Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 22, 2009

Bangang jugak Nik Aziz nih...

Oleh : AdukaTaruna

Nik Aziz nafi Husam mahu letak jawatan

Awal pagi akhbar musuh bina sejenis persepsi, pukul 3 petang hari yang sama Nik Aziz counter persepsi berkenaan dengan penafian. Apa punya bodoh. Kan ke lebih aula dan afdal kalau Nik Aziz blah ke Palestine, menguruskan persatuan para ulama di sana. Buat jumpa2, salam2, peluk2, laga2 pipi, baca kertas kerja ramai2, pastu makan ramai2, pastu lepak hotel. Then claim berjihad untuk anak2 Palestine. Kalau Nik Aziz tak buat lagu tu, sampai bila lu nak disegani oleh dunia?

Sepatutnya, awal pagi tadi, dalam kul 8 camtu, Nik Aziz naik flight dari Pengkalan Chepa ke KLIA. Then transit ke Palestine atau Syira. Bab persepsi yang dibina musuh, tu serahkan kepada memana blogger cikai. Ni semua adalah satu sirah yang akan dirujuk umat Islam masa depan. Kaedah lari ini bakal termaktub dalam satu cabang ilmuan Islam.

Bangang jugak Nik Aziz nih. Nak jer gua tampa laju2...

21 comments:

Anonymous said...

KAH KAH KAH . . .

MAKAN DLAAM JE HADI AWANG, CIAN DIE, DIE BAIK TAPI MASLAAH BANGANG BUKAN BOLEH DINAFI SEBAB IA DICIPTA.

tko said...

pasai hangpa tak reti hormat tok guru

Anonymous said...

bos...aku sblm ni mmg suka blog ko. aku xmiss baca cerita ko...tp slps artikel krg elok cara ko tegur tok guru, aku mnta mmaf...aku terpaksa jauh drpd blog ko...mnegur,kritik xde masalah tp bia kena cara dan bradab..kt org islam tmbh2 dgn alim ulamak bahkan bkn tok guru shj...ulamak lain pon...skalui lg aku mnta maaf, aku akn boikot blog ko ni mlalui 1 blog baru...'BOIKOT ADUKA TARUNA'

Harris said...

Gua slamber je..Daripada gua bca utusan tu.What da fak!!

Anonymous said...

Anon 5:41,

Dulu dulu, TG Umar Al khattab pernah nak dibetulkan dengan pedang tu nak kira macammana?

Kalau cara private pun tak reti.. Kalau cara lembut pun tak reti, nak buat lagu mana lagi?

Anonymous said...

bertahun dah den donga orang nak boikot at ni

CUPING MERAH said...

bila agaknya blog ni nk tutup..itu hari aku ingat dah tutup..

kayukelat said...

kau org jgn marah Aduka, Nanti ada PUAKA marah kat kau org, Kau kan tau aduka ni maksum kata kata hikmat tersembunyi, geng dia mai nanti kalu hangpa semua marah kat dia.

Anonymous said...

diorang ni paham ke x,apa yang duka tulis?hehehe
-toyong-

Anonymous said...

Bhai...

Kalau hang kondem tuan-tuan guru secara berskima... gua merajuk... geli gua bacanya Bhai...

D'ayo

Anonymous said...

si celaka sial aduka teruna ni bila pula nak mampus!

Anonymous said...

-sesekali lu mcarut secara mkn dalam nie,best jgak..huhuhu..yg duk maki2 lu rmai tue,diorang pham ke x tu msj lu?...adoiya!!..layu sungguh melayu nie..

-zargus-

Anonymous said...

Hahahah...

Bodoh betul Roslan SMS, bila bos dia keluar statement terus dalam tulis blog giler glamour dia..huhuhuhu

Padahal Husam sihat je.....hahahahahah...

Roslan...roslan...bila ko nak hentikan kerja ni...

http://greenboc.blogspot.com/2009/11/husam-tak-letak-jawatan-hanya-utusan.html

SearchForHeaven said...

