Skip to main content

Bangang jugak Nik Aziz nih...

Oleh : AdukaTaruna

Nik Aziz nafi Husam mahu letak jawatan

Awal pagi akhbar musuh bina sejenis persepsi, pukul 3 petang hari yang sama Nik Aziz counter persepsi berkenaan dengan penafian. Apa punya bodoh. Kan ke lebih aula dan afdal kalau Nik Aziz blah ke Palestine, menguruskan persatuan para ulama di sana. Buat jumpa2, salam2, peluk2, laga2 pipi, baca kertas kerja ramai2, pastu makan ramai2, pastu lepak hotel. Then claim berjihad untuk anak2 Palestine. Kalau Nik Aziz tak buat lagu tu, sampai bila lu nak disegani oleh dunia?

Sepatutnya, awal pagi tadi, dalam kul 8 camtu, Nik Aziz naik flight dari Pengkalan Chepa ke KLIA. Then transit ke Palestine atau Syira. Bab persepsi yang dibina musuh, tu serahkan kepada memana blogger cikai. Ni semua adalah satu sirah yang akan dirujuk umat Islam masa depan. Kaedah lari ini bakal termaktub dalam satu cabang ilmuan Islam.

Bangang jugak Nik Aziz nih. Nak jer gua tampa laju2...

Comments

  1. KAH KAH KAH . . .

    MAKAN DLAAM JE HADI AWANG, CIAN DIE, DIE BAIK TAPI MASLAAH BANGANG BUKAN BOLEH DINAFI SEBAB IA DICIPTA.

    ReplyDelete
  2. pasai hangpa tak reti hormat tok guru

    ReplyDelete
  3. bos...aku sblm ni mmg suka blog ko. aku xmiss baca cerita ko...tp slps artikel krg elok cara ko tegur tok guru, aku mnta mmaf...aku terpaksa jauh drpd blog ko...mnegur,kritik xde masalah tp bia kena cara dan bradab..kt org islam tmbh2 dgn alim ulamak bahkan bkn tok guru shj...ulamak lain pon...skalui lg aku mnta maaf, aku akn boikot blog ko ni mlalui 1 blog baru...'BOIKOT ADUKA TARUNA'

    ReplyDelete
  4. Gua slamber je..Daripada gua bca utusan tu.What da fak!!

    ReplyDelete
  5. Anon 5:41,

    Dulu dulu, TG Umar Al khattab pernah nak dibetulkan dengan pedang tu nak kira macammana?

    Kalau cara private pun tak reti.. Kalau cara lembut pun tak reti, nak buat lagu mana lagi?

    ReplyDelete
  6. bertahun dah den donga orang nak boikot at ni

    ReplyDelete
  7. bila agaknya blog ni nk tutup..itu hari aku ingat dah tutup..

    ReplyDelete
  8. kau org jgn marah Aduka, Nanti ada PUAKA marah kat kau org, Kau kan tau aduka ni maksum kata kata hikmat tersembunyi, geng dia mai nanti kalu hangpa semua marah kat dia.

    ReplyDelete
  9. diorang ni paham ke x,apa yang duka tulis?hehehe
    -toyong-

    ReplyDelete
  10. Bhai...

    Kalau hang kondem tuan-tuan guru secara berskima... gua merajuk... geli gua bacanya Bhai...

    D'ayo

    ReplyDelete
  11. si celaka sial aduka teruna ni bila pula nak mampus!

    ReplyDelete
  12. -sesekali lu mcarut secara mkn dalam nie,best jgak..huhuhu..yg duk maki2 lu rmai tue,diorang pham ke x tu msj lu?...adoiya!!..layu sungguh melayu nie..

    -zargus-

    ReplyDelete
  13. Hahahah...

    Bodoh betul Roslan SMS, bila bos dia keluar statement terus dalam tulis blog giler glamour dia..huhuhuhu

    Padahal Husam sihat je.....hahahahahah...

