Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 3, 2009

Baju T PAS Reform (Blues)


Oleh : AdukaTaruna

Ini adalah contoh yang dibuat oleh pembaca blues untuk rakyat. Lu klik link tu kompom tak buleh masuk. Sebab mamat ni ala2 Hasan Ali gak. Jemput secara terpilih.

Terima kasih kepada Blues kerana membantu. Jadi gua letak design pertama ni sebagai nama Blues. Blues ni punya rajin, dia siap buat model untuk baju pompan lagi. T shirt fit. Gilo lu. Meleleh air liur dak Berg nanti bhai. So, gua tak upload. Nanti team ulama akan busukkan istilah reform PAS ni. Dia tuduh kita nak reform ke arah sekular mular etc.

Cuma kalau buleh, gua nak baju T berkolar. Ada elemen elegan sket. Sebab ini design gua untuk keseluruhan pasaran. Maknanya makcik2, pakcik2, bebudak U, awek2 buleh pakai la.

Design kategori berani mati punya akan gua upload nanti. Tapi cam biasalah melalui paint dan melalui kutuk-mutuk korang. Tionaseng la lu orang.

So, sekali lagi; setakat ini, inilah design pertama (Blues) untuk kategori keseluruhan. Nantikan idea gua dalam paint untuk kategori berani mati. Gua akan suruh xenan buat logo dan tampal kat baju, dan selamba katak cakap itu idea gua.



21 comments:

Anonymous said...

hahaha,, serius lawak
siang tgk gelak.. malam nih tgk balik lagi saket perut tgk design rumah tak jadik tuh
hahaha

btw pcik,,
kalau baju kolar kebiasaannye, dia akan guna mesin embroidery
untuk tulisan and logo..

means design camtuh mmg sesuai buat t-shirt tanpa kolar la kut..
sbb macam tak elegan la jenis kain t-shirt berkolar guna stamping untuk logo die..
means logo tuh tokleh besar sgt la kalau nak save budget untuk di embroiderykan [tshirt kolar],,
nur rasa laa..
hee






nur

AdukaTaruna said...

ciss nur. tak kire. pakcik paksa suruh beli gak.

jgn sampai pcik bom batu pahat nantih.

Anonymous said...

Mana wala' lu orang pakai baju tuh.

BukanCalon said...

bleh ka yg bukan ahli pas pakai ni?

dugong_darat said...

Aku tak kira AT.

Kalau takder saiz 4XL aku, cancel. Kalau ader aku nak dua helai...

Ngertik!!!

Shannaro said...

patut lu tukar PAS REFORM tu jadik ANTI-UG, x pon PRO-ERDOGAN, xpon, TEAM LANGGAR HADI,

paling best, TEAM MANGKUK

wakaka... amacam mikhail? wa off topic x?

Anonymous said...

Pundik AdukaTaruna (baca AkuKahTakGuna)
Pasal lu tak tukar slogan?Kalau lu letak "Makihamun Kearah Perubahan Pas" baru kena dgn lu

Tak guna punya blogger

amcek dan kehidupan said...

AT,

kalau buat t-shirt berkolar pun ok.

tapi, apa kata, design bagi lagi smart, pastu cube try atas baju korporat. mesti nampak lagi cun.

cadangan je...

AdukaTaruna said...

woit amcek

baju korporat tu apo? Kemeja n tali leher ko? hahaha. den mana geti bab2 koporat keparat nih.

Evelyn said...

ngah, kita wat cam ala2 kemeja. alah.. ala2 kemeja F1. bnyk2 logo atas tuh. so org leh pakai gi opis. amacam. ok tak.. ngeee....

lg ngah, apa kata design serban dgn logo nih skali. ahaks.. ok aper. serban logo PAS reform..keh3

leh extend lg pada tudung muslimah, kain selendang, baseball cap.. ala2 reform merchandise la. ngee..

Ahmad Garang 2 said...

apo la lombab sgt ko ni ngah, baju koporat tu mcm baju F1 tu la..ala baju kemeja kain die tebal tu..

Ahmad Garang 2 said...

apo la lombab sgt ko ni ngah, baju koporat tu mcm baju F1 tu la..ala baju kemeja kain die tebal tu..

Xenan said...

banyak la korg nyer baju F1!.Sapo nak modai kan nih..wakakaka

AdukaTaruna said...

kah kah. baju F1 pun gua tak tau menatang apa. yang driver F1 pakai tu ke? Gile apa kalau yg tuh.

Anonymous said...

alah.. kau ni aduka, baju yg warna warni tu, tengkok nye kale lain, lengan kale lain, badan kale lain.

Anonymous said...

http://images.google.com.my/images?client=opera&rls=en&q=kemeja&sourceid=opera&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&ei=kf_wSt3EHsOekQXBudWgBw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB4QsAQwAw

budaknakal said...

hahahaha guau gelak dulu bro...awat la truk sgt lu ni bro???
bj FI xtau,bj korporat pn xtau..
hujah bab politik power, tp psal design bj pn bleh failed...kah kah
ptut la design bj pkai PAINT...
gelak lg hahahaha

saye said...

pas reform? umno reform penah dengar website dia dulu zaman pak lah, rasenye Pas reform pun ada, korang ni geng tu ke, kalau tak. jadi pulisiti percuma lak kat diorang

amcek dan kehidupan said...

AT,

baju korporat tu, baju F1 tu la. yang kemeja kain keras, ade poket dua kat depan tu. smart ooo...

tapi, mahal sikit la. kekekeke... tapi, kalau jalan tengah terminal one, memang orang pandang tak hengat punye... kekekeke...

tapi 'pas reform' dah macam ade satu website tu pulak

'umno reform'...kekekekekeke

amcek dan kehidupan said...
This comment has been removed by the author.
Nina said...

lawa design baju korporat ni... =)