Skip to main content

Bloggers UMNO membantu menjelang siasatan PAS Selangor.

Oleh : AdukaTaruna

Hari ini, bloggers UMNO yang menghadiri skandal tertutup dengan Hasan dan Nasha mebuat penafian keras bahawa mereka dijemput terus oleh Roslan sms. Mereka mendakwa Roslan hanya menjemput Mahaguru58 yang terkenal mendoakan TGNA mati, dan kemudiannya, Mahaguru58 yang menjemput rakan-rakan UMNO yang lain.

Apa pun berlaku, inilah satu takdir Allah untuk golongan yang berfikir. Diulangi :

Untuk golongan yang berfikir.

Comments

  1. Bayangkan dalam satu ceramah politik, seorang pemimpin sebuah parti menghentam ketua partinya atau rakan-rakan seangkatan pimpinan partinya di depan puluhan ribu pendengar yang rata-ratanya adalah ahli sendiri, masyarakat atas pagar dan disulami sekerat dua pendengar pihak lawan.

    Selama ini pentas ceramah politik diguna untuk menyerang parti politik lawan, tiba-tiba sehari dua ini di pentas yang sama, ceramah diisi dengan hujah-hujah yang menyerang pimpinan sendiri.

    "Ketua parti kita sangat lembab, macam kura-kura. Tukar saja ketua, insyaALLAH, parti kita akan maju!"

    "Si polan itu merosakkan parti kita. Dia sanggup menjadi agen parti lawan dan cuba membawa parti kita bersatu dengan musuh!"

    "apa semua ini? mereka melanggar arahan penasihat agung kita!"

    " Dia itu Task Force 2010! dia perlu dipecat!"

    Dalam ceramah lain pula...

    "Ahhh... itu kumpulan Recep Tayep! mereka hasut penasihat kita!"

    Apa akan berlaku jika ceramah-ceramah politik kini jadi medium menjatuhkan pimpinan sesama sendiri? Menghentam menggunakan ceramah... aahh... ini pentas, aku yang punya! Bila orang kata cara itu tidak berakhlak, marah pula!

    Akhlak buruk, jika anda hias macamana pun, ia tetap buruk, sekalipun penyokong-penyokong anda bersetuju dengan akhlak anda. Dan jika akhlak buruk anda ditiru dan dipraktik, nescaya anda juga mendapat sahamnya. Jika Akhlak anda mulia, ia tetap mulia sekalipun dikotorkan musuh-musuh. Anda akan mendapat ganjaran jika ramai yang mencontohi akhlak baik anda.

    Sama juga dengan blog. Audiens ramai. Entry blog umpama ceramah. Bezanya, entry blog boleh dihabur dengan nama samaran. Orang tak boleh kenal siapa pemilik blog ( bagi yang tidak mahu identiti diketahui). Pemilik boleh hentam siapa yang dia mahu, walhal diri sendiri tikus, tidak berani menunjuk muka. Di mana akhlak berjamaah apabila menghentam secara terbuka begitu? Tidakkah sama seperti berceramah menghentam sesama sendiri? Walaupun isinya betul, tuntas, tepat, bernas, berwawasan, tetapi tanpa akhlak yang baik dalam menegur, tiada keberkatan. Itu pun kalau isinya benar. Kalau isinya 'kencing', berakhlakkah? Kemudian entry itu dicopy-paste dan tersebar dalam dunia internet, tidakkah fitnah tersebar?

    Mungkin anda menganggap diri anda pencetus kepada revolusi minda rakyat melalui laman blog. Takjubnya pada diri anda sehingga sanggup mengatakan orang itu bodoh, orang ini bebal. Apa boleh buat... teruskanlah, kita lihat akibatnya nanti.

    ReplyDelete
  2. kalau nak tegur,gunakanlah saluran yg betul...








    InsyaAllah tak akan dilayan!

    ReplyDelete
  3. dia join jemaah syiah tuh....korang sunni apa kelas....

    ReplyDelete
  4. lu jaga puak UG dan kroni dan cybertrooper akan bersengkongkol serang lu ... tgk tu komen mereka cm xda adat je ... agama? ntahla

    ReplyDelete
  5. aduka bukan jemaah wahabi..tp jemaah babi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.