Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 24, 2009

Nasha dah bunyi... dah bunyi...

EGM Pas bukan kuasa individu

KUALA LUMPUR 23 Okt. - Muktamar Agung Khas (EGM) bagi menggantikan pucuk pimpinan Pas bukan boleh ditentukan oleh sesiapa termasuk Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, sebaliknya ia bergantung kepada hasil mesyuarat Majlis Syura parti tersebut.

EGM bergantung pada Majlis Syura? Ekau biar boto jang... Majlis Syura menjaga dasar, bukan menjaga kuasa oraganisasi. EGM boleh diadakan oleh Presiden, atau suku dari AJK PAS Pusat, atau suku dari PAS kawasan.

Cuma gua tak pastilah keputusan EGM boleh dibatalkan oleh Majlis Syura atau tidak. Jika ya, maka baru boleh dikatakan bergantung kepada hasil mesyuarat Majlis Syura.


Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa berkata, sebarang perubahan yang melibatkan perkara-perkara dasar parti tidak boleh dibuat secara individu.

Dari qoute nih, memang sahlah lu bangang. Gua ingat yang bagitau Malaysiakini KPP dibimbangi mengubah dasar PAS tu lu lah. Gua punya tuduhan lu lah yang halang KPP dijadikan sayap.

Apa kejadah EGM melibatkan dasar? Apa kejadah keputusan EGM melibatkan dasar? EGM nak dapatkan penetapan rasmi terbaru sama ada status quo kekal atau pilih pemimpin baru. Berapa dasar yang dibuang kerana itu? Fuck off sungguh la Pak Lebai Melayu. Stupid.

Katakan EGM kekalkan status quo dan Mursyidul Am perintahkan semua ahli patuh dan jangan ada lagi yang bertelingah kerana sudah diberi peluang kedua. Berapa banyak dasar PAS yang sudah berubah dari kejadian itu? Bangang. Orang negeri mana lah mangkuk nih.

Katakan EGM putuskan tranformasi kepimpinan, dan Mursyidul Am perintahkan ahli pilih dengan bijak jika EGM putuskan pemilihan baru atau EGM serahkan Majlis Syura pilih pemangku. Berapa banyak dasar PAS yang berubah dari kejadian itu? Apa punya bangang.


"Dasar yang besar perlu kepada keputusan mesyuarat. Presiden tak boleh, timbalan presiden tak boleh dan tiada sesiapa boleh membuat keputusan secara individu.

"Saya berpegang kepada prinsip kita (Pas) ada cara dan kaedah untuk menentukan sebarang perubahan dalam parti," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini hari ini.

Woi sudu. Ini bukan dasar la mangkuk. Ni player. Lu ni pensyarah ke. Apsal bangang sangat sampai tak tahu apa maksud dasar? xenan, bebal camni nak masuk dalam list langgar tak tahun depan.


53 comments:

uma said...

elok statement2 bengong
kasi simpan...
nanti senang nak hentak diaorg masa
langgar...
kita pakai teknik hit & run...hihi

Anonymous said...

go fly kite mr roslan sms!

salam dari kemunting

YANG GAMBI said...

Salam, inilah bila pemikiran asyik nak menyalahkan orang lain, kerja lain tak de, memaki hamun orang saja... cuba fikir sikit, PAS mempeerjuangkan dasar-dasar Islam, kalau Hasan Ali, Nasha, Hadi Awang atau sesiapa sahaja yang menegur atau membantah pentadbiran kerajaan yang pada pandangan mereka berlawanan dengan Islam, tidak bererti mereka ini pro UMNO...... apakah kerana sudah masuk kandang DAP dan PKR, PAS juga perlu mengubah dasar Islam mengikut cara kafir....

Sebagai pejuang Islam tulin, tuan sepatutnya lebih berhemah, bukan memaki hamun seolah-olah tidak berilmu.....

Evelyn said...

setuju.
nasha nih, can go fly kites too la!

