Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 28, 2009

Jemputan bloggers UMNO dibenarkan Presiden - Hasan Ali. (2)

5.
Lu sendiri mengundang padah akibat :

1. Tindakan bodoh dalam berpolitik. Dari isu skandal-gelap-cara jawab umpan Najib-SELCAT-16 September. Malah Hadi itu sendiri adalah manusia bodoh, terbukti dalam banyak perkara.

2. Ego. Enggan nak mengaku salah, mohon maaf, kemaruk nas dan hukum. Lu guna alat demokrasi. Dan dalam dalamkrasi pengundi adalah raja. Jadi, lu heran mengapa pengundi menjadi raja dalam kes2 bodoh dan ego yang lu buat? What the hell of you?


6.
Patut tanya tarikh mempersembahkan tu bila?

1. Sebaik sahaja mesyuarat.
2. Sebaik sahaja Pak Lah kantoikan.

Heran gua manusia ego nak mengaku salah.


7.
Dalam kes ni, selain dari bodoh dan bangsat puak UG, masalah akar umbi ialah genetik. AJK gen Melayu. Hanya gen mamak, si Hanifa jer yang berani. Kalau AJK berani tegakkan prinsip dengan ambil tindakan tatatertib terhadap Hasan Ali dalam isu SELCAT, dah selesai dah. Tapi sebab ramai sangat penghuni Melayu... pepaham la.

So, pegang kata gua hari ni. AJK akan bacul bila dicabar Hasan Ali. Sok sek sok sek dalam kelambu dengan bini memasing berani la bhai..


8.

Ini paling bangang. Tu pasal gua cakap, politik kena letak ahli sebagai politik. Bukan main rembat asal ada sijil agama. Dalam banyak2 teknik kenyataan yang boleh diguna bagi menyambut umpan Najib, mengapa lu pilih cara paling bangang seekor ulama Melayu?

Lu bodoh sendiri, lu tanggunglah sendiri. Senang cakap, mengaku salah jer la. Saya gila glamer dan berkendak sangat berada dalam alam pemerintahan Malaysia.


9.
Ha... mengaku pun belum seminar dan belum dibincangkan secara serius.

1. Apsal Hadi menipu PKR dan DAP sudah setuju?

2. Kenapa lari ke luar negara dan kasi Roslan sms jelaskan maksud UG?

3. Kenapa panggil media ketika pemilihan untuk mengumumkan UG dihentikan?

4. Kenapa Hadi lontarkan balik UG pada sidang media di hari muktamar selepas kemenangan Hadi dan Nasha?

5. Kenapa terus-terusan tindakan Hasan Ali membina persepsi awam terhadap UG dan dibiarkan bermaharajalela oleh Hadi?

Setakat jemput blogger golongan penghafal boleh la bhai..


Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

8 comments:

sabri said...

lawan tetap lawan! good job Aduka!

Anonymous said...

hehehe, bgs AT lu dpt fight blk blogger pro-UG. Ni klu defend dlm mahkamah ni, mmg muntah Nasha kna soal dgn peguam ni.. Byk isu2 yg tk dpt di jlskan.

Bg gua 1 aje soklan yg penting, apehal yg dok pi ajk blogger pro-UMNO tu??? Jwb jgn tk jwb wahai pro-UG.

Anonymous said...

yes yes!!! nasha tu betui kot rasa dia org penting org kuat kalau dia berperangai camtu, (tupun kalau dia silap cara berperangai, tapi kalau dia memang ada niat bersekongkol dgn amno, baik tendang dia awai2). apa kehe nya nak sembunyi2 dgn ahli pas sampai menyinggung hati nurani kami, asyik nak repot boss ja tapi org lain dibiarkan ternganga, bukan saja repot tu tapi influence lagi... bahaya ni, dia ingat parti hak dia sorang? keje lam pej boleh lah sikit2 report boss, tu pun kwn2 menyampah kalau perangai bodek cam tu.

tapi nnti yg kata hal2 begitu biar pemimpin yg selesaikan, kita kena wala'.. tapi takkan semua ahli biasa dungu sgt sampai tak boleh bagi buah fikiran. kalau dah nampak rimau depan mata, pemimpin pula kata 'bukan ahhh... tu kucing', takkan nak biaq bagi kena baham. habih dgn org2 lain kena baham.

