Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 20, 2009

Anak Roslan sms....


Oleh : AdukaTaruna

Gua percaya anak Roslan sms pasti akan baca gua punya tulisan. Kalau tak hari ni, esok luas pasti punyalah. Ni gua nak cakap pasal abah lu nih. Apo la bongap bona abah lu nih. Stendet n pro. Untuk sekian kalinya gua belasah abah lu ni, walau gua sebenarnya rasa segan ubi nak belasah intelek individu tahap cenggini.

Dear son of Roslan... cewah.. intro omputeh ni bhai.. ebelin mesti dengki nih.

Kalau lu tak rerti nak tetapkan falsafah, jangan terlalu yakin tetapkan falsafah. Bongok! Ahli perlu memperkatakan tentang keahliannya sendiri. Kengkonon betul lah tuh. Kalau Prof Aziz ulas bab undang2, maka, dia ada hak. Tapi kalau dia ulas bab politik, maka, dia hilang hak? Bongok gak abah lu ni kan.

Gua bidang kejuruteraan. Kalau gua ulas bab kejuruteraan, maka gua ada 'keahlian'. Tapi gua tak boleh ulas bidang cinta? What the hell is this? Politik dan cinta adalah fitrah dalam kehidupan. Ianya membabitkan setiap individu dalam alam tuhan. Harimau ada politiknya sendiri, ada cintanya sendiri. Katak ada politiknya sendiri, ada cintanya sendiri. Dr Zul bidang apa masa study? Skang bidang apa?

Jangan kita pandang keahlian pada sijil rasmi yang dikeluarkan university. Itu namanya satu penetapan falsafah yang bangang. Keahlian dipandang pada kepakaran pandangan, pada bernas idea, pada tepatnya tindakan yang telah terbukti dan terbukti selama ini. Mungkin dia gagal sekali dua, tetapi apabila dia berjaya 10 kali berbanding 2, itu bermakna dia memang AHLI.

Apa punya bangang lulusan undang2 tak diiktiraf pandangannya terhadap politik hanya kerana sijil rasmi peperiksaan? Ni lah namanya ilmu yang dibawa keldai. Atas kertas pekse jer terer. Bodoh piang serupa Hadi. Stupid ma.. genetik Melayu.

Dear son of Roslan... ni ada satu story sket. Luar tajuk punya lah.

Dulu, masa gua kat TKO, abah lu pernah buat satu thread beb. Pasal isu apa ntah gua lupa la. Tapi yang pasti pasal merajuk. Masa tu dia belum dilantik jadi SU Akhbar kepada Presiden lagi. Dia buat thread kerana merajuk, ingat nak tarik simpati suruh pembaca pujuk, tapi kena belasah dengan gua sebab merajuk.

Yang backing dia masa tu moderator si zul_mz atau greenboc. Last2 bila semakin ramai meluat thread tarik simpati dengan dia, dia keluarkan kenyataan nak test market. Ada word test market. Itu gua ingat sampai skang. Bila dia wat kenyataan thread tu just nak test market (market kepala paip dia), dan zul_mz malu2 kucing kerana ter-bermati2an backing sebelum itu, terus dia (zul_mz / GB) ghaibkan thread tersebut.

Isu tu panas bhai... gua orang lama TKO ma... then.... tak lama kendian, Presiden lantik dia jadi SU Akhbar. Fuck off sungguh. Hanya orang bangang yang dicondongkan Allah lantik orang yang bangang. Ni tajuk bangang, bukan tajuk amal dan iman.

So, kita imbas balik level stupid pengampu pewaris nabi. Lu baca ni bebaik anak Roslan. Lu pasti akan baca tulisan gua ni satu hari nanti. Gua open komen ni bai.. tak macam abah lu yang penakut tuh. Tak fighter langsung.

Aziz Bakri hanya layak ulas bab undang2. Tapi hilang keahlian bila ulas bab politik.

So, mari kita memisahkan agama dengan politik, undang2 dengan politik, sains dengan politik, makanan dengan politik, keperluan hidup dengan politik, pendidikan dengan politik.

Fuck off.

12 comments:

Anonymous said...

weh aduka..roslan tu lulusan ape aah? sesuka hati je cakap orang lain hilang kelayakan. Orang macam ni jadi SU hadi patutlah..lingkup bertambah lingkup. Nasha bidang apa? Hasan Ali bidang apa? pigidaa

Anonymous said...

aku setuju pandangan hang.. bab ni
tapi back fakap org aku x setuju..
sbb hang pon mcm kimak jg kadang2.. org lain pon mcm nk fakap hg..
tapi.. depa iman kuat kot..
aku dak.. sebaguih mana pun idea hang.. tang fakap org.. aku rasa Mak hang mmg x reti bela anak..

Anonymous said...

salam aduka

gua nampak apa yang lu perjuangkan..dan banyak gak perkara dan pandangan lu sama dengan gua lebih2 bab kepimpinan perlu kepada pembaharuan...tapi gua tak berapa setuju dengan cara lu tiow orang cam tu...

bro gua harap lu paham maksud gua...apapun...keep on writing...otak lu bagus dan gua suka pandangan lu yang tajam...

sori beb...gua letak anonymous sobab gua tak de i.d...

Anonymous said...

Bodo piang budak bahalol tahap gaban nih...

nak hujah guna surat kabar, macam tok mat bulat, rais yatim....level ko tak boleh masuk buku....

asyik maki, taik punya idea!

Anonymous said...

hehehe... like tok guru, like anak guru lah hahaahha..... roslan sms dulu mmg ok aku follow die , pastu la ni bukak page pun dah naik lupa alamat hahahaha.... sussah kalah duit jawatan dah jadi raja nih.... wo ho ho.... PERPADUANG PERPADUANG!

Anonymous said...

Lbey kurang falsafah klu bkn lulusan timur tengah tk bley pegang jwtn2 top dlm PAS.. Hahahaha..

Anonymous said...

terkadang tue dlm PAS kena ada cek & belen.. sapa yg nk cek & belen depa..

hussin said...

memang ramai kaki ampu dan penyelamat 'pembohongan' dlm pas kini sejak "pertemuan dlm gelap" ngan umno. aku ingat ada fulu$ masuk maa...

kalau hassan ali jadi mb, ada lagi pulangan tu. melaburlah katakan.

FZY said...

cakap dlm ni boleh laa. cuba la bertemu dgn mana2 pimpinan, lepas tu tanya. x berani punya (lebih2 lg AT), sembang boleh laa, nampak gempak, ayat power, tapi habuk pun tarak. poodah..

hussin said...

fzy,

i accept your challenge with a proviso, of course. to be done at dewan fadzil noor, markaz tarbiyyah, taman melewar. closed-door attended by all leaders from top down to ydp level. can u arrange that?

jumpa one to one tak main. ok fzy, the ball is now at ur feet.

hussin said...

fzy,

dah over 72 hours. lain kali jangan celupar mulut tu. aku taklah sampai nak "poodah" kan ko.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體