Anonymous said...

nasha,

U r ONE of the LIARS! Dont talk COCK, please!

FCUK U!!!!

Mana dia SATU pertiga ajk pas pusat? mana dia SATU pertiga kawasan? wisel dah ditiup, hangpa tunggu apa lagi? kena bomoh ke apa? ada jin sekat hangpa? bapa jin dah buat minor operation hari tu...

dah kena pil wala' yang lagi power ke?

pria_malaya said...

kata bukan ahli, tapi lagak mcm terlebih ahli..

dorang tau la cara dorang nk setelkan prob tu..dorang dah pengalaman..

apa yg nasa ckp tu betul lah..apa yg nik aziz lampirkan tu pun betul..dua2 betul, dua2 ada hak nk buat cmtu..

MP PAS ckp atas dasar penjaga dasar, nik ziz ckp atas dasar pandangan dia, pencetus 'idea'..betul la tu..dua2 xsalah..demokrasi..

tak kan tiba2 TP PAS kata, EGM PAS adalah hak individu semata2 nk jaga orang mcm lu ni, takut kene maki dgn lu contohnya..tak ke lagi bebal namanya..

tak kira la pro ug atau tidak, sape yg pegang kuasa dasar ni, kenyataan sebegini akan dikeluarkan, baru la pro..benda ni dah tercatat dlm perlembagaan parti..

so, betul la yg dicakap nasa tu..dia x pertikai pun EGM ni berfungsi utk ini dan itu, utk kekalkan status quo, atau sebaliknya..dia pun tahu, malah lebih arif dari lu..yg lu pergi serang dia seolah2 dia langsung xpaham tugas EGM ni ape hal? huhuhu..faham betul2, dia ckp soal teknikal utk adakah EGM, bukan nafi peranan EGM..ok?..hehe

so, terserah atas kepimpinan lain, samada ramai yg nakkan egm atau tidak..
ni masuk bab lain..adapun yg atas tadi tu, kedua2 pihak dah jalankan tugas dan fungsi masing2..xde salahnya...

wallahua'lam

sekadar mencelah-pria_malaya

Anonymous said...

http://www.malaysiakini.com/news/106694

Us Harun Taib dah lama minta buat muktamar Khas pasal kerajaan perpaduan. Tp sebab dia ni org kata 'geng ganu', masing2 wat donno ja.

Media Cyber said...

nasha macam takut jer kena pecat.. kahkahkah!

Peminat Media Cyber said...

Media Cyber, kau pakap bra warna ape arini?

majid said...

kau duduk diam diam dah le At, kau tu bodoh bengong, tak tau adab dalam parti atau gerakan, semua nk ikut kepala hang yg bebal tu, kalau menulis tanpa pengetahuan ni le jadinya, kalu cerdik tak boleh nak diikut tolol susah nak diajar, bengong punya aduka. menulis senang mcm makan kacang tapi bila hang kena sampai laani tak jawab pun. tak kan tarikh langgar di anjak ke tahun depan lak, takut ke

Anonymous said...

adab, adab, adab. sampai pemimpin berbohong pun kena beradab?

dulu masa silat taichi, kata "pertemuan dalam gelap" dipersetujui ulama selepas paklah bagi buah silat harimau, tak mampu nak tepis.

sekrang ni nak gunakan majlis syura lagi. memang ya pun, sebab majlis syura persen ramai pro ug, lah kot? dasar kena beli!!!

yang dok menyokong tu tak tahu apa yang berlaku "dalaman". tak mampu nak berfikir lebih sebab terlampau banyak telan pil wala'.

ko tengok, roslan sms tu. mempamirkan kebodohan utk defend puak ug...

Anonymous said...

lepas berpeluk ngan tgna, declare semua settle, muncul di darby park jumpa 'agen' paklah. nak sembunyi kat siapa? yang dok melalak sokong tak tahu menda2 ni, menyalaklah, jagalag adab tu.

Anonymous said...

