Skip to main content

Betapa lajunya Najib.

Oleh : AdukaTaruna

Setelah tersebar spekulasi MAZA terjun ke kancah politik, dan gambar Haron Taib berjumpa MAZA, MAZA terus ditawarkan Najib menjadi YDP YADIM.

Dengan ini gua tuntut Haron Taib datang jumpa gua plak. Mana tau Rosmah pulak tawar gua YDP Maybank. Jibam musti dengki punye lah.

Comments

  1. Maaf cakap. Satu Perlis dia dok sebar ajaran sesat, nanti satu Malaysia pula jadi sesat, eloklah tu....

    ReplyDelete
  2. memang laju la sebab makin hari makin tergugat..... cam sorang pemimpin tu..... bila TGNA sebut jer buat EGM..... baruuuuuuu la laju bagi komen..... kalau tak menyepiiiiiiii jer...... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. aduka.... jibam ni orang kuat TGNA..... tapi cam wa la kalau lu mintak phone number.... kawan kita tu akan membisu jer.... hahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. AT

    confirm gua tak dengki rosmah nak tawar lu jadi ydp maybank kalau lu boleh bagi gua kontrek cuci aircond kat maybank nanti

    abanghensem

    wa dah cakap nak join projek langgar hadi, so kalau dah tetapkan masa bagitahu le, confirm gua bagi no phone. aduka tak pakse pun wa akan beli baju langgar hadi tu

    jibam

    ReplyDelete
  5. bodoh sapa yang kata maza sesat.. kalau tak belajar agama jangan nak buat spekulasi ja.. umno tu yang sesat...

    ReplyDelete
  6. Najib..semakin laju beb

    wa rasa sbb dia tau profile dia ada byk problem,byk kes,tu yg dia kena cepat tabur gula2 kat tanah.satu cara yg cepat,dgn ikut idea2 anwar.sume dia nak buat beb.1st dulu,idea lompat2 parti.pastu,16sept dah umum cuti penubuhan msia.skrg pun dah pandai guna perkataan 'rakyat'.sekolah 1 aliran dia nak buat gak.

    kalau pas x reform utk jadi lebih cergas x tau la

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.