Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 23, 2009

Apa masalah PAS sebenarnya?


Oleh : AdukaTaruna

Jika kita lihat, macam2 masalah. Mari kita try listkan.
  1. Mursyidul Am jarang hadir mesyuarat.
  2. Kumpulan IRC, JIM, ABIM dalam PAS.
  3. Erdogan.
  4. Penasihat jahat Nik Aziz.
  5. Mustapha Ali.
  6. Hasan Ali.
  7. UG.
  8. Skandal gelap yang diberi nama arab.
  9. Ugut saman tak nak mengaku.
  10. Enggan memohon maaf, bagi ayat Al-Quran.
  11. Lembab.
  12. Terlalu kerap dan fokus pada aktiviti jemaah luar negara.
  13. Bodoh dan selalu kena kencing musuh.
  14. x
  15. x
  16. x
  17. x
Apa jalan penyelesaiannya? Mari kita ambil satu formula yang paling mudah. Yang gua dah mudahkan.

Masa Fadhil Noor jadi Presiden wujud tak masalah ini? Timbul tak si polan bagi nasihat salah pada Nik Aziz, si polan anggota IRC JIM ABIM? Timbul tak isu Presiden lembab dan merimaskan?

Di zaman Fadhil Noor, dari berbelas masalah, mungkin hanya 2-3, tapi di zaman Hadi Awang? So, apakah sifir yang telah gua mudahkan, tetapi terlalu berat untuk mengakuinya?

CABUT HADI AWANG, SELESAI HAMPIR SEMUA MASALAH.

Mahu atau tidak mahu? Tepuk serban, tanya kepala.


20 comments:

Anonymous said...

Di kelantan pun banyak puak, siapa yang tak tahu jurang husam dengan takiyudin, jurang husam dengan fatah harun, jurang husam dengan nik amar, jurang husam dengan geng2 tiga abdul dan puak seangaktan denganya...

apa kebenda ni, kata parti islam, apa sebenarnya yang direbut dalam parti dan kerajaan...

jika pergolakan dalaman dikelantan pun wujud tak mustahil di negeri lain pun sama..

cuma orang pas ni telah dididik tidak perbesarkan isu dalaman parti..

tak tau le benda ini betul ke tidak..takut ia jadi nanah je suatu hari nanti..

pasal negeri lain malaih komen, paham2 le, kalau negeri kelantan pun dah gitu, pikir la ye...

ini sebenarnya ketakutan PAS kelantan, sape yang boleh ganti TGNA nanti, saat ini semua pihak duk lobi nak jadi menteri besar...jeng jeng jeng tungulah la ya

fanatik

Anonymous said...

abis di Terengganu xdak masalah ka?
Heran la aku dgn geng UG ni..ngok lebih dari UMNO!!

Anonymous said...

nok kedaghoh balak, husam dok kenne. kita tahu belaka. sbb tu set2 ulama kelate sokong ug. takiyudin? pat doh ko bini? dengar kato ghapat denge istana lo ni. balok jugak. taki boleh berambus!!!

ambo ingat sapa bila2: "ambo sogheng" nadah tok guru.

Anonymous said...

silap wei, "ambo sogheng"' madah tok guru.

Xenan said...

Wa dah ckp kat lu AT.Camna konpiden wa tak makin lemah.

Kesimpulan nyer langgarkan saja hadi itu!!

Anonymous said...

kau org memang penyokong fadhil noor kerana fadhil noor penyokong anuar ibrahim, anuar ibrahim buat apa pun hang sokong, sesiapa presiden pas yg sokong anuar ibrahim hang mesti mesra punya, dosa-dosa anuar ibrahim pada parti pembangkang pun dah diampunkan kerana kau orang pencacai anuar ibrahim, kalu fadhil noor hidup dan tidak sokong anuar ibrahim mesti hang maki siang malam kat fadhil noor, Cabut anuar ibrahim dari pembangkang reda le pemuka quraisy dalam pembangkang, rancangan nk langgar hadi awang camno, teruskan atau dah berhenti, Rusila menanti Aduka taruna and the geng. Jangan jadi anjing je menyalak siang malam tapi lidah tetap terjelir gak

Xenan said...

hek eleh..

Cabut le anwar tuh.Pedulik hape gua..
Yang penting demi islam hadi must go!

Anonymous said...

Adukataruna,

Nak tambah sikit senarai yangn lu buat tu"
() Ramai yang buta internet,tak tau apa yang berlaku disekeliling mereka.
() Wala membabi buta.
() Berani tak bertempat.
() Nak berpolitik tapi malas membaca.

Gua masukkan 4 perkara ini dalam senarai lu sebab akibat 4 perkara inilah yang menyebabkan Geng UG menguasai PAS Pusat.

cicitHJHASSANu said...

team UG ni ape???
Unit Geli ke???
cabut Haji Hadi letak sapa???
yang pasti gua nak A.T jadi timbalan presiden,bukan setakat hancor Pas malah dengan Islam sekali ghuyub fi dunia wal akhirah...

wallahualam...

ambo said...

aku xkan sokong pas lg jika org macm tok guru nik aziz xde,walau dalam masa yg sama orang macm hadi,nasa ada4 juta dalam pas.....

Anonymous said...