Hassan Ali tegur arak kat selangor jer.... PAS pegang negeri Kedah kenaper tak tegur..... Ini bukan tegur betul2.... Ini tegur nak menjatuhkan..... Tegur lah adik beradik kiter yg lain mcm Kedah sekali baru Islam........ Tak der org nak marah..... Memang dah bekasan UMNO.... susah nk hilang daki lama nie......

Anonymous said...

Nasha ni sering menggunakan Majlis Syura. Hari tu dah guna sekali untuk endorse perjumpaan dalam gelap. Kemudian kata syura suruh. Padahal ketua Dewan ulama sendiri kata, benda dah berlaku baru tanya hukum. Padan le kalau TGNA hangat sangat ni. Ni nak guna lagi Majlis Syura.
Dia ingat Muktamar dan mesyuarat AJK Pusat tu bukan syura ke. Biar berkembang sikit cara pikir tu.

Pak Oncu said...

~~Orang negeri mana lah mangkuk nih~~. Org kampong ekau lah Bai oiii,, hahahahahahha ~~~~

perunding said...

Pas ada foundation yg kuat.
Pas ada struktur yg kuat.
Pas ada pengikut yg kuat.

Pas ada ramai hero..tapi takde superhero(kecuali nik aziz).

Pas ada penasihat dan pengerusi.
(penaung,penasihat,chairman).

Pas ada ramai senior manager,general manager,manager,asst manager,officers,pegawai,kerani, petugas,dan sukarelawan.

Pas cuma tiada CEO.

perunding said...

sabar.
suatu hari nanti Allah akan turunkan CEO yang sesuai untuk Parti Pas.

CEO=Chief Operating Officer

Xenan said...

hek eleh..nasha.Die twist antara majlis syura bincangkan keperluan egm dgn majlis syura decide ade egm ke idak.Dua2 die campur yg nampak Majlis syura ade kuasa wat egm

kaji perlembagaan. ade penggunaan "atau" tuh.so mana2 pihak yg cukup bilangan boleh anjur egm.

Die ni kompom masuk list bro..

Anonymous said...

bangsat lu geng UG.. kalau cadangan Mursyidul Am perlukan kelulusan Shura, ape ke jadah Roslan SMS boleh tolak pulak? Nik Aziz sebagai MA xde kuasa, tapi Roslan sebagai Ketua Penerangan Selangor ada kuasa? fuck off

mantiger said...

baru sat tadi, Malaysiakini laporkan nasha belum baca blog tok guru. cuma ada org bagitau.
nasha, kau nak tipu siapa. semua org dh baca lah. yg kau terhegeh2 belum baca ni, apa pasal. tak de line internet ke. org dah kecoh lah bro...
klau nak menipu, kasi lah yg grand sikit. ini budak sekolah pun tak percaya bhai...

leeky said...

Si Nasha nie dari dulu aku tak suka tgk muka die.. tak tau kenapa,,,,,,

Anonymous said...

Sbb tu aku ckp, PAS tkkn bila2 dpt perintah M'sia n kalahkn UMNO.. Sbbnya, yg jd ahli PAS, kebanyakan kaki jumud/wala' tk bertempat.. Presiden n timbalan lembab n sk buat psl pn, msh lg nk back up. Woit, ahli2 PAS, undi2 hangpa suma tkkan ckp utk mng mane2 Pilihan raya pn!!! Igt tu!!! jgn jd tolol. Aku nk tgk stkt mn PAS pro-UMNO nk menentang TGNA,n aku tkkn teragk2 utk undi protes kt PAS jika aku kna ngundi dlm election nti. Mcm sial.

yusaini said...

Cara mamat nerd ni ckp "kita ada cara kita sendiri bla bla nk selesaikan bla bla" sebijik mcm umno,
dey ulama' melayu pas mcm nasha,back off lah,kpd pnyokong yg nk menyampingkan soal pokok ketepuan bangang pmimpin2 pro ug pas ni pada parti2 yg hangpa tumpang tdoq bemimpi nk tadbir memerintah msia bley pegi jahanam la, ckup2 retorik dakwah jemaah angpa, tabligh movement angpa x endorse..fuck off! Yg kt klantan pun xpayah nk bangga sgt lah,berapa ramai anak anak kelantan yg kunun membangun bersama islam tp kluar kelantan jadi jahanam! Damn it.

