Skip to main content

Team reform


Oleh : AdukaTaruna

Team gua yang cuba suntik motif reform dalam PAS adalah satu team yang miskin gile. Mana ada gaji dari PAS atau kelayakan pungut derma kat ceramah2 PAS. Mau kena terajang kek Unit Amal nanti. Best gak jadi Nasha dan Hasan Ali kalau fikir2 balik.

Skang ni, team tengah bertungkus-lumus buat forum ala2 TKO, UO dan DD. Tapi guna server free la. Terkial-kial gua cakap lu. xenan terpaksa jual 3 ekor kambing kesayangan dia, gua terpaksa jual spotrim kete buruk gua, bumblebee terpaksa mengorat datuk2 dan tan siri kaya bagi mengumpul dana.

Nanti kalau dah siap forum tu, gua bagitau haa... lambat sketlah. Sebab kitorang bukan ahli ppgrammer. Lembab sket macam Hadi yang bukan ahli politik dilantik dalam peperangan politik la.

Comments

  1. boleh ka sapa2 saja join? kalau camtu look fwd to join. tulis dlm forum lebih live bukannya macam blog yg agak statik.. tambah2 time panas macam sekarang, nak tau perkembangan setiap saat, bukan lepas sehari suntuk. harini anilnetto tunjuk live sidang DUN perak, sakit hatiiiiiiii.

    ReplyDelete
  2. AT,

    ayat awal tu macam menunjukkan sesuatu. bukan aku nak pikir yang negatif, tapi as if, ayat tu mengharapkan belas kasihan supaya orang lain boleh join untuk sponsor atau bagi derma.

    maaf le tapi pemahaman nyer macam tu. kalau bukan, aku sajeskan, boleh kau masukkan satu ayat pengesahan yang ini bukan tujuan mengutip dana.

    kekekekeke....

    ReplyDelete
  3. haluuuuuuuuuuuuuuuu

    AT.....kalu peperangan menentang malaun dan mangkuk hayun team UG ni, bukan saja rim sport keta , kambing janapari, tanah-tanah aku yang banyak dlm polybeg, malah aku sanggup gadaikan pc buruk aku ni walaupun lpas tu aku x boleh nk online jenguk rumah lu.....aku sanggup juga jadi pak sanggup untuk cina buta!!!!! tapi TGNA x bagi part tu....tapi kalo ikut nas aji adi, en nasha, stopa ali, hassan ali, en nasrudin kontot, en idris dan en. harun taib kambing mungkin boleh kot.......

    sebagai permulaan aku offer kat kengkawan sapa nak beli UBAT KUAT aku...hasilnya nanti aku kira sedekah kat MY BRO AT bagi membawa wadah perjuangan kita menentang UG mangkok hayun.....

    ReplyDelete
  4. ak dapt cium msg last 2.serahkn tangungjawab pada yang ahli.isu yg diketengahkn selama ini,ulama bukn la hina or jahat cume bagi tangungjawab kpd yg bukn ahli.umpama bg ulamak jd engineer,boleh mmg la boleh,i2 klo die ad amik extra degree engineering.klo ad ijazah agama nk jd engineer amacam.lain la klo penasihat kot2 design 2ad bntuk salib ke.bukn nk ckp ahli agam a x leh jd enginner pon.

    ReplyDelete
  5. untuk pengetahuan korang sumer, kite memang nak mintak derma nanti. haha.. ponek la nak dok mengusha datok2.. wahahhaha..

    tp, sementara itu, harap2 free server ni mampu la menanggung takat mana. sbb yg terlibat nih pong bukan ada dana, bukan anak dato', malah, semua kami pon meniaga ala2 terkais pagi makan pagi kais petang makan petang.

    tp iltizam, harus menyumbang dgn apa yang ada. we got brains, we gave out brains. we got stuff to say, we gave out the stuff we have. senang jek.. see where go later. bila dah setel, kita announce la later.

    bila free server dah jam, sapa2 yg banyak duwet, boleh ajer sponsor...

    p/s: ngah, ingat senang ke nak setup forum sumer bhs melayu. cait!