Assalamualaikum

Oleh kerana AT semakin galak Menghina TGHA,
Aku terasa terpanggil untuk melakukan sesuatu dengan perkara ini..

Selama aku jenguk2 Blog AdukaTaruna ni,
Aku boleh summarizekan dalam bentuk berikut…


1. AT claim hanya menghina kepimpinan dan karisma TGHA bukan pada batang tubuh TGHA, tetapi jika dilihat pada satira, sarcastik, tulisannya menghina fizikal (gemuk), amalan kahwin (poligami) dan beberapa aspek lagi.
2. TGHA tidak berjaya menguruskan persepsi dengan baik, selalu dibanding dengan TG fadzil, TGNA dan sebagainya.
3. AT claim dia tidak menghina pada ilmu agama yang ada pada TGHA tetapi hanya kepada kebijaksanaan mengurus politik.. Apakah di sini wujud pengasingan antara agama dan Politik??
4. AT menghentam pimpinan TGHA, kerana menganggap mengkhianati PAKATAN RAKYAT dengan isu perjumpaan gelap dan Isu Unity Government (UG)-------- > bahagian ini memerlukan ulasan panjang untuk penerangan.


Itu adalah beberapa summary yang dapat aku extract dari pembacaan blog adukataruna ini.

Sememangnya, buah fikiran AT, harus diakui ada keunikan, namun adakah keunikan menjamin kebaikan atau sebaliknya? Apakah kayu pengukurnya??
Apakah sandaran untuk keunikan ini?... ilham dari langit?? Ilham dari Jin??
Atau siri bercakap dengan Jin, macam cerita tamar Jalis?? Huhuhu..


Well, Jika ada masa, akan ku cuba menghurai segala kekeliruan ini, namun, aku bukanlah pejuang sejati, namun aku berdoa, agar diberi kekuatan untuk menjernihkan kekeruhan jemaah walaupun sebesar zarah sekalipun..

Blog ini, jika dilihat pada follower, ramai, jika dilihat pada hits, juga memberangsangkan..
So, sebagai intro, aku hanya summarizekan pemahaman tentang penulisan AT, then jika masa terluang, I will strike with hujah and so on..

leeky said...

Hang pun Bangang jugak...kah..kah..kah...

Anonymous said...

tersedak wa baca tajuk..... tu la wa cakap.... ramai tak tau hubungan akrab TGNA ngan Husam ni.... wa pun baru dapat info petang tadi pasal kes ni..... citer pasal Husam nak letak jawatan ni pun asalnya dari khabar²angin jer.....

-abanghensem

Anonymous said...

Tok Guru syg kt Husam.. Sbb Husam byk membantu tok guru soal membangunkan Kelantan.. Kelantan mmg btl2 pesat membangun skrg.. Sbb tu kot ramai yg dengki kt Husam. Mula2 di cop Erdogan, pastu di cop plak sbgai 'Musuh Dlm Selimut'.. Ape2 pn, good job utk tok guru n Husam..

-pendekar laut-

uma said...

husam lepak kat DUN sebab apa?
saja2 je ke?

abang botak said...

husam dah riki2 post MB tu...

Anonymous said...

uma.... husam lepak kat DUN ni sebabnya masa PRU12 dulu PAS kelantan nyawa² ikan.... setau wa ada cadangan suruh Husam naik parlimen.... dulu pun wa sokong Husam naik parlimen.... tapi tak sangka plak PAS menang besar di Kelantan.... tapi wa tak pasti plak samada calon DUN ni atas kerelaan Husam atau tak... tapi wa rasa hanya Husam n TGNA jer tau ni..... tapi sekarang bagi wa tak salah dah Husam bertanding DUN... kalau tak cuba lu bayangkan seakrang camne keadaan Husam selaku geng tunggal 'erdogan' ni.... barang tentu jadi punching bag la....

-abanghensem

Anonymous said...

Aku berkenan pas nik aziz buat egm.jemput kickdafella penceramah jemputan.dia bebas kutuk nik aziz dan menantunya.buatla kalau berani.ada hati nak guling Haji hadi.porrahhh!!