Penayokong nik aziz byk minum jus tok guru kot tu byknya tebuka minda (agaknye le),lau penyokong hadi awang..mkn kepok lekor byk sgt hehehe,
ramai yg berharap pada pas sbnrnye,
buatla referendum ka apa ka utk tanya kt sluruh malaysian,mau ka depa(kami) pada islamic state,kalau xmau maknanya xckup keja lg la brother2 pmimpin pas oit,pegi jahanam la angpa jim ka irc ka fam ka jinbara skalipun,ulama' mesir ka tapi walk the talk lah,sian ahli2 bwhn marhain hina dina ni tmasuk apek2 macha2 yg sukung pangkah pas sblm ni,jgn la telalu bemegah dgn term2 politikal arab yg sepatah haram pun ramai org islam blur tp aspek leadership,cucur pisang! Yg anti anwar tu pilih la nk join pktn yg ada skang ka nk berambos ke umno.tk pyah sembang la dosa pahala kalau apa yg nua buat xckup beik lg utk rakyat,dr hadi awang yg ngok ngek dan nasha yg nerd! Moral of the story kalau nk org sokong "kurangkan kontrovesi,tingkatkan prestasi".

(nota tmbhn 1: kalau ikut lagu islamic state pas ngok ngek yg ada skrg, "melodi" konfirm kena banned,di ganti dgn "mso-di",mso jd abg nas bwk citer2 panas artis oops politician pas tumbuk kat majlis raya lah bla bla.
(nota tmbhn 2-pnah aku jumpa subky latif wktu prk bkit gantang,aku cadang kat dia dua bnda utk harakah,kurangkan artikel2 smpah yg duk hentam umno dr muka dpn smpai blakang,nama lidah pengarang pas tp jahanam lgsung xdak beza dlu smpai skrg,aku cdg guna harakah utk pekenal tokoh2 pas,muda ka tua ka,cerita ceritikan siapa mereka so nk plhnraya umum kot2 dicalunkan nanti people knai,ni tak.. jahanamkan umno smpai kiamat. Pas..fuck off

Anonymous said...

calon yg bagus ramai je..contoh: http://hasbullah.pit.my/2009/10/tak-sangka-najib-jilat-balik-ludahnya.html

geng ganu main politik lebih...admin hancur.

tuduh irc la, jim la, abim bla bla. ustaz fadhil noor dulu pun abim. hj hadi pernah join abim. husam lu tuduh irc.
abes sape yg original Pas? mustafa ali, harun taib, bakar chik? fuck off

Anonymous said...

wa stuju ngan xenan,ape2hal lu lnggar je hadi tue,xguna dah nk taji org2 bwah die,tp die dok pekak kt atas tue..

ati kecik wa amat yakin,yg EGM yg dicadangkn oleh nik aziz akan dibawa angin lalu..ahli pas maa,lu pun ckp ahli pas nie jumud die kurang skit dr ahli umno,x reti diorang nk wat ikut care MCA..

umno pun wat EGM bknnye nk usulkan undi tak prcaya kt najib,wlaupun dah trpalit mcm2 skandal,tp diorang wat EGM utk luluskan dan pinda perlembagaan parti,alih2 jd pak angguk gak..

susah beb nk EGM yg mcm nik aziz cdangkan tue..

-zargus-

Anonymous said...

saya memohon pada TGHA mengakui kelemahan diri dan melepaskan jawatan demi Islam.kekurangan Tuan Guru amatlah byk dari dulu hingga skrg dalam politik.




cuba listkan rakaman lu tentang kelemahan hadi awang ni, AT

saye said...

gua nak bagitau sesapa yang buat alasan TG nik aziz jarang g meeting sebagai punca dia masalah pada PAs adala satu PENGHINAAN BESAR KEADA INTELECTUAL TGNA. dosa korang lagi besar dari A.T he he
korang ni mcm tak penah jadi ahli mesyuarat. kalau tak datang takkan mesti tak dapat maklumat ke? apa guna minit? ke mesyuarat syura tak de minit? maklum la ulama semua kira standart imam syafie la ye

takde minit?
takkan TG tak tanya apa keputusan or mesti mesyuarat bagi tau kat ketua ape keputusan, itu yang biasa dilakukan kat meeting2 yang pengerusinye tak hadir.
TGNA is an Ulama and a great politician. don't ever underestimate him

zaminc said...

zaman ust fadhil, Pas tgh lemah, hidup susah... sapa nak pedulik (kecuali pejuang2 yg ikhlas), zaman Badar yang sanggup pakai pelepah tamar utk berperang....

La ni zaman dah berubah... dah ada sikit kuasa.. ghanimah depan mata.. banyak yang dah turun dari bukit uhud...

uma said...

tu sal wa kata..
exco2 PAS... MB pas..
ahli majlis PAS yg dok majlis pbandaran tu..
kasi bg gaji kecik je...haha


wa rasa PAS lemah aje...haha
x kuat manaa pon..
dari dulu sampai la ni...hehe
wa x rasa PAS kuat..

mungkin PAS yg rasa diaorg kuat kot.
syok sendiri..haha

LubukPuaka said...

Aku pulak tak kisah aziz ke hadi ke mustopal ke husam ke ada ke tak de ke, sebab aku berjuang untuk Islam aku tak berjuang kerana manusia sebab manusia tak kekal.Islam akan kekal dunia dan akhirat. waaaaa kakkaaaa kan dah kena weeekkeeeee padam muka .....Nabi pun tak suruh berjuang kerana dia, dia suruh berjuang kerana Allah, ni simamat mangkok ni berjuang kerana Aziz....wukakakaaa heheeeeee padam muka....

Anonymous said...

cuba implemenkan berjuang kerana Allah tu kaedah dia lagu mana?

Anonymous said...

fanatik lu geng mso ke?
atau lu mso wannabe?
org cite masalah pusat lu cite kelantan yg dah diperintah pas 19 taun.
pas pernah perintah kelantan selama 5 taun dgn kelebihan 1 krusi saje.
kenapa takde adun pas yg terima tawaran jota2 dr umno utk melompat?
bayangkan kalau tu berlaku di trengganu?
kompem semua nak melompat.
jangan lupa kisah bekas pemimpin ulamak pas kwsn dungun yg kuar parti pd awal 2000.