    Roslan...roslan...bila ko nak hentikan kerja ni...

    http://greenboc.blogspot.com/2009/11/husam-tak-letak-jawatan-hanya-utusan.html

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum

    Oleh kerana AT semakin galak Menghina TGHA,
    Aku terasa terpanggil untuk melakukan sesuatu dengan perkara ini..

    Selama aku jenguk2 Blog AdukaTaruna ni,
    Aku boleh summarizekan dalam bentuk berikut…


    1. AT claim hanya menghina kepimpinan dan karisma TGHA bukan pada batang tubuh TGHA, tetapi jika dilihat pada satira, sarcastik, tulisannya menghina fizikal (gemuk), amalan kahwin (poligami) dan beberapa aspek lagi.
    2. TGHA tidak berjaya menguruskan persepsi dengan baik, selalu dibanding dengan TG fadzil, TGNA dan sebagainya.
    3. AT claim dia tidak menghina pada ilmu agama yang ada pada TGHA tetapi hanya kepada kebijaksanaan mengurus politik.. Apakah di sini wujud pengasingan antara agama dan Politik??
    4. AT menghentam pimpinan TGHA, kerana menganggap mengkhianati PAKATAN RAKYAT dengan isu perjumpaan gelap dan Isu Unity Government (UG)-------- > bahagian ini memerlukan ulasan panjang untuk penerangan.


    Itu adalah beberapa summary yang dapat aku extract dari pembacaan blog adukataruna ini.

    Sememangnya, buah fikiran AT, harus diakui ada keunikan, namun adakah keunikan menjamin kebaikan atau sebaliknya? Apakah kayu pengukurnya??
    Apakah sandaran untuk keunikan ini?... ilham dari langit?? Ilham dari Jin??
    Atau siri bercakap dengan Jin, macam cerita tamar Jalis?? Huhuhu..


    Well, Jika ada masa, akan ku cuba menghurai segala kekeliruan ini, namun, aku bukanlah pejuang sejati, namun aku berdoa, agar diberi kekuatan untuk menjernihkan kekeruhan jemaah walaupun sebesar zarah sekalipun..

    Blog ini, jika dilihat pada follower, ramai, jika dilihat pada hits, juga memberangsangkan..
    So, sebagai intro, aku hanya summarizekan pemahaman tentang penulisan AT, then jika masa terluang, I will strike with hujah and so on..

    ReplyDelete
  15. Hang pun Bangang jugak...kah..kah..kah...

    ReplyDelete
  16. tersedak wa baca tajuk..... tu la wa cakap.... ramai tak tau hubungan akrab TGNA ngan Husam ni.... wa pun baru dapat info petang tadi pasal kes ni..... citer pasal Husam nak letak jawatan ni pun asalnya dari khabar²angin jer.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  17. Tok Guru syg kt Husam.. Sbb Husam byk membantu tok guru soal membangunkan Kelantan.. Kelantan mmg btl2 pesat membangun skrg.. Sbb tu kot ramai yg dengki kt Husam. Mula2 di cop Erdogan, pastu di cop plak sbgai 'Musuh Dlm Selimut'.. Ape2 pn, good job utk tok guru n Husam..

    -pendekar laut-

    ReplyDelete
  18. husam lepak kat DUN sebab apa?
    saja2 je ke?

    ReplyDelete
  19. uma.... husam lepak kat DUN ni sebabnya masa PRU12 dulu PAS kelantan nyawa² ikan.... setau wa ada cadangan suruh Husam naik parlimen.... dulu pun wa sokong Husam naik parlimen.... tapi tak sangka plak PAS menang besar di Kelantan.... tapi wa tak pasti plak samada calon DUN ni atas kerelaan Husam atau tak... tapi wa rasa hanya Husam n TGNA jer tau ni..... tapi sekarang bagi wa tak salah dah Husam bertanding DUN... kalau tak cuba lu bayangkan seakrang camne keadaan Husam selaku geng tunggal 'erdogan' ni.... barang tentu jadi punching bag la....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  20. Aku berkenan pas nik aziz buat egm.jemput kickdafella penceramah jemputan.dia bebas kutuk nik aziz dan menantunya.buatla kalau berani.ada hati nak guling Haji hadi.porrahhh!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.