Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 21, 2009

Gua menanti kesahihan Exco PAS tumbuk.


Oleh : AdukaTaruna

Dari berita yang disampaikan oleh satu perawi samar2 kepada MSO, di mana MSO sendiri telah memetik nama Salahuddin dan Mahfuz dalam N3 pendedahan tersebut, gua still menanti kesahihan berita exco PAS tumbuk yang muncul secara tiba-tiba ketika team UG tersepit.

Malaysian Malaysia
1 Malaysia
Belasah sama rata

20 comments:

Anonymous said...

sama rata, sama rasa, depan belakang sama saja?

muahahhahahhahahaha

hj jamaludin said...

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Aduka Taruna lu ni memang dasar sama macam spesis burung punggok yang selalu dok menunggu bulan . Lu ni jenis suka orang lain suap untuk lu . Lu tak leh ke? Bangun dan pergi cari sendiri atau jumpa face 2 face dengan ADUN Pas yang dikatakan lempang tetamu . Janganlah berat buntut atau lu ni memang jenis penakut kalau lu penakut lebih baik "PI POTONG " sekarang ni kan musim "POTONG".hj jamaludin

Mat Luku said...

teus terang gua cakap,gua mmg anti lu sbb lu cabul dgn RASULULLAH...

1st,gua harap lu tobat nasuha dan mintak ampun dgn RASULULLAH dan doakan RASULULLAH terima taubat lu...
tolong lah jgn posting perkara2 yg sentuh sebarang perkara dgn RASULULLAH dan mencederakan RASULULLAH...

ok,tapi bab TGHH ni mmg gua sokong..
lu ada asas pengkritik,tapi ada batas lu TAK BOLEH langgar...bukan gua cakap,NABI sendiri tegah jgn hentam diri NABI,keluarga ATAU APA2 TTG RASULULLAH...
so bab hadi lu mmg bole tibai sbb dia bkn maksum..

lagi pun majoriti anak muda dah muak dgn pimpinan pas yg lembik,dhaif,mengada2,poyo dn lemah minda...gua tgk pas dh jd umno lebih sibuk bertempik melayu dari umno...

selagi hadi,nasa,hassan ali,idris,mustafa,abu bakar chik,harun taib,iskandar samad ada dlm pimpinan pas,selagi tu la pas bodo piang....
smpai takut kat KPP apahal???kata islam for all?? nilah masa nak tunjuk macamana islam consult perubahan..

gua sokong lu tibai hadi ni...tapi gua bengang gila lu tibai apa2 yg berkaitan dengan RASULULLAH...

Anonymous said...

geng UG dah tersepit
geng UG dah terdesak
reka cerita macam macam
serang geng Pakatan
ini perangai 'pejuang PAS'?
jangan harap la kemenangan dari Tuhan

abang botak said...

tu kena rasuk ngan syaitooon lah tu bila dah sampai masuk bab melempang tetamu...

ekekekeke...

FZY said...

Jgn percaya dgn pembawa fitnah yg tersohor (AT).

Anonymous said...

kalau AT tau jgn lupa nak sebar2kan pulak...tak baik mkn sorang ... wa dah p baca kat blog mso...masih rahsia saperdia wat perangai mcm tuh...ataupun benarkah terjadi yang mcm mso dok habaq tuh atau camana...suspen betoi...

ruyom said...

Many malays don't like to admit it, but once upon a time, they were not Muslims like everyone else!

Malays were part of the migration of Polynesian peoples whose original home was Yunnan in China to South East Asia in what is known as Philippines, Indonesia, Malaysia……….

At that time the Orang Asli were already well settled in the malay Peninsula, so that makes them the most legitimate of the bumis.

Malays were animists then for hundreds of years until Indians crossed Bay of Bengal to South East Asia and spread Indian and Hindu culture to the peoples there.

Hence we had the great Hindu kingdoms which later also became Buddhist kingdoms of Langkasuka, Srivijaya, Majapahit - but main thing to note is that racially the peoples were malays and speak old malay language.

Islam only came to South East Asia from 1400 after foundation of Malacca by Parameswara. Again from India crossed Bay of Bengal and spread Islam to South East Asia. Malacca sultans were among the first converts and the rest is history.

Please note that the malays have been Muslims for only 600 years and have been Hindus/Buddhists very much longer - at least 2000 years. Malay culture is very much influenced by Hindu culture including Sanskrit words like the wayang kulit, raja, maharaja, etc.

Unlike Javanese, who are proud of their Hindu/Buddhist past reflected in great empires like Srivijaya and Majapahit, malays are generally ashamed to dwell on their pre Islamic Hindu/Buddhist past.

On the contrary some malays try to be like the Arab wannabes, trying to cleanse the malays of their Hindu/Buddhist past - in this even the songs and films of P Ramlee become victimized!

If Islam had not come to South East Asia, malays would still be Hindus/Buddhists like the Balinese which is not a bad idea, as Balinese are considered very peaceful people.

yuking said...

