Skip to main content

Kalau Prof Aziz Bari ada telor.


Oleh :
AdukaTaruna

Prof. Kalau lu ada telur, lu basuh dari satu persatu masalah PAS atas pentas seminar tuh. Isu Hadi lembab, lu huraikan bukti dan contoh dan perbandingan dengan pesaing. Isu Hasan Ali, isu Nasha, etc. Lu kena buat homework sket. Kalau lu ada telur la.

Seminar Khas PAS Pusat.


8 pagi pada 7 November 2009. Berikut adalah senarai peserta yang dijemput bagi menghadiri program ini.
  • Ahli Majlis Syura Ulama Pas
  • Ahli Jawatankuasa Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama’ Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Muslimat Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Lajnah Penerangan Dan Dakwah Pas Pusat
  • Dewan Harian Badan Perhubungan Pas Negeri/ WP
  • Setiausaha Lajnah Penerangan Badan Perhubungan Pas Negeri/WP
  • Dewan Harian Dewan Ulama’/Pemuda/Muslimat Pas Negeri / WP
  • Setiausaha Penerangan Dewan Ulama’/Pemuda/Muslimat Pas Negeri / WP
  • Ahli Parlimen Pas
  • Ahli Dewan Negara Pas
  • Adun-Adun Pas
  • Yang Dipertua Pas Kawasan
  • Setiausaha Pas Kawasan
  • Ketua Penerangan Pas Kawasan.
  • Setiausaha Penerangan Pas Kawasan

Comments

  1. haha..wa pon nak tgk gak... samada aziz bari ni ada telor, atau kepit telor gak mcm yg ada... ..oiitt seminar tu x jemput bloggers ka? kesian...

    ReplyDelete
  2. Bagi pandangan gua, Prof Aziz Bari memang ada telor. Tetap bertelor. Dan terus bertelor.....

    Yang tak bertelor adalah ahli PAS kerana pemimpin sendiri yang dilihat banyak menimbulkan masaalah dalam parti tidak berani nak sound. Asyik dengan Wala' dan wala'... wala' tak bertempat

    "si Hassan Ali terjun dengan labu-labunya, biarkan...biarkan...!"

    ReplyDelete
  3. wa rasa lu kene
    share info dgn prof..
    klu betul nak hentak sampai
    kluar muntah ijau...hehe

    ReplyDelete
  4. Tulisan dan kata - kata melambangkan tahap iman. Di mana kita samada Muslimin, Mukmin dan Munafikun. Bagi golongan Munafik nescaya tidak berubah sampai bila - bila.

    ReplyDelete
  5. tulisan yg jelas kotor kita senang nak tau nak buat apa...& of coz leh ar nak label apa pun...tu tak da kes pun.
    tapi haruslah ingat tulisan yg 'innocent on surface' lebih akan menjerat mangsanya..kesannya sejauh mana kita akan tertipu? just beware!

    ReplyDelete
  6. Hujah Prof. Aziz Bari selari macam hujah AT. Pak sedaro kau ko, jang?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.