Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 27, 2009

AdukaTaruna dibeli Arifahmi.



Oleh : AdukaTaruna

Tidak tepat. Bukan Arifahmi bayar gua. Tapi PMBK bayar gua. Dalam kontrak tu, gua lepak depan pc kat Seremban jer. Jimat kos macam Eropah. Kalau perlu laporan, gua perlu lapor kat ADUN Paroi. Si Topek. Dengan gaji oleh PMBK, boleh la gua guna untuk projek langgar Hadi + kumpul duit nak kawin dengan Nora Danish. Bersengkang mata gua carik duit nih bhai. Syukur PMBK bayar gua.

Okeh. Gua dah jawab. Pastu, gua nak tanya lu plak, Tulang Besi.

Ada orang cakap kau telah dibeli Rosmah Mansur.

Betul ke?

Adakah kau menafikan tuduhan ini?

Fakap la hai... Bro. Lu jangan jadi budak2la.... pergi mampos sama Arifahmi. Pedulik hape gua dia sapa. Benar tetap benar la. Salah tetap salah la.

Gua blogger rakyat dan persendirian. Gua bukan blogger ahli politik.

19 comments:

Anonymous said...

oiii aduka..... bak sini lu "paste"kan kontrak lu tu.... senang wa hantam lu nanti.... bukannya denagr citer dari mulut ke bontot pastu wa hantam lu.... hahaha

-abanghensem

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

Anonymous said...

Lu pun dah terkena wabak denial syndrome ke.. gua harap jangan terlebih sudahlah. Terlajak perahu boleh pusing balik terlajak kata .... parah akibat nya. Tapi gua percaya lu bukan boelh dijual beli... kopi jantan satu!!!!!

yusaini said...

Haha,kalu aduka dibeli,oleh arriffahmi,ertinya nik abduh endorse/iktiraf la blogger blogger bahasa tepat padu maki wal hamun ala aduka ni,ertinya lg kalau nik abduh dh endorse aduka taruna maka berarak lah awan mendung membawa musim2 bunga di kelate,come on lah,aku wa saya beta lebih percaya blogger aduka ni spesis pas reform,spesis berani mati dlm blog world aja,artikel aduka lebih kepada analisa logik genetik melayu yg nk islamik state bukan ala rusila,all dat matters is u guys aduka n tulang ferum terus play role yg hng pa suka,aku teringin nk tgk pas tk hanya wala dipimpin oleh genetikmmelayu tipikal kelate n tganu,haramkan term melayu islam,cina islam,india islam,ngeee

Anonymous said...

Woi pukimak..aku tak paham apa yang ko cerita nih?Cuba cerita biar terang skit..Projek langgar Haji Hadi..Dah dekat setahun aku dok dengar ko cerita benda tuh..tapi tak langgar2 pon..Dasar pukimak..aper cerita yang nak ko sampaikan nih?

Anonymous said...

Anon 5.52pm

Kata: "Cuba cerita biar terang skit..Projek langgar Haji Hadi..Dah dekat setahun aku dok dengar ko cerita benda tuh..tapi tak langgar2 pon.."

benggongbenggongbenggongbenggongbenggongbenggongbenggongbenggong

Aduka baru jer plan projek tu sebulan dua yang lepas, camna plak Anon tu kata dah setahun?

Wooiiii... Anon, lu terlebih pukimak ke? pukinenek lu?

gengkilangspeak said...

ntah si anon ni. wat kecoh jer. klu dah tak sabor sangat lu langgaor le sendri..
Sabor separuh dari Iman.
Malam ni layan nur kasih
huwah3x13

kapt_shiqaqi said...

hahaha bodo punya tuduh menuduh Ampeh belaka. kalu betoi wat pe mengaku lainla KIKDEPELA mengaku jd barua HUsam. huSAM terpaksa pikul bangkai KIKDEPELA la nih.. jawab husam jwb @ husam's idola nak jwb pun silakan hihihi.

Anonymous said...

blog jamban!!!

CgLyn said...

molek gak. boleh guna pengaruh nik abduh untuk projek langgar hadi.

C++ said...

Bhai...

Gua nak buat pengakuan nih... Gua dah lama dibeli oleh PKM (Partai Komunis Malaya) ... hahahaha

.... hahahaha...

MOSSAD pon bayar kat gua gak... FSB pon sama... hahaha

Isa said...

Wa dah lama kena beli dengan Kak Mah tak kecuh pun....

Anonymous said...

kak rus langgan gua pun tak kecoh pun

Anonymous said...

apsal lu ngan nora danish?..apsal lu xnak limah janda yg hujung kg lu?..nampak sangt lu ni hipokrit...ha3

~xsuka kopi janda

Anonymous said...

kasi sabun sama tulang besi, biar syed azman sama husam teowww dia...

RahmanPendik anakramai said...

Tulang besi kena TKO oleh AT, jatuh teduduk, muka berdarah sambil mengankat kedua tangan dan mengaku kalah kepada AT , Ref mengangkat tanagan AT dan mengumunkan bahawa AT Juara WWF end year 2009. Pergi mampos si Rahman Panjang aka rahman celcom aka rahman talib aka tulangbesi....

Anonymous said...

woi magkuk, PMBK ada kosong lagi tak? aku ni 24 jam depan PC,
bahasa aku lagi brutal dari hang, lobai magkuk,..
kalau ada kosong lagi bagi can laa magkuk jang oii..hampeh.....

Anonymous said...

woi magkuk, PMBK ada kosong lagi tak? aku ni 24 jam depan PC,
bahasa aku lagi brutal dari hang, lobai magkuk,..
kalau ada kosong lagi bagi can laa magkuk jang oii..hampeh.....

Aduka Taruna said...

Sudahlah Aduka Taruna

Aku tahu apa benda yang dibincangkan dalam pertemuan di Kota Bharu tu. Ko jumpa dengan Ariffahmi dan berpakat dengan Nik Abduh dan Takiyuddin Hasan untuk jatuhkan TGNA. Dan naikkan Nik Amar sebagai MB. Betul tak? Lebih baik ko bersumpah kalau berani.

Skrip awalnya adalah dengan serangan Nik Abduh terhadap ayahnya sendiri di dalam blog Nik Abduh. Dan ko akan lengkapkan skrip seterusnya. Jangan nak mengaku bebas la. Kalau berani, buat majlis sumpah yang ko tidak terlibat dengan kospirasi untuk jatuhkan TGNA.