    ReplyDelete
  6. untuk pengetahuan korang sumer, kite memang nak mintak derma nanti. haha.. ponek la nak dok mengusha datok2.. wahahhaha..

    tp, sementara itu, harap2 free server ni mampu la menanggung takat mana. sbb yg terlibat nih pong bukan ada dana, bukan anak dato', malah, semua kami pon meniaga ala2 terkais pagi makan pagi kais petang makan petang.

    tp iltizam, harus menyumbang dgn apa yang ada. we got brains, we gave out brains. we got stuff to say, we gave out the stuff we have. senang jek.. see where go later. bila dah setel, kita announce la later.

    bila free server dah jam, sapa2 yg banyak duwet, boleh ajer sponsor...

    p/s: ngah, ingat senang ke nak setup forum sumer bhs melayu. cait!

    ReplyDelete
  7. anon 2:19, baru bukak balutan berkhatan semalam ke? sian sian..

    org dok pulun nak penambah baikan PAS, ekau sebok tengok barang dlm seluar kau. otak kau separuh atau mmg dok dalam seluar kau sepanjang masa ke?

    ReplyDelete
  8. bumblebee ni pempuan ke?

    kalau pempuan, i nak berkenalan la.

    i memang suka pempuan yang ganaz2 macam u ni.

    moreover u suka cite psl barang dlm seluar. wow!!

    u r my taste baby... ;-)

    ReplyDelete
  9. hoi megatron, BUMBLEBEE tu EVELYN la. awek aku tu..lancau kau!!!!!

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  10. mesti EVELYN ni tgh gersang...slurppp..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum

    Astaghfirullah, hentikan lah berbicara tentang maksiat.

    Tempoh hari berkisar tentang 'melancap'. Kali ini cerita secara terbuka tentang kaum hawa pula.

    Bawak2 mengucap dan beristighfar.

    Ingatlah akan seksa kubur dan alam barzakh yang baqa.

    Berceritalah tentang siyasah tapi jangan melencong ke arah fakhsya. Ingat akan dosa dan neraka Allah.

    Ana selaku ulama pewaris para Anbiya wajib menegur antum semua.

    Wassalam.

    ReplyDelete
  12. kan ko elok tu ustad buek caro ustad..cam Ustadz Nuruddin Al-Maliki tu dari hari tu asik nasihat ajo dio kalau komen tu melalut hinggo guno bahasa kosat...hehe...hmm...yang susohnyo bilo rama ustad pun nak jo raso nak jadi ketuo, jadi pemimpin tapi tak boleh belah..x boleh pi...byk masalah, banyak kepincangan & yg den tok leh tahan 'banyak tipu' pulak tu....hehe

    ReplyDelete
  13. AT,,, setakat 100 sen sey boleh hadiah kan kat ekau,, just call me !!!!!!

    ReplyDelete
  14. Akhi Hanz Azdi yg dirahmati Allah,

    Golongan ustadz juga insan yg sentiasa terdedah kepada godaan dunia dan syaitan.

    Sebab itu perlu bersama jemaah agar sentiasa dalam perhatian dan bimbingan anggota yg lain. Tegur menegur perlu.

    Ana ada pendekatan dan cara tersendiri dalam menyampaikan risalah Rasulullah SAW.

    Ana akan memantau blog ini dari unsur-unsur yg membawa kepada maksiat.

    Al-Akh Aduka Taruna ialah sahabat ana ketika di sekolah agama dahulu.

    ReplyDelete
  15. hehe...yaa syeikh Ustadz ante betullah godaan & bisikan syaitan laknatullah amat kuat kpd insan yg berilmu tinggi...tapi haruslah ada ketinggian akhlak & ikhlas untuk membentengnya. hati-hati ler...
    nasihat sikit Al-Akh Aduka Taruna ni jangan guno bahaso sosat lagi menyosatkan..bahaso kesat camno pulak? hembus sikit doa penenang ke muko dio..kot kot mahu dio insap & buek blog guno bahaso standard lagi sopan....hehe

    oh botui ler uma wooii aduka ni lomah lembut orangnyo..ustadz pulak tu...sama skolah agama apa nama skolahnyo? SMA (menengah)ker SAR (rendah)? Tadika Pasti kot? hehe

    ReplyDelete
  16. nampak gayanya geng at ni cari susah dunia akhirat..

    ReplyDelete
  17. Boleh laku ke forum tu jang? Satu usaha murni. Semoga berjaya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.