Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 2, 2009

Akhil Hayy akan kembali ke pentas fakap.


KUALA LUMPUR, 1 Nov: Penceramah bebas dan penyanyi Akhil Hayy menyatakan kesediaannya untuk kembali ke pentas-pentas ceramah bagi menyampaikan dakwah seperti dahulu.
Meluat gua dengan ulama tak sedar diri. Asal ulama jer, mesti ada elemen tak sedar diri. Bila dah diboikot pasaran komersial, baru terhegeh2 kembali ke pasaran politik.

Dulu menapak di pasaran politik. Nama dah gah, dilamar oleh produksi pasaran komersial. Then ditanya orang, bila nak turun ceramah lagi?

"Ana planet lain."

Fakap.

"Ya, saya akan kembali ke pentas ceramah seperti dahulu. Sekarang saya dah kenal siapa kawan, siapa lawan," katanya.
Macam gampang. Siapa lawan siapa kawan konon. Lu kenal dulu siapa isteri lama lu yang berkorban masa zaman sukar lu dulu, dan siapa Waheeda yang muncul masa zaman senang lu.

Nak gua maki lelebih kang, takut plak. Sebab gua ni tak tentu lagi esok lusa bab kawen mawen nih. Haihhhh.... sabaq jer la.

Namun, ditemu semalam, beliau dengan yakin memberi jaminan bahawa beliau akan kembali ke medan ceramah seperti dahulu.

Lu jangan turun ceramah kat Surau Hitam la bro. Please. Tempat gua tuh. Lu ceramah kat Rusila gua rasa ok.

Akhil berkata, beliau bersyukur kerana Waheeda dapat menerima anak-anaknya dan menganggap Waheeda sebagai amanah dari Allah yang harus dijaga sebaik mungkin.

Pergh... lu tgk la sendiri. Ulama kalau menipu memang macam bangsat. Perkataan Allah, nabi, hadis, sunnah tak lepas dari mulut. Niamakahai punya ulama.

Waheeda amanah Allah. Bini lu yang lu terajang tu amanah siapa? Amanah Azazil?

"Kenapa Ostad ghaib tidak memberi nafkah zahir dan batin lebih dari 3 bulan?"

"Ana rela kalah, asal Islam tak kalah. Waheeda adalah amanah Allah."

Fakap.

Waheeda turut memberitahu, beliau mengambil keputusan untuk berhenti dari dunia nyanyian dan lakonan sebaliknya akan menumpukan sepenuh perhatian kepada keluarga.
Pundek lu lah.

Dulu gua masih ingat dia ceramah guna pentas PAS kat Gedung Lalang. Ceramah berapi-api. Then penamatnya dia berkata yang dia ada jual cd-cd kat belakang sana (sambil tunjuk guna jari).

Lu tahu siapa kat tempat cd-cd tu bila gua pergi? Isteri pertama dialah. Bersengkang mata, follow suami serata Malaysia. Mana nak jaga anak lagi.

Masa tu mana Waheeda lu?

Fakap.

29 comments:

Lyn said...

Kau memang menghargai wanita. Menyampah ostad sorang tu. Dah tak laku dalam dunia glamour, mulalah terhegeh2 nak berceramah balik. Lepas tu puji bini baru gila2 sampai tergamak aibkan bini lama. Ari tu kat Galaksi menangis2 anak tiri si Akhil tu rindukan Akhil. Tak pernah langsung fikirkan perasaan orang lain, penting diri sendiri je. (aku lak emo)

PEKIDA Tg. Rambutan said...

BARU KENA SOUND DGN AYAHANDA AWIE, KAU DAH TERCIRIT. SEKARANG BARU KAU NAK TAKUT AKHIL HAY! BARU KAU TAHU LANGIT TU TINGGI ATAU RENDAH...

HIDUP AWIE!
HIDUP KUMPULAN NAGA!
HIDUP PEKIDA!
HIDUP KEPIMPINAN ULAMAK!

Anonymous said...

cun gak waheeda tu yer.... nasib baik la waheeda tu ytak jumpa wa dulu.... kalau tak wa pun jadi ulama gak..... pastu wa nak ebrsanding..... bila press tanya wa jawab la.... mana ada wa bersanding.... ni untuk ambik gambar jer..... untuk sedara mara terdekat.... haaaa tu tu (sambil tunjuk kat seseorang) sedara belah mak wa tu errrr.... sepupu punya sepupu punya sepupu mak wa..... sedara dekat gak tu.... datang nak tengok wa duduk atas pemain ni..... bukan bersanding duduk jer.....

-abanghensem

Lyn said...

Ari tu saje nak test market kata artis ada guru ghaib. Mana lah tau boleh naikkan balik reputasi yang terjejas. Kalau betul ada ajaran sesat, report JAIS lah biar mereka buat siasatan. Buat apa tuduh orang dalam media. Saje je kena sound kat Awie. Sekarang macam mana kau nak cari makan? Nak berceramah, reputasi kau dah teruk. Tak kan nak suruh Waheeda nyanyi balik?

Anonymous said...

apa lagi.... jual cd balik la....

-abanghensem

Anonymous said...

Pekida Tg. Rambutan, otak kau tercirit ke?

waheeda tu dulu classmate aku masa kat kolej Ikram, Puchong..dia lawa bhai..mata biru, muka cantik, cutting baik punya..wa ngorat tak dapat2 bhai.rupanya pilih ostad rock, hahahah

~KOPI JANDA

Pak Oncu said...

poie jahanam dgn musibat si akhil hai ni !!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

fakap dgn fakop tu same ke?
apa beza?
cer la xplain........