Anonymous said...

Dia belom baca lagi blog tok guru masa ulasan tu.dia igt tok guru suruh ubah dasar agaknya.check video reporter tu tanya kat youtube/Malaysiakini

Uda said...

http://tehranifaisal.blogspot.com

Sudah tiba masanya PAS (Majlis Syura) secara serius menggantikan Mursyidul Am PAS yang kian hari kian nanar dan semakin tua. Kewibawaan beliau juga semakin pudar. Kebijaksanaan mencerna masalah sudah semakin terhakis. Beliau hanya mendengar'acuman' satu pihak seakan-akan PAS hanya ada satu jalur. Beliau gagal menjadi bapa yang adil untuk semua anak-anaknya. Orang yang tidak patut dibela contohnya beria-ia dipertahankan (usaha menyingkirkan beliau pernah saya tulis di blog ini: lihat sini). Sebagai 'orang PAS' apabila Presiden yang dipilih secara demokratik mahu disingkirkan semata-mata kerana ingin mempertahankan parasit dari luar maka saya rasa itu sudah melampau.

Merujuk perlembagaan PAS, Fasal 7: Hukum, Kekuasaan dan 'Majlis Syura Ulama' pada bahagian 4 kurungan (d) adalah ditegaskan mesyuarat majlis syura ulama berhak melantik Mursyidul Am dan Timbalannya dalam kalangan ahli majlis tersebut. Jawatan Mursyidul Am ada had masanya iaitu 3 tahun (ulangan:3 tahun); dengan syarat ia boleh berhenti sebelum cukup tempoh tersebut dan boleh diberhentikan dengan persetujuan dua pertiga daripada ahli-ahli Majlis Syura Ulama dan boleh pula diperbaharui setelah tamattempoh (sekarang rasanya ada keperluan untuk tidak memperbaharui kedudukan beliau di situ). Dari segi lama memerintah beliau sudah hampir menyamai lamanya rekod Mahathir, Isa Samad dan mungkin juga mendiang Deng Xiao Ping. Kalau alasannya untuk terus memerintah kerana dapat buat pahala, maka tidakkah itu semacam menutup peluang orang lain untuk buat pahala juga?

Kecenderungan Mursyidul Am sekarang mencurahkan kasih sayang tidak berbelah bahagi kepada kumpulan moderat-liberal dalam parti Islam tersebut memualkan. Bukan sahajabeliau galak menyokong tokoh-tokoh berpalit mungkar, beliau ikut turun padang melancarkan buku aktivis Islam Liberal yang menurut sesetengah ahli PAS begitu menjolok mata. Usah bicara lagi tentang taghut dan kejahatan zionis.

Cerita-cerita tentang ketidakberdayaan beliau untuk mengawal tokoh tertentu di Kelantan semakin riuh kedengaran. Insya-Allah senjata akan makan tuan. Silakan panggil muktamar khas. Bincangkan dengan terbuka. Presiden boleh menjelaskan secara terang-terang mengapa beliau kian ragu dengan 'orang itu'. Banyak yang boleh dijejerkan. Pujian 'orang itu' buat Salman Rushdie (pencaci NabiMuhammad saw) sebagai profound sudah memadai untuk menggetarkan serta meremuk redamkan hati kita yang benar-benar ikhlas dengan Rasulullah saw.

Sayaingin bertanya, adakah keperluan menyingkir Haji Abdul Hadi Awang?Apakah manfaat yang akan didapati? Apakah mudarat yang mungkin kita tempuhi? Adakah hasrat beliau memanggil muktamar khas itu keranamendengar 'hasutan' parasit luar? Tidakkah boleh dia bertenang dari melenting melatah menulis dalam blog sehingga ditertawakan oleh musuh?

