Skip to main content

Jemputan bloggers UMNO dibenarkan Presiden - Hasan Ali. (2)

5.
Lu sendiri mengundang padah akibat :

1. Tindakan bodoh dalam berpolitik. Dari isu skandal-gelap-cara jawab umpan Najib-SELCAT-16 September. Malah Hadi itu sendiri adalah manusia bodoh, terbukti dalam banyak perkara.

2. Ego. Enggan nak mengaku salah, mohon maaf, kemaruk nas dan hukum. Lu guna alat demokrasi. Dan dalam dalamkrasi pengundi adalah raja. Jadi, lu heran mengapa pengundi menjadi raja dalam kes2 bodoh dan ego yang lu buat? What the hell of you?


6.
Patut tanya tarikh mempersembahkan tu bila?

1. Sebaik sahaja mesyuarat.
2. Sebaik sahaja Pak Lah kantoikan.

Heran gua manusia ego nak mengaku salah.


7.
Dalam kes ni, selain dari bodoh dan bangsat puak UG, masalah akar umbi ialah genetik. AJK gen Melayu. Hanya gen mamak, si Hanifa jer yang berani. Kalau AJK berani tegakkan prinsip dengan ambil tindakan tatatertib terhadap Hasan Ali dalam isu SELCAT, dah selesai dah. Tapi sebab ramai sangat penghuni Melayu... pepaham la.

So, pegang kata gua hari ni. AJK akan bacul bila dicabar Hasan Ali. Sok sek sok sek dalam kelambu dengan bini memasing berani la bhai..


8.

Ini paling bangang. Tu pasal gua cakap, politik kena letak ahli sebagai politik. Bukan main rembat asal ada sijil agama. Dalam banyak2 teknik kenyataan yang boleh diguna bagi menyambut umpan Najib, mengapa lu pilih cara paling bangang seekor ulama Melayu?

Lu bodoh sendiri, lu tanggunglah sendiri. Senang cakap, mengaku salah jer la. Saya gila glamer dan berkendak sangat berada dalam alam pemerintahan Malaysia.


9.
Ha... mengaku pun belum seminar dan belum dibincangkan secara serius.

1. Apsal Hadi menipu PKR dan DAP sudah setuju?

2. Kenapa lari ke luar negara dan kasi Roslan sms jelaskan maksud UG?

3. Kenapa panggil media ketika pemilihan untuk mengumumkan UG dihentikan?

4. Kenapa Hadi lontarkan balik UG pada sidang media di hari muktamar selepas kemenangan Hadi dan Nasha?

5. Kenapa terus-terusan tindakan Hasan Ali membina persepsi awam terhadap UG dan dibiarkan bermaharajalela oleh Hadi?

Setakat jemput blogger golongan penghafal boleh la bhai..


Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Comments

  1. hehehe, bgs AT lu dpt fight blk blogger pro-UG. Ni klu defend dlm mahkamah ni, mmg muntah Nasha kna soal dgn peguam ni.. Byk isu2 yg tk dpt di jlskan.

    Bg gua 1 aje soklan yg penting, apehal yg dok pi ajk blogger pro-UMNO tu??? Jwb jgn tk jwb wahai pro-UG.

    ReplyDelete
  2. yes yes!!! nasha tu betui kot rasa dia org penting org kuat kalau dia berperangai camtu, (tupun kalau dia silap cara berperangai, tapi kalau dia memang ada niat bersekongkol dgn amno, baik tendang dia awai2). apa kehe nya nak sembunyi2 dgn ahli pas sampai menyinggung hati nurani kami, asyik nak repot boss ja tapi org lain dibiarkan ternganga, bukan saja repot tu tapi influence lagi... bahaya ni, dia ingat parti hak dia sorang? keje lam pej boleh lah sikit2 report boss, tu pun kwn2 menyampah kalau perangai bodek cam tu.

    tapi nnti yg kata hal2 begitu biar pemimpin yg selesaikan, kita kena wala'.. tapi takkan semua ahli biasa dungu sgt sampai tak boleh bagi buah fikiran. kalau dah nampak rimau depan mata, pemimpin pula kata 'bukan ahhh... tu kucing', takkan nak biaq bagi kena baham. habih dgn org2 lain kena baham.

    ReplyDelete
  3. hahahha

    pandai lu bagi pukulan hingga tahap 9 petala langit

    lu cakap ulama / perwaris nabi macam hadi, nasha dan hassan ali ni susah nak mintak maaf.tapi kalau malam ni diorang minta maaf secara terbuka boleh kira settle ke tak?

    jibam

    ReplyDelete
  4. persepsi awam 2ak ingat mcm nk promote r,kire mcm 1malaysia,islam hadari.bg org jgn marah.lambak2 kn.bg bgabung dgn umno or buat krjaan cmpurn 2bukn hina.sbb org pas fanatik mmg x suke umno,skrg ni bg diorg blembut.smpai mase die bunyi lak pulak perpaduan islam,ak x fhm btul la mksd ppaduan 2ape,klo debat or pndpt beza2 2x berpadu ke?1lg klo boleh buat la "lulit" bg bunyi UG 2 1yg hina n dina,wlaupn x intelek,tp nk wt cmna.buat je,biar public relation UG ni jhnm.ptt ari 2nik aziz jwb EGM ni cume perbincangan akedemik je.xde ape yg blaku pon.xpon bila ad bunyi UG je wat demo.pas gak kn yg ajar demo,kt g demo kt diorg lak.br diorg taw

    ReplyDelete
  5. betui tu angah ooi..tu ler sbb orang tak suka puak-2 UG yg drp awal idea UG ditimbulkan lagi dah timbul beberapa kesangsian...& kini jelas depa tu 'PENIPU'& 'PENGKHIANAT'.

    mark my words, watch this space.. puak yg Us. Nasha ni bukan saja kononnya nak perpaduan atas nama Islam & merealisasi konsep UG dlm pentadbiran negeri & negara bersama UBN..kongsi kuasa & dapatlah beberapa kerusi menteri...tetapi ada depa ada agenda lain selain nak jatuhkan TGNA & sahabatnya dlm perjuangan dlm masa terdekat ni b4 PRU13....tu aku tak kata TGHH terlibat...Kalau xberlaku..aku sanggup potong jari AT....hehe
    serius..aku terpaksa wala kpd Us. Nasha....so prove me wrong Nash u thick!

    ReplyDelete
  6. Adukataruna,

    Sah dua orang dalam gambar diatas tu pembohong dan pandai putar- belit.

    Mereka kata: Ada Mesyuarat Khas diKota Baharu pada 3hb Mac 2009 bersetuju untuk jumpa UMNO .....
    soalan:
    (1) Siapa yang hadzir dalam mesyuarat ini?
    (2) Adakah sudah ada persetujuan nak jumpa UMNO?
    (3) Mengapa Ketua Penerangan(Mafuz Omar - waktu itu)menafikan ada perbincangan dan ada persetujuan AJK Pusat?

    Mereka kata: ...belum sempat diseminarkan dan dibincangkan secara serious,ramai yang membantah....

    Komen: Kalau belum sempat dibincangkan cara serious,bagaimana Mesyuarat Khas diKota Baharu (9.3.09) boleh ambil tindakan atau membenarkan pertemuan dengan UMNO.Dan kalau ramai pula yang membantah (yang ramai tu dari mana) adakah AJK PAS Pusat atau lain-lain pihak.Dan kalau ramai yang membantah mengapa teruskan berjumpa dengan UMNO?

    Sudahlah Nasaruddin dan Hassan Ali - kamu berdua memang kakim kelentong.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.