Anonymous said...

hahahha

pandai lu bagi pukulan hingga tahap 9 petala langit

lu cakap ulama / perwaris nabi macam hadi, nasha dan hassan ali ni susah nak mintak maaf.tapi kalau malam ni diorang minta maaf secara terbuka boleh kira settle ke tak?

jibam

gayasopan said...

persepsi awam 2ak ingat mcm nk promote r,kire mcm 1malaysia,islam hadari.bg org jgn marah.lambak2 kn.bg bgabung dgn umno or buat krjaan cmpurn 2bukn hina.sbb org pas fanatik mmg x suke umno,skrg ni bg diorg blembut.smpai mase die bunyi lak pulak perpaduan islam,ak x fhm btul la mksd ppaduan 2ape,klo debat or pndpt beza2 2x berpadu ke?1lg klo boleh buat la "lulit" bg bunyi UG 2 1yg hina n dina,wlaupn x intelek,tp nk wt cmna.buat je,biar public relation UG ni jhnm.ptt ari 2nik aziz jwb EGM ni cume perbincangan akedemik je.xde ape yg blaku pon.xpon bila ad bunyi UG je wat demo.pas gak kn yg ajar demo,kt g demo kt diorg lak.br diorg taw

Hanz_Azdi said...

betui tu angah ooi..tu ler sbb orang tak suka puak-2 UG yg drp awal idea UG ditimbulkan lagi dah timbul beberapa kesangsian...& kini jelas depa tu 'PENIPU'& 'PENGKHIANAT'.

mark my words, watch this space.. puak yg Us. Nasha ni bukan saja kononnya nak perpaduan atas nama Islam & merealisasi konsep UG dlm pentadbiran negeri & negara bersama UBN..kongsi kuasa & dapatlah beberapa kerusi menteri...tetapi ada depa ada agenda lain selain nak jatuhkan TGNA & sahabatnya dlm perjuangan dlm masa terdekat ni b4 PRU13....tu aku tak kata TGHH terlibat...Kalau xberlaku..aku sanggup potong jari AT....hehe
serius..aku terpaksa wala kpd Us. Nasha....so prove me wrong Nash u thick!

Anonymous said...

Adukataruna,

Sah dua orang dalam gambar diatas tu pembohong dan pandai putar- belit.

Mereka kata: Ada Mesyuarat Khas diKota Baharu pada 3hb Mac 2009 bersetuju untuk jumpa UMNO .....
soalan:
(1) Siapa yang hadzir dalam mesyuarat ini?
(2) Adakah sudah ada persetujuan nak jumpa UMNO?
(3) Mengapa Ketua Penerangan(Mafuz Omar - waktu itu)menafikan ada perbincangan dan ada persetujuan AJK Pusat?

Mereka kata: ...belum sempat diseminarkan dan dibincangkan secara serious,ramai yang membantah....

Komen: Kalau belum sempat dibincangkan cara serious,bagaimana Mesyuarat Khas diKota Baharu (9.3.09) boleh ambil tindakan atau membenarkan pertemuan dengan UMNO.Dan kalau ramai pula yang membantah (yang ramai tu dari mana) adakah AJK PAS Pusat atau lain-lain pihak.Dan kalau ramai yang membantah mengapa teruskan berjumpa dengan UMNO?

Sudahlah Nasaruddin dan Hassan Ali - kamu berdua memang kakim kelentong.

Lyn said...

Bak kata Roslan Aziz, ego orang agama.