu org memang barua lah, cakap macam berani je, songkok putih dah kata tak perlu temujanji, maki secara berdepan kalu berani, jgn maki dalam blog aje, semuanya akan ditanggung oleh songkok putih, ADA BERANI KE ADUKA TARUNA AND THE GENG

macamoranggila said...

KAlau AT ang the Gang tak berani sahut cabaran ini, kasi POTONG makan anjing ler dan masuk geng-geng kat Jalan Raja Laut...Sudah POTONG >?????

macamoranggila said...

Ku Yakin nya AT Tak berani sahut Cabaran SP, mesti berjuta-juta alasan nya...lu punya batu kasi potong makan anjing ma.....Sudah POTONGGGG?

Anonymous said...

macamoranggila tu sp kan?

apa-apa pun wa tengok trengganu punya pemuda semua tatak kualiti. pakat sokong TGHA membuta-tuli.

semua nak tunjuk pandai. tapi sesen talak guna.

PasarMiniGP said...

deeee apek!!!!
itu pilihanlaya kecik kat kuala telengganu ada menag besar!!!siap rampas kubu umno/be end lagi tak mau kira kaaaa.....!!!!

Anonymous said...

wa pun kureng stuju ngan ayat 'biar orang nampak kita lemah'.... camne nak menang kalau dah moral pun dah down sebelum lawan..... wa rasa elok tak payah la pemimpin PAS bagi bermacam alasan untuk menutup kelemahan...... wa pun sampai naik meluat dah dengar ayat-ayat camtu.... bila kalah jer orang lain dipersalahkan.... bila menang kita mendabik dada kata kita ni hebat..... tapi hakikatnya sebaliknya yang berlaku.....

-abanghensem

Anonymous said...

PasarMiniGP....

pemimpin PAS ada kata kemenangan BN di bagan serai bukan menunjukkan mood sebenar pengundi...... jadi bagi wa sama jer la ngan mana² PRK.... jadi jangan kita selesa ngan kemenangan di PRK sebelum ni.... ni yang wa cakap.... bila kita menang kita kata kita hebat.... tapi bila kalah kita kata faktor luar.....

-abanghensem

Jumantara@Maya said...

WTF