Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 2, 2009

Antara ulama dengan sekular..


Masalah ulama bukan pada ulama. Tapi pada genetik. Selalu ulama ni genetik nerd. Lurus bendul, pengawas sekolah yang poyo, spek mata tebal 12 inchi. Kalau ulama ni masuk bidang pengurusan-admin-amanah, memang manthob dan superb. Tapi skang bukan fasa itu, tapi fasa perang. Fasa yang memerlukan kepantasan, kelicikan.

Gile lu. AMK buat laporan kat SPRM Hong Kong. Punyalah bagus dan diharapkan kekal demi membentuk pelapis intelek dan aktivis yang cenggini. Tapi sampai kat ulama, buat press konpren, dedah si anu ada bini no 2.

Fuck off.

"Kita bukan pertikaikan poligami. Kita bukan nak serang peribadi. Kita perjuangkan nasib wanita, nasih isteri kedua."

Habis PRK, mana dia perjuangan isteri kedua tu?

Fuck on.

3 comments:

saye said...

ha ha bukan tak nak perjuangkan tapi sibuk sket la menguruskan rumah terbuka 3 kaum masa hari penamaan calon nanti

Evelyn said...

hehe. f off den penah dgr. f on nih amende pulak. bring it on ada lah.. ngeee..

Anonymous said...

bahasa saudara terlalu kasar. bercakap biarlah beradab. saudara cakap x serupa bikin. banyak berteori shj dlm blog ini. ayuh turun padang rasa bersama pahit maung perjuangan. pandangan saudara adalah berseorangan, nak mengkritik ulama'??? sebelum saudara mengkritik/hentam pandangan seseorang ulama', periksa dulu ada x perangai/sifat ulama' tersebut pada saudara???