Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 24, 2009

Selangor tolak cadangan Muktamar Agung Khas Pas

SHAH ALAM 23 Okt. - Pas Selangor menolak cadangan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya Muktamar Agung Khas (EGM) diadakan bagi membincangkan kedudukan beberapa pemimpin tertinggi parti itu termasuk Pesuruhjaya Pas negeri, Datuk Dr. Hassan Mohamed Ali.

Ketua Penerangannya, Roslan Shahir Mohd. Shahir berkata, cadangan sedemikian tidak perlu kerana tidak wujud pergolakan kepimpinan parti itu sama ada di peringkat pusat mahu pun di negeri itu ketika ini.

"Pada pandangan saya, tidak perlu ada EGM kerana dalam Pas pusat termasuk di Selangor, tidak nampak sebarang pergolakan atau masalah di peringkat kepimpinan parti.

"Sebaliknya, Pas sama ada di peringkat pusat atau negeri kini pada tahap yang terbaik daripada segi kerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP," katanya ketika dihubungi ketika diminta mengulas cadangan Nik Abdul Aziz menerusi laman blognya, http:// www.blogtokguru.com/ supaya diadakan muktamar agung khas bagi membolehkan perubahan dilakukan terhadap kepimpinan parti itu di peringkat Pas pusat.

14 comments:

uma said...

dah leh agak dahhhh...hihi

Anonymous said...

nasha,

U r ONE of the LIARS! Dont talk COCK, please!

FCUK U!!!!

Mana dia SATU pertiga ajk pas pusat? mana dia SATU pertiga kawasan? wisel dah ditiup, hangpa tunggu apa lagi? kena bomoh ke apa? ada jin sekat hangpa? bapa jin dah buat minor operation hari tu...

dah kena pil wala' yang lagi power ke?

Anonymous said...

go fly kite mr roslan sms!

salam dari kemunting

Evelyn said...

pas selangor tak nampak kepimpinan parti bergolak? mak aih, bongok ke apa nih. nih den nak tompang marah gak neh. nak kata buta, kompom tak buta. den yg jauh wal bukan ahli pas pon leh hidu.

likewise, go fly kites too! or, go play kites laaa..

Anonymous said...

confirm membela pembohongan!

takkan lah tak ada kawasan jantan di selangor?

eeee, susah ke nak dapat 1/3 kawasan ni? atau sama2, kita sokong, pembohongan!

ydp2 pas memang ramai no balls, cakap je berdegar2. pemuda jangan harap, ni provokasi. strategi kita elakkan provokosai! kah kah kah kaaaa

Jang said...

Aku nampak macam Roslan SMS jadi pemimpin PAS sekarang ni. Lingkup jang. Lingkup.

mantiger said...

kalau org kata bangang kan, hang marah. tp nk buat mcm mana, hang mmg bangang.
kat dlm PAS Slgr tu dah jadi mcm2, masih ckp tak bergolak. masih ckp tak de krisis.
mcm gampang je...!!!

Ahmad Garang 2 said...

rase aku la kan, kat selangor ni yg sokong PAS kebanyakkanye adalah org yg tepelajar, terdidik dan termaju. x kan pembohongan terang-teragan mcm ni pn x boleh nak trace kot..

Bahaya sungguh situasi korang ni..

Ngah ko kasi bantai skit ini org PAS selangor ckp2..

Xenan said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Org undi PAS sbb undi protes kt UMNO, bknnya undi sbb sk sgt kt PAS. Tp bila PAS dh buat perangai cmni, bungkus abis la nti. Wa yakin, next PRU 13, hy KELANTAN shj yg akn kekal di tgn PAS. Ms tu wa nk tgk muka2 bongok pro-UG ni. Bongok nk mampus puak2 UG!!!

Hanz_Azdi said...

OMG...s*** happens..again...even EGM call oleh TGNA bukan 100% resolution tapi better than nothing...untuk kumpul kekuatan, tampung kelemahan, tapis ketirisan kualiti kepimpinan, DSB....TAPI awal-2 dah tolak EGM ni memang aku suspek ni semua petualang UG,ortodoxs ker, rigid ker u name it...ni aku nak tumpang maki aje nih...hehe

Shannaro said...

wakaka menyalak lg la lu org pro-erdogan. x abih2 membangsatkan UG.

pandangan wa, masing2 x 100% betol, x 100% salah. UG x semua betol, x semua gak salah. lu orang punya idea mangkuk tolak UG, juga x semua betol, x juga wa anggap salah.

masing2 ada ruang2 yg boleh dibawa berbincang. wa x nampak pbincangan serius benda ni antara 2 team btelagah. lu orang blogger mangkuk pon tumpang kipas kasi menyala. sial. bangsat.

kalo dah teruk sgt, pimpinan kembali kpd basic laa. masuk tamrin balik. ambik cuti seminggu, buat tamrin. basuh cukup2 sesapa yg bmasalah. wakakaka.... mcm wa kene belasah mase tamrin kat matrik dulu... pastu trus jd pro-ug...wakaka. mangkuk..

Anonymous said...

Adukataruna,

Ini bukan suara keseluruhan PAS Selangor.Yang ini jurubicara Hassan Ali dan Iskandar.Dia nilah salah seekor kuncu Mustafa Ali.Sebab teruk kena belasah semasa jadi S/U Akhbar Presiden,Hadi Awang tiada pilihan selain mencampakkannya.Kalau diadakan Muktamar Khas,Hassan Ali sudah tentu kena siku,bahalul ni sudah tentu hilang tempat bergayut.

Anonymous said...

Roslan bin sms ada kuasa menolak diadakan EGM. entah bila dia bermesyaurat aku tak tau. dia boleh jadi suara rasmi pas selangor tanpa mesyuarat. Tapi Nasha kata tok guru takda kuasa cadangkan EGM. kena mesyuarat majlis syura dulu.
hoi penyokong UG, lu tak nampak ke kebangsatan pemimpin lu ni?