I think if Lee Kuan Yew is given a free reign to govern Malaysia for just a single term, Malaysia will double its GDP, poverty will be cut by 50%, corruption will spiral down and our jail will be filled with Tun, Tan Sri and Datuk.

Of course it is just a dream but what a nightmare Malaysians are now suffering!

Boleh said...

Bravo to all the bull & cock being written here!

Sad to see Malaysians not accepting the facts that you are living because of non-malays and subsidies from the so called fair government which only take care of their own - malays (please do not call yourself bumis unless you are the aborigines from the jungle).

Chinese are wealthy because they work 100% more than your lazy ass. They live on their own and not on your incentives. Nothing was given anyway.

Cut the story short, face the fact and dance to the rhythm. Without the non-malays, you are nothing just as Dr M said before he stepped down from UMNO.

(You do not even have your own culture and language, the bahasa has been copied from many such as the Portuguese, Spanish, Tamil etc)

By the way, tuan is Chinese! Wake up, you are living under the helm of 1Malaysia - 1Murderer!

romsam said...

The Chinese came to Malaysia more than 1000 years ago, while the Indians came here almost 1030 years ago. Kota Gelanggi and Lembah Bujang are proof of these early settlements.

vesewe said...

Only a pure moron will think that PR government can win the BN government in terms of corruption and abusing power.

A brainless guy is not even a wakil rakyat but now he is suddenly become the (shameless) speaker.

Hello Ganesan, tell me face to face, how low can you go?

Anonymous said...

Buduh punya mat luku. Mana ada orang minta ampun dengan Rasulullah yang dah mati tu. Mana boleh Rasulullah terima taubat.
Hang tu kena taubat. Aku bimbang hang syirik saja. Apa-apa kesalahan dengan Rasullah kena minta ampun dengan Allah. Rasulullah dah mati. Allah itu bersifat Maha Pendendam dan Maha Cemburu.

aston said...

Then let me re-quote Lee Kuan Yew:

Singaporean politician Lee Kuan Yew of the PAP, who publicly questioned the need for Article 153 in parliament, and called for a "Malaysian Malaysia".

In a speech, Lee Kuan Yew bemoaned what would later be described as the Malaysia social contract:

"According to history, malays began to migrate to Malaysia in noticeable numbers only about 700 years ago. Of the 39% malays in Malaysia today, about one-third are comparatively new immigrants like the secretary-general of Umno, Dato Syed Jaafar, who came to Malaya from Indonesia just before the war at the age of more than thirty. Therefore it is wrong and illogical for a particular racial group to think that they are more justified to be called Malaysians and that the others can become Malaysians only through their favour."

Eventually, and Singapore became an independent nation in 1965, with Lee Kuan Yew as its first prime minister.

aZRoy said...

kah kah kah, si MSO lagi ker, kah kah kah

org AMENO tu pon dah mintak maap kat husam, kah kah kah, tapi dia bila lagi nak mtk maap? kah kah kah, mmg terer dia ni bawak cerita, kah kah kah kah

lepas blog dia pon main approved comments2 yg selective saja, kah kah kah kah, transparent suyut dia, kah kah kah kah kah

aku rasa la, bukan org len kot, tapi dia yg kene tumbuk, kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

kalau coter dari MSO ni layan baca bleh la nak caya kena pk dulu.... lagi pun citer ni MSO pun tak brani nak dedah sapa exco tu..... tapi kalau selak citer lepas² barang tentu konfem la exco yang pakai baju petak² merah tu.... hahaha.... tak abis² berdendam mamat ni.... http://jiwokelate.wordpress.com/2009/10/21/musuh-exco-buat-fitnah-lagi/

-abanghensem

Yong said...

Ruyom,

Tolong jawab. Rangka Perak man (lebih kurang hidup 11000 BC) dan Perak woman (8000 BC) itu bangsa apa? India kah?

Sebelum kedatangan Islam orang Melayu mengikut ajaran Hindu dan Buddha. Dah memeluk agama Islam,ikutlah cara Islam. Apa yang nak dibanggakan dengan nenek moyang dulu yang Hindu dan Buddha (2000 tahun???)???

Alhamdulillah, Islam datang ke Tenggara asia. Saya bangga dengan pegangan saya.

Anonymous said...

AT, mahfuz dah nafi kejadian itu dalam Sinar Harian. sekarang lu kena tekan tantawi suruh kasi keluar hukum memfitnah. dan kerana mso jaga akhbar parti, apa hukum golongan fasiq membawa berita..ha..keluar la dalil hadis lu tu.

Anonymous said...

ketika khir toyo tersepit dihimpit brbagai2 masalah,timbulla kes ugut bunuh..

ketika geng UG tersepit dihimpit brbagai kritikan,timbulla kes pukul memukul..

dua2 kes utk menarik perhatian dan simpati..

so UG = UMNO ?..lu pkir la sendri..

-zargus-

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體