Jika dengan memanggil muktamar khas tersebut, Presiden akan tersingkir, dimana pengaruh 'orang itu' dan segala macam kebatilannya akan terus dipertahankan, maka silalah lakukan. Itu akan mempercepatkan kehancuransebuah gerakan Islam.

Maka hati siapakah yang akan puas dan menang dengan kepunahan tersebut?

Anonymous said...

F**K FAISAL TEHRANI.. bodoh nk mampus..

Hanz_Azdi said...

Wah! TGNA disalahkan? hehe..TGNA dia tu cam 'conscience leader' pada aku...TGHH tu ok dah tapi jauh lagi...so jangan kata aku benci TGHH maka aku sokong 100% TGNA..bukan gitu okay!

Dia usulkan EGM tu betul ler tu..ramai/Umum orang memang tunggu jalan penyelesaian dalam PAS...Tepat ler apa cadangan dia tu...Yg Nasha, SMS dll dah cam cacing kepanasan ..apa ada hal brader?
MASALAHNYA puak tertentu dlm PAS yg semua orang UMUM (&UMNO pun) dah tau (bukan ahli,pengikut,peminat PAS saja okay?) suka buat kecoh & malu PAS. Kasi pecah PR.. Byk kes dah since '08...tu belum kita nak flashback 10 tahun lepas..hehe.

Anonymous said...

Nasaruddin Mat Isa - confirm buat kenyataan yang bangang.TGNA bukan nak adakan Muktamar Khas,beliau cuma cadangkan saja untuk selesaikan masaalah ni.Sudah tentulah peraturan untuk adakan Muktamar Khas ini perlu ikut perlembagaan PAS - bahalul
Muktamar Khas ini tak ada kena-mengena dengan Majlis Syura Ulamak.Kalau syarat untuk mengadakan Muktamar Khas ini cukup ikut Perlembagaan PAS - inilah platform yang tertinggi sekali macam juga Muktamar Biasa.Majlis Syura wajib akur dengan kehendak Muktamar - ikut kata perlembagaan.
Hei,Nasaruddin, balik rumah baca balik Buku Perlembagaanlah.Jangan nak tunjuk pandai dan jangan nak kelentong lagi.

Shannaro said...

nasha org negeri lu la tg aduka... haha

Anonymous said...

woi adukateruna anak haram jadah.

nasa ckp majlis syura akan panggil nik ajis utk beri kenyataan sebonar..nak pastikan betol ko dio yg nak egm tu ataupun Husam. tak buleh rujuk kt blog dio jo.

sonang2, pecat jo nik ajis tu dlm majlis syuro...sonang cito...buat sampah!

Anonymous said...

dengar dulu apa soalan yg ditanya kpd ust nasa sehingga memerlukan jawapan sebegitu....bukan setakat main quote saja.

Anonymous said...

Pi mampus ko anon 8.04, dasar puak2 UMNO ni. Nk sibuk2 plak. Pi main jauh2.

Anonymous said...

Bodola. Mesti r kena bawa ke majlis syura. Satu juta ahli nak egm pun, kalau syura tak kasi, takleh jugak.

Dah, salah amende nye nasha nih? Xreti aku. Ko ade dendam ngan die ke geng? Pantang ada lobang sket, abih ko korek..

Siallah. Org cam ko nih la buat hancur jemaah.

Anonymous said...

Cheh, kalu orang suh tgna lepas jawatan, ko cakap dia Umno plak. Kalu orang suh tgha letak jawatan, ko puji lak. Gila apa.

Dua2 group yg mintak resign tu bodo. Aku nak dua tok guru ni stay. Kumpulan bangang penghasut pegi mampoih. Korang patut berambus duduk dalam umno ramai2. Dududk dalam pas buat jahanam parti.

