Skip to main content

PAS perlu jadi kerajaan yang ditunggu - Hadi





Party haruslah mempunyai BUDAYA KERJA kerajaan yang ditunggu? Cerita kencang. Bentang kitab terer. Hdis dalil berabuk. Tapi praktikal hancuss. Party nyaris2 pecah sampai 10 MP PAS terpaksa sign surat akujanji pun dia boleh buat bodo. Barua punya ulama. Serupa keldai.

Bila dah kena tinggal dek India Bagan Pinang, baru up cerita KPP disegerakan jadi Dewan. Lepas tu, tido balik. Sibuk jaga jemaah ulama antarabangsa, tapi nak jadi Presiden party Malaysia. Semua nak jadi. Postmortem pun seminggu lebih dah nih.

Bangang punya ahli PAS. Intelek takda langsung.

Comments

  1. PAS telah ditunggu lebih 52 tahun untuk menjadi kerajaan.
    Parti parti yang lain tak boleh pakai dan jangan kita campuradukkan dengan perjuangan PAS.
    Telah terbukti semua kaum dan agama menyokong PAS.

    - Ahli PAS Selangor

    ReplyDelete
  2. aduka,

    kalau ya pun, janganlah ko longgokkan ahli pas dalam "Bangang punya ahli PAS. Intelek takda langsung."

    wa langsung tak geng ngan grup "strategi mengelakan provokasi."

    ko tengok sendiri la, presiden berucap kat mana. kat GANU. kubang LEMBIK. kot ya pun, carilah tempat yang ngam ngan program. manir tu kawasan siapa?

    "kerajaan yang ditunggu"? perasan lak. tapi tindakan semua songsang. tak tahulah wa, kot ada "mesej" tertentu. mungkin ganu yang disasar. light at the end of "pertemuan dalam gelap."

    ReplyDelete
  3. Pas ni parti King Maker. Hang apa tahu?

    ReplyDelete
  4. wa dah nampak sikit2 strategi hadi. lu pakai kepala otak lu je. bagus jugak lu nye idea. tp lu jenis lembab gak nak baca strategi org len. wakaka

    ReplyDelete
  5. Hadi kata umno bergantung pd tongkat d manir walhal pas dah 7 tahun dok tongkat hadi.jasa pas pada hadi lebih besar dpd jasa hadi pd pas.buang masa pas dok pelihara hadi.ulama buta strategi.pemalas tahap gaban.

    ReplyDelete
  6. hadi$ hand$ are tied. na$ha'$ too. tied by $topa'$ hand$.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.