Skip to main content

Bagi gua simpan rakaman sulit Hasan Ali.

Oleh : AdukaTaruna

Dari sumber tertentu (gua takda bukti), dikhabarkan Hadi membuat arahan kepada Tuan Ibrahim Tuan Man supaya memadam rakaman tersebut demi kerahsiaan dan kemasylahatan parti. Bila nak padam, gua tak tau. Maybe selepas siasatan.

Tapi gua bantah. Sebab itu adalah bahan sejarah. Lu nak jadi serupa UMNO ke? Menghapuskan bukti2 sejarah untuk membentuk sejarah sendiri yang cemerlang? Mana ada sejarah jemaah Islam suci 100% bhai. Mesti ada barua2 punya. Mesti ada ketua2 yang tak sedar diri lemah punya. Wajib.

So, mana-mana pemimpin PAS yang ada bidio tu, send kat gua. Tak payah letak nama lu pun. Bak sini gua simpan kedua-dua rakaman Hasan Ali tu. Gua nak rakam dan bentuk satu sejarah yang bebas dan tulen untuk generasi depan.

Comments

  1. Wahabi menghapuskan bahan sejarah di Arab Saudi

    ReplyDelete
  2. Bro'AT

    Nak buat apa benda tur??

    Buat tak tidur nyenyak buat diri jadi resah aje.

    Elok2 malam bole tidor,silap silap tak dapat lagi nikmat tur.,dek memikirkan apa ke jadah simpan barang kalau tak di gunakan.

    Masa tur Iblis pon mula jadi kawan ,die berbisik,Eh!lur paparkan atau lur gunakan,atau ini peluang lur jadi.....kaya ke,popular ke...

    Kan susah?

    Kan jadi beban.,

    Tapi tak tau lah kalau dah tabiat suka cari beban suka silak kain orang.

    Buat lah...esok pada hari di bangkitkan tanggong lah beban itu sekali lagi,dan waktu tur tak bole mengelat lagi.

    up 2 you.

    ReplyDelete
  3. Setuju dgn Inderaputra80. Lu ni AT, ada dtg Usrah ke? Sudah habis silibus arkanul bai'ah ke belum? Kalau belum, dalami betul2 dgn Naqib bertauliah sebelum menulis. Wa, mmg nak ceroboh lu punya blog sbb dh biadap sgt. Sigh...

    ReplyDelete
  4. Bhai....

    Gua rasa takder saper nak kasi lu... hahaha.. bukan sebab depa takut.. tapi sebab wala' tak bertempat...

    Bhai... diorang nie belajar ngan Najib Razak la... sebab itu disuruh padam .. macam rekod kedatangan Altantuya ke Malaysia yang dipadamkan dari rekod Jabatan Imigresen tue la... hahahaha

    Kalu diorang takut sangat dengan rakaman tue... jangan la pi buat roadshow satu Malaya ... jangan buat perjumpaan terang mahupun gelap... betul dak...

    ReplyDelete
  5. Mansur dari Sabah mati2 tuduh gua SB. Ntah mana hilang mamat tu, tp gua yakin, dia still follow blog gua nih.

    "Jangan risau, klu kau ikhlas, jalan yang pilih ini akan mendapat pertolongan Allah. Tapi kalau ada niat tidak baik, Allah Maha Mengetahui. Teruskan menjadi pemerhati bebas"

    -almansur-

    ReplyDelete
  6. "aku tahu kau bekas pelajar UM..

    one more thing, dalam banyak-banyak jalan, ada jalan yang tak semua orang boleh lalu, tapi kau ada cara utk lalu.."

    -almansur-

    ReplyDelete
  7. wa rasa hasan ali tak berniat nak khianat pas. dia nak bawa islam cara tersendiri. anggap pas dan rakyat mcm peserta summer camp dia. wakakka.....

    p/s: off topic ke mcm ni?

    ReplyDelete
  8. lu AT dah lebih teruk dari Umno

    bukan ke najib yang belasah duait mak bapak lu

    apa raa..ni mesti ekna bayar ngan najib biol ni

    ReplyDelete
  9. lu AT dah lebih teruk dari Umno

    bukan ke najib yang belasah duait mak bapak lu

    apa raa..ni mesti ekna bayar ngan najib biol ni

    ReplyDelete
  10. ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Org bukan islam jer yg tak hormat dan memuliakan ulamak.Hang aku taktau lah..

    ReplyDelete
  11. Nasha,mustapha ali,hassan ali jelas jenis manusia yg munafik.Guna agama untuk kepentingan dunia..kalau ikhlas berjuang untuk agama,sila letak jawatan dgn cara terhormat..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.