-adinda bazooka-

BukanCalon said...

wakaka.. apoda lu ni duka..

bek p la dia nak ceramah balik.. yg bek2 kita dengag la..

yg tak bek wa serah kat lu maki dia..wakaka..

dia xngaku dia ulama kot wa rasa..dok cari jugak mana statement dia ngaku dia ulamak...

lu ada?

apapon..lu tetap wakakak!!!

C++ said...

Bhai...

Errr... laku lagi ker dier nih dipentas ceramah???? hahahaha

Gua rasa Yahya Sulong atau Ibrahim Pendek lagi laku kot... hahahaha

mountdweller said...

Satu soalan bodoh dari saya "Dari golongan Ulamakkah dia?"

saye said...

ha ha gua nak amik perkataan lu kali ni. boleh ye. tak bagi gua amik gak

FAKAP! FAKAP ha ha

Anonymous said...

Aduka,

Gua rasa seronok bila lu keluarkan artikel ini untuk sembang kosong buang angin.....

Lu ingat semua orang yang mengaku ostad ke ustaz ke atau ulamak ke dia orang tu bangsa apa... makan apa... minum apa.... lepas tu macam mana dia kencing, kentut dia orang tu wangi ke dan akhir sekali berak kat mana....?

Dia orang tu bernafsu bhai... berjuang menggunakan agama supaya mudah mempengaruhi orang tentang kepercayaan karut dan selepas itu bertindak hanya untuk mengisi perut dan melepaskan gian bawah perut aje...

Gua nak tanya pada orang yang mengaku ostad atau ulama... benarkah orang islam ada tuhan..? Macam mana gua penganut islam nak kenal tuhan dari agama islam...?

lepat said...

cepat report kat jais.. ada tauliah ke takde.. kalo takde pi ramai2 tangkap dia!

Hadi Tegar said...

hamjadah punya rambut teknik rebonding

Anonymous said...

fakap tu apa?

ada macam pengakap ke?

guns said...

ostad lancau akil hai hai

Edyes said...

fakap..? bukan 'fcuk up' ke..?

akhil hai memang fcuk up! pegi tengok wayang tapi masuk lain2 panggung! puki ayam punyer penipu...

aku kalau org lain yang menipu, aku tak la emo sangat... tapi kalau org yang mengaku berdakwah menipu, memang aku hangin laa..

aduka, surau hitam tu memang terbaik! slalu lepas main golf aku lepak situ...

bumblebee said...

ngah.. ekau gi ceramah agama?? ceramah akil hayy??? beli cd akil hayy?? nih aku rasa nak gelak guling2 nih...

kah kah kah..

Shannaro said...

akil hay tu pro-erdogan beb..

Hanz_Azdi said...

pro-apa-pun kalau perangai camtu buang laut aje...malukan kaum aje...malukan golongan ulamak? entah ler dia tu ustaz jenis apa entah? Ustaz buat cara ustaz ler...bese ceramah, buat aje ler ceramah, jln terus...kalau main muzik ker, min ajer ler... nyanyi, nanyi aje ler...tu aku ok aje. method dakwah kot pelik drp org lain tak apa, aku ok aje.
TAPI jangan ler main-main soal nikah kawin & cerai lagu dia buat...aku mmg tak respek langsung dah Akil.. kalu lu olang ikut kronologi cerai dia, wajar sgt kita benci dia ni...Salah sapa? masing-masing ada salah even Maiza,x-wife dia, kot ler...tapi cara dia handled things..hancuss siot...nyampah aku!

Taliban said...

wa rasa dah cukup kaw2 korang belasah ni.nik aziz pun tarik balikla ikon hiburan org muda wa rasa.haha.

harap dia berubah,belajar dari kesilapan...(dulu dpt janda,la ni dpt artis cun, dara lagi.wakaka!)

Anonymous said...

Taliban, Maizawati tu dulu dara la..sedap je kau kata janda.. dia tu dulu peminat Akhil masa zaman rock D'Riyadh..dia sanggup berhijrah bersama Akhil dr kegelapan kpd 'nur'..sanggup hidup susah senang ngan Akhil bhai.

~KOPI JANDA

Lyn said...

Maiza tu janda anak 2 masa kawin ngan Akhil. Masa kawin kali pertama baru 18 thn. Anak tiri Maiza sayang sangat kat Akhil. Tapi nak buat cam ner? Sanggup hancurkan hati bekas isteri dan anak2 demi seorang pompuan yang tak berapa lawa tu.

Hanz_Azdi said...

(gulp)...tokojut den ado orang kato tak berapo lawa pompuan yg Akill kawen tu? oh yo la cantik/lawa kan ko subjektif yo? ok jo pado mato den si "Wassini" tu... tapi yo jugak si Maiza lawa lagi..hehe

Anonymous said...

ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Itu bukan cara org yg beragama islam.

Anonymous said...

Ayahda AWIE kepala bapa dia...pukimak punya geng pekida.Geng samseng nak guna nama islam.Kalau jenis hangpa di tempat aku,lama dah kami bedil kepala hangpa dgn peluru..Org kira nak satukan umat,yg hangpa kira nak bagi pecah umat..

Anonymous said...

Ayahda AWIE kepala bapa dia...pukimak punya geng pekida.Geng samseng nak guna nama islam.Kalau jenis hangpa di tempat aku,lama dah kami bedil kepala hangpa dgn peluru..Org kira nak satukan umat,yg hangpa kira nak bagi pecah umat..

aloha2 said...

ustaz baru nak 'START' balik...hehehe