Xenan said...

sejuta ahli nak egm kalau majlis syura tak kasi takleh wat?

mane lu bajar bro..rujuk la perlembagaan PAS tuh.org soh membaca malas(cam hadi tak wa?).hehe.

Wa cadang TGHA jd musyidul AM 2.Setarap ngn TGNA sng sket..ok tak?

Anonymous said...

Idea bodo lantik TGHA jd mursyidul am 2. Orang soh membaca malas.ekekekeke..

kalo pas nih negara Islam madinah. tgha tu peranan dia cam umar al khattab la. Tgna lak peranan die cam Abdul Rahman Auf. Kalo keadaan bese, tgna kena ikut tghh. Kalau dalam syura baru tgha kena akur ngan tgna. Nak tengok sape tinggi tu sendiri buleh pikir ar.. Tggl skang nih pengaruh jek.Wakaka..

Anonymous said...

hahaha.... bila rasa diri tu tergugat baru nak berkokok.... yang lain diam.... wala' wala' wala'....

-abanghensem

hussin said...

"pertemuan dalam gelap" hanya melibatkan dua tiga kerat pemimpin sahaja. sudah tentu, keputusan presiden. tidak ada kena mengena dengan "dipersetujui oleh majlis syura ulama" sebagaimana yang dinaskan oleh nasha apabila pihak yang ditemui mendedahkan sudah 3 kali bertemu. walaupun pada mulanya dinafikan. telah tercatat
DUA pembohongan berlaku.

keputusan untuk mengadakan muktamar khas bukan di bawah bidangkuasa majlis syura ulama untuk menentukan sepertimana dinaskan oleh nasha (http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1024&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_03.htm). cukuplah sekali dia kencing kalian.

selepas dua tok guru berpeluk2, diistiharkan terkuburnya isu "pertemuan dalam gelap". tanyalah diri kalian masing2, bilakah "kerajaan perpaduan" dilontarkan? sebelum atau selepas dua tok guru berpeluk2?

susah nak pulih kesan khayal 'pil' wala' ni...

Anonymous said...

Adukataruna,
Us.Nasa dah bina istana,dia banyak duit walau pun baru jadi ahli parlimen.Berapa banyak agaknya dia sedekah kepada Feisal Tahrani?

Anonymous said...

Banyak fitnah kat sini. Roger n out. Aku xmo masuk campur beb!

Anonymous said...

Ntah pape. Asal kalau orang kritik tgna, terus kata nasha bayar. Cibai. Korang ni fitnah tak hingat punye.

Anonymous said...

pulun kedah pulun....

Man kidal

am apopo said...

babay selangor babay...
na na na ganu kite...

saye said...

he he u.Nasha buat kenyataan dengan fakta yang silap. TGNA bukan nak wat egm. dia takde kuasa, dia cadangkan je.
pastu dia boleh cakap tak tgk blog tu lagi padahal dah panas. aisey kalau T.P bagi statement camtu dah setaraf pak lah bengapnye. kena alert la. awak tu pimpinan, ahli politik fulltime, bukan penceramah bebas.
tapi kan risau gak bila orang PAS yang dok sibuk dengan wala' la kena adab dengan pemimpin/ ulama la, dah mula ikut rentak A.T, sampai TGNA pun kena maki gak
saham lu makin bertambah he he

ambo said...

drpd komen ko smua aku blh katakn pas skrng dah ada 2.....1-pas hj hadi..2-pas hj nik aziz,sng je,x gtu?klu x slesai jg isu perpaduan bengong ni tgok la apa jd lpas ni....sng crita klu nk msuk umno atau nk skong umno berambus trus msuk umno.xpayah buat ghok ghak2..ni x,berambus x nk.duk dalam pas asyik bt isu....perpaduang bengooooooong..

Shannaro said...

wakaka... cepat meh pakat2 tabur fitnah kat sini. saham bersama aduka

pemikir said...

geng, gua dah nampak apa muslihat sebenar Nik Aziz panggil EGM pada waktu sebaik sahaja tamat perhimpunan agung UMNO dan pembentangan Bajet.

