Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 21, 2009

Tantawi, lu berani, lu backing Hadi skang!


Oleh : AdukaTaruna

Skang ni, lepas Ketua Penerangan backing Hadi dari pandangan Prof Aziz, gua cabar lu pulak backing Hadi. Gua nak tengok hujah lu. Gua bagi masa 24 jam. Kalau lepas 24 jam, gua anggap lu lembab serupa Hadi. Kalau lu terus menikus, gua anggap lu Ketua Puteri jer lah.

Lu baca satu persatu point pandangan Prof Aziz, dan tumbangkan. Gua nak tengok. Lu susun kitab kuning, buku2 teks Al-Azhar lu sekali. Jangan bagi hujah open house dah. Gua kahak serban lu nantih.


Luar tajuk.

HangNadim said...

Bhai, aku suka cara hang komen. Nak mintak tolong sket arr ... boleh tak hang komen artikel terbaru RPK yang pasal Undang-undang syariah tu. Bagi kitorang faham sket apa yang dia cakap tu bleh pakai banyak kaa atau tak bleh pakai langsung. Kalau dapat hang komen artikel RPK macam yang komen Ustaz Idrih ni lagi baguih. Mintak tolong bhai. Bawah ni dia nyer link untuk kesenangan hang merujuk:

What many Malays do not know

Bhai.. gua bangang BI maa.. lu rajin, lu tuolong terjemahkan la. Kalau gua terjemah, kompom makan masa 2-3 hari punya. Tu pun belum tentu tepat maksud lagi tuh.

10 comments:

Pak Oncu said...

Jang,,,,, sey lalau jln ulu kancung rantau,,, jumpo lah warung pak din tu,, ekau punya 4 bulan 10 hari apo macam ??? hahahahhahahah

Hakim Delarocha said...

bro,terjemahan ada dalam TukarTiub. cekidaut.

tak sabar nk tgk lu kupas.

AdukaTaruna said...

bhai.. bak la link.. N3 tukar tiub yg mana satu nih?

Anonymous said...

dey tambey
lu orang pikir ada kebarangkalian ka bley tukar pemimpin pas dlm tempoh 2 thn lbey kuang...
kalau x de lebih baik fokus kebobrokan lu nyer lawan drp lu telanjang lu orang nyer pemimpin(?),stupig yg membawa rebah pru13, kecualila lu orang barua Bn.. itu x leh kata apa la

Anonymous said...

yg hang tau b.i fuck up je...tu pun nasib baik mak hang yg ajar..

FZY said...

merapik lah kau.., kau duduk dlm kotak komp je. itu pun nk bising.

FZY said...

Aduka kata:

"Kalau lepas 24 jam, gua anggap lu lembab serupa Hadi"

"Jangan bagi hujah open house dah. Gua kahak serban lu nantih."

"gua bangang BI maa.. lu rajin, lu tuolong terjemahkan la. Kalau gua terjemah, kompom makan masa 2-3 hari punya"

"Tu pun belum tentu tepat maksud lagi tuh."


-Bangang jugak kau ye. Mmkn masa 2-3 hari baru boleh terjemah, itu pun belum tentu dapat maksud lagi. Itu lah diri hang sebenarnya. Tapi hang x sedar diri, sape hang sebenarnya.., "sperma paling lembab dan terkial2 dalam perjalanan menuju ke telur yang pasif."

Taliban said...

lawak jugak FZY ni
he..he..he..

Anonymous said...

Bhai,
Wa sokong lu punya artikel pasal ulamak melayu piang. Wa cadangkan lu gerakkan "massa" mungkin mula-mula di kalangan blogger jatuhkan group UG terutama sekali Hadi Awang. Sebab geng-geng Trengganulah Pas jadi macam kapal, ke hulu ke hilir. Buat biar betul-betul jadi. Lu ada masa 4 bulan 10 hari bhai.
Tapi ingat, dekat-dekat PRU nanti kalau tak jatuh jugak lu stop dulu. Kita bersatu kejap.
-Taruna Aduka-

ikhqoi said...

Pimpinan PAS penakut dan bacul!!! Kasar ke ayat tu? Memang pun. Reasonnya senang je.. Bila Profesor Aziz Bari puji melangit kat PAS aka YAB Nizar fight untuk maintain Kerajaan Negeri Perak, maka seluruh pimpinan PAS puji melangit prof ni, dan quote statement dia. Tapi bila Prof dia kritik sedikit kepimpinan PAS rentetan daripada kekalahan PAS di Dun Bagan Pinang, semua juak-juak PAS melenting sampai kata Prof bukan ahlinya dalam bicara tentang politk. Aiyo, bila korang suka statement dia, korang puji melangit, tapi bila korang tak suka statement dia korang kutuk dia. Kalau rasa tak leh terima pendapat jangan sebuk memegang jawatan kalau hanya mengharap pujian selangi