Skip to main content

Baju T PAS Reform (Blues)


Oleh : AdukaTaruna

Ini adalah contoh yang dibuat oleh pembaca blues untuk rakyat. Lu klik link tu kompom tak buleh masuk. Sebab mamat ni ala2 Hasan Ali gak. Jemput secara terpilih.

Terima kasih kepada Blues kerana membantu. Jadi gua letak design pertama ni sebagai nama Blues. Blues ni punya rajin, dia siap buat model untuk baju pompan lagi. T shirt fit. Gilo lu. Meleleh air liur dak Berg nanti bhai. So, gua tak upload. Nanti team ulama akan busukkan istilah reform PAS ni. Dia tuduh kita nak reform ke arah sekular mular etc.

Cuma kalau buleh, gua nak baju T berkolar. Ada elemen elegan sket. Sebab ini design gua untuk keseluruhan pasaran. Maknanya makcik2, pakcik2, bebudak U, awek2 buleh pakai la.

Design kategori berani mati punya akan gua upload nanti. Tapi cam biasalah melalui paint dan melalui kutuk-mutuk korang. Tionaseng la lu orang.

So, sekali lagi; setakat ini, inilah design pertama (Blues) untuk kategori keseluruhan. Nantikan idea gua dalam paint untuk kategori berani mati. Gua akan suruh xenan buat logo dan tampal kat baju, dan selamba katak cakap itu idea gua.



Comments

  1. hahaha,, serius lawak
    siang tgk gelak.. malam nih tgk balik lagi saket perut tgk design rumah tak jadik tuh
    hahaha

    btw pcik,,
    kalau baju kolar kebiasaannye, dia akan guna mesin embroidery
    untuk tulisan and logo..

    means design camtuh mmg sesuai buat t-shirt tanpa kolar la kut..
    sbb macam tak elegan la jenis kain t-shirt berkolar guna stamping untuk logo die..
    means logo tuh tokleh besar sgt la kalau nak save budget untuk di embroiderykan [tshirt kolar],,
    nur rasa laa..
    hee






    nur

    ReplyDelete
  2. ciss nur. tak kire. pakcik paksa suruh beli gak.

    jgn sampai pcik bom batu pahat nantih.

    ReplyDelete
  3. Mana wala' lu orang pakai baju tuh.

    ReplyDelete
  4. Aku tak kira AT.

    Kalau takder saiz 4XL aku, cancel. Kalau ader aku nak dua helai...

    Ngertik!!!

    ReplyDelete
  5. patut lu tukar PAS REFORM tu jadik ANTI-UG, x pon PRO-ERDOGAN, xpon, TEAM LANGGAR HADI,

    paling best, TEAM MANGKUK

    wakaka... amacam mikhail? wa off topic x?

    ReplyDelete
  6. Pundik AdukaTaruna (baca AkuKahTakGuna)
    Pasal lu tak tukar slogan?Kalau lu letak "Makihamun Kearah Perubahan Pas" baru kena dgn lu

    Tak guna punya blogger

    ReplyDelete
  7. AT,

    kalau buat t-shirt berkolar pun ok.

    tapi, apa kata, design bagi lagi smart, pastu cube try atas baju korporat. mesti nampak lagi cun.

    cadangan je...

    ReplyDelete
  8. woit amcek

    baju korporat tu apo? Kemeja n tali leher ko? hahaha. den mana geti bab2 koporat keparat nih.

    ReplyDelete
  9. ngah, kita wat cam ala2 kemeja. alah.. ala2 kemeja F1. bnyk2 logo atas tuh. so org leh pakai gi opis. amacam. ok tak.. ngeee....

    lg ngah, apa kata design serban dgn logo nih skali. ahaks.. ok aper. serban logo PAS reform..keh3

    leh extend lg pada tudung muslimah, kain selendang, baseball cap.. ala2 reform merchandise la. ngee..

    ReplyDelete
  10. apo la lombab sgt ko ni ngah, baju koporat tu mcm baju F1 tu la..ala baju kemeja kain die tebal tu..

    ReplyDelete
  11. apo la lombab sgt ko ni ngah, baju koporat tu mcm baju F1 tu la..ala baju kemeja kain die tebal tu..

    ReplyDelete
  12. banyak la korg nyer baju F1!.Sapo nak modai kan nih..wakakaka

    ReplyDelete
  13. kah kah. baju F1 pun gua tak tau menatang apa. yang driver F1 pakai tu ke? Gile apa kalau yg tuh.

    ReplyDelete
  14. alah.. kau ni aduka, baju yg warna warni tu, tengkok nye kale lain, lengan kale lain, badan kale lain.

    ReplyDelete
  15. http://images.google.com.my/images?client=opera&rls=en&q=kemeja&sourceid=opera&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&ei=kf_wSt3EHsOekQXBudWgBw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB4QsAQwAw

    ReplyDelete
  16. hahahaha guau gelak dulu bro...awat la truk sgt lu ni bro???
    bj FI xtau,bj korporat pn xtau..
    hujah bab politik power, tp psal design bj pn bleh failed...kah kah
    ptut la design bj pkai PAINT...
    gelak lg hahahaha

    ReplyDelete
  17. pas reform? umno reform penah dengar website dia dulu zaman pak lah, rasenye Pas reform pun ada, korang ni geng tu ke, kalau tak. jadi pulisiti percuma lak kat diorang

    ReplyDelete
  18. AT,

    baju korporat tu, baju F1 tu la. yang kemeja kain keras, ade poket dua kat depan tu. smart ooo...

    tapi, mahal sikit la. kekekeke... tapi, kalau jalan tengah terminal one, memang orang pandang tak hengat punye... kekekeke...

    tapi 'pas reform' dah macam ade satu website tu pulak

    'umno reform'...kekekekekeke

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.