Najib start momentum dengan Bagan Pinang, follow by Perhimpunan Agung.
Perhimpunan Agung UMNO baru tamat di mana Najib sedikt sebanyak berjaya membawa arus perubahan pada partinya dnegan slogan satu Malaysia. Kendian diikuti dengan pindaan perlembagaan untuk menunjukkan imej segar UMNO.
Rakyat pun ramai yang macam nak bagi second chance kat UMNO ni bila tengok ucapan Najib dan KJ yang berapi api tu. inclusive la, buang sieged mentality dll. Kemudian Najib backup dengan Bajet yang dipenuhi gula gula untuk rakyat.
Dia pandai beb,abes je naikkan imej umno, die followup dengan Bajet. So nampak apa yg disebut bakal dilaksanakan secara realiti.

PR plak semua mati akal. Dari Anwar sampai ke Hadi. PKR tengah bangsat dnegan kes Azmin Zaid. Hadi cabut lari ke Syria. So Nik Aziz panggil EGM mengejut ni untuk cetuskan polemik dan arus baru untuk PR. Dengan harapan momentum awal Najib dari Bagan Pinang-Perhimpunan Agung-Bajet tu dapat digelapkan.

Anwar cuba nak stop jugak bila dia cadangkan Konvensyen PR hujung tahun ni. Tapi Nik Aziz lagi pantas beb. Dia start tembak EGM dalam blog malam najib bagi Bajet lagi.

Lu bayangkan kalau strategi ni menjadi. EGM katakan bulan depan. Semua pembahas berucap berapi rapi memperkukuh PR. Bawa idealisme politik inclusive. Tonjolkan pemimpin baru yang lebih bertenaga seperti Nizar atau Husam. Mendapat liputan media meluas. Rakyat tak sabar nak dengar apa pula transformasi politik baru dari PAS. Masa tu nanti gelombang Najib buat ni akan jadik basi.

Lu smeua nampak tak ni?

pemikir said...

so Bakaq penarik beca kata timing tak kena, bagi gua, memang Nik Aziz tunggu time ni..selepas Najib dah abes 3 peluru..baru Nik Aziz lepas satu. Gua rasa plannya ialah biar semua media baik media umno atau pro pakatan heboh pasal EGM ni..mungkin timing dia sebulan kasi heboh dulu. Lepas tu EGM. ..bahas pastikan berapi rapi..sebutlah transformasi politik Islam ka, bentang kertas kerja 'Islam dalam masyarakat Majmuk' ka, jemput Erdogan datang rasmikan ka..hahaha. yang penting kena cetuskan fenomena baru.

sambil tu buang sekali mangkuk mangkuk pro Umno tu dalam saf pimpinan.

gua konpem para strategis umno tengah gelabah ni..sebab diorang plan bagan pinang-perhimpunan agung umno-bajet 2010 sekali arus..tetibe nik aziz potong dnegan EGM...haha. cuma satu jek..najib maybe bubarkan DUN perak untuk kuasai fenomena balik..

ikan said...

next pru suruh si nasa bertanding di tempat asal dia di jerai nun x payah bagi kawasan safe di kelantan, amacam okeh ke...

Anonymous said...

betul, bagi nasha tu bertanding kat nogori baru padan muka dia, selesa sgt dlm pas, ingat semua org pas suka kat dia, perasan, org nak TGNA lah!!!

Anonymous said...

bagi kat si Nash kawasan area teganu pun ok gak....

-abanghensem

Shannaro said...

tempat asal nasha bukan jerai bro... dia anak nogori wa rasa...

Hanz_Azdi said...

bagus idea lu pemikir... aku setuju pasal TGNA atau sesapa dlm PAS/PR nak cetus sesuatu isu yg menarik minat orang ramai kpd PAS/PR.
Jangan jadi cam some guys yg buat kecoh (polemik) & at last memalukan PAS/PR balik...u know who? 1 contoh aje aku bagi iaitu Hassan Ali.