Skip to main content

Selangor tolak cadangan Muktamar Agung Khas Pas

SHAH ALAM 23 Okt. - Pas Selangor menolak cadangan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya Muktamar Agung Khas (EGM) diadakan bagi membincangkan kedudukan beberapa pemimpin tertinggi parti itu termasuk Pesuruhjaya Pas negeri, Datuk Dr. Hassan Mohamed Ali.

Ketua Penerangannya, Roslan Shahir Mohd. Shahir berkata, cadangan sedemikian tidak perlu kerana tidak wujud pergolakan kepimpinan parti itu sama ada di peringkat pusat mahu pun di negeri itu ketika ini.

"Pada pandangan saya, tidak perlu ada EGM kerana dalam Pas pusat termasuk di Selangor, tidak nampak sebarang pergolakan atau masalah di peringkat kepimpinan parti.

"Sebaliknya, Pas sama ada di peringkat pusat atau negeri kini pada tahap yang terbaik daripada segi kerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP," katanya ketika dihubungi ketika diminta mengulas cadangan Nik Abdul Aziz menerusi laman blognya, http:// www.blogtokguru.com/ supaya diadakan muktamar agung khas bagi membolehkan perubahan dilakukan terhadap kepimpinan parti itu di peringkat Pas pusat.

Comments

  1. nasha,

    U r ONE of the LIARS! Dont talk COCK, please!

    FCUK U!!!!

    Mana dia SATU pertiga ajk pas pusat? mana dia SATU pertiga kawasan? wisel dah ditiup, hangpa tunggu apa lagi? kena bomoh ke apa? ada jin sekat hangpa? bapa jin dah buat minor operation hari tu...

    dah kena pil wala' yang lagi power ke?

    ReplyDelete
  2. go fly kite mr roslan sms!

    salam dari kemunting

    ReplyDelete
  3. pas selangor tak nampak kepimpinan parti bergolak? mak aih, bongok ke apa nih. nih den nak tompang marah gak neh. nak kata buta, kompom tak buta. den yg jauh wal bukan ahli pas pon leh hidu.

    likewise, go fly kites too! or, go play kites laaa..

    ReplyDelete
  4. confirm membela pembohongan!

    takkan lah tak ada kawasan jantan di selangor?

    eeee, susah ke nak dapat 1/3 kawasan ni? atau sama2, kita sokong, pembohongan!

    ydp2 pas memang ramai no balls, cakap je berdegar2. pemuda jangan harap, ni provokasi. strategi kita elakkan provokosai! kah kah kah kaaaa

    ReplyDelete
  5. Aku nampak macam Roslan SMS jadi pemimpin PAS sekarang ni. Lingkup jang. Lingkup.

    ReplyDelete
  6. kalau org kata bangang kan, hang marah. tp nk buat mcm mana, hang mmg bangang.
    kat dlm PAS Slgr tu dah jadi mcm2, masih ckp tak bergolak. masih ckp tak de krisis.
    mcm gampang je...!!!

    ReplyDelete
  7. rase aku la kan, kat selangor ni yg sokong PAS kebanyakkanye adalah org yg tepelajar, terdidik dan termaju. x kan pembohongan terang-teragan mcm ni pn x boleh nak trace kot..

    Bahaya sungguh situasi korang ni..

    Ngah ko kasi bantai skit ini org PAS selangor ckp2..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Org undi PAS sbb undi protes kt UMNO, bknnya undi sbb sk sgt kt PAS. Tp bila PAS dh buat perangai cmni, bungkus abis la nti. Wa yakin, next PRU 13, hy KELANTAN shj yg akn kekal di tgn PAS. Ms tu wa nk tgk muka2 bongok pro-UG ni. Bongok nk mampus puak2 UG!!!

    ReplyDelete
  10. OMG...s*** happens..again...even EGM call oleh TGNA bukan 100% resolution tapi better than nothing...untuk kumpul kekuatan, tampung kelemahan, tapis ketirisan kualiti kepimpinan, DSB....TAPI awal-2 dah tolak EGM ni memang aku suspek ni semua petualang UG,ortodoxs ker, rigid ker u name it...ni aku nak tumpang maki aje nih...hehe

    ReplyDelete
  11. wakaka menyalak lg la lu org pro-erdogan. x abih2 membangsatkan UG.

    pandangan wa, masing2 x 100% betol, x 100% salah. UG x semua betol, x semua gak salah. lu orang punya idea mangkuk tolak UG, juga x semua betol, x juga wa anggap salah.

    masing2 ada ruang2 yg boleh dibawa berbincang. wa x nampak pbincangan serius benda ni antara 2 team btelagah. lu orang blogger mangkuk pon tumpang kipas kasi menyala. sial. bangsat.

    kalo dah teruk sgt, pimpinan kembali kpd basic laa. masuk tamrin balik. ambik cuti seminggu, buat tamrin. basuh cukup2 sesapa yg bmasalah. wakakaka.... mcm wa kene belasah mase tamrin kat matrik dulu... pastu trus jd pro-ug...wakaka. mangkuk..

    ReplyDelete
  12. Adukataruna,

    Ini bukan suara keseluruhan PAS Selangor.Yang ini jurubicara Hassan Ali dan Iskandar.Dia nilah salah seekor kuncu Mustafa Ali.Sebab teruk kena belasah semasa jadi S/U Akhbar Presiden,Hadi Awang tiada pilihan selain mencampakkannya.Kalau diadakan Muktamar Khas,Hassan Ali sudah tentu kena siku,bahalul ni sudah tentu hilang tempat bergayut.

    ReplyDelete
  13. Roslan bin sms ada kuasa menolak diadakan EGM. entah bila dia bermesyaurat aku tak tau. dia boleh jadi suara rasmi pas selangor tanpa mesyuarat. Tapi Nasha kata tok guru takda kuasa cadangkan EGM. kena mesyuarat majlis syura dulu.
    hoi penyokong UG, lu tak nampak ke kebangsatan pemimpin lu ni?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.