Skip to main content

Liverfool kalah lagi...


Oleh : AdukaTaruna

Tiada kata seindah rasa.... Ngeee....... brader2 tempat gua mesti elakkan dr btembung dengan gua hari ni. Sebab Liverpool ni team lama, jenama lama. Otai2 kebanyakannya minat Liverpool. Kah kah.. lu jgn bagi alasan belon.

Jenama ni macam BN atau Kapal Layar atau PAS gak la. Mempunyai kesetiaannya dari manusia. Gua? Tak dapek do..... hati tak tetap punya ma. Asal manusia pasti salah. Termasuk gua la tu...

p/s : Weih... Parpu Kari. Hang kalau ada kerja2 IT, sub la kat gua. Tamak macam UMNO la lu. Cer bagi gua sket. Takan lu sorang jer nak pakai EVO seploh. Gua pun nak pakai gak.. ngeee..

Comments

  1. Liverpool cam tak boleh blah this season...kesian!
    Gerrard out for weeks...good! Alonso takda..good! Tahun depan jual semua good players? FA Cup aku ingat Liverpool leh menang ni season..EPL & Champions League..forget it!

    Chelsea pun 1 hal..inconsistent atau just a blip. ManU ni season memang ada problem of their own..terutama attacking force tak sama cam Alex bina around C.Ronaldo musim2 sudah..tapi they keep winning ugly way on their off days,which is good in a long run..1-0 pun ok apa janji menang kan?

    ReplyDelete
  2. kimak lu..
    apsal team gua lu nk sontot..
    cari ler team cam Hull ker.. KM Naza ker..

    YWNA

    ReplyDelete
  3. arsenal mng EPL season nie..
